A Fidesz miért nem segíti jobban a kisembereket, a szegényeken? Mi a Fidesz gazdaságpolitikájának a lényege? A középosztály?
Én Fideszes vagyok, a Fidesz intézkedéseivel nagyrészt egyetértek szinte mindenben. Tetszik, amit csinál, szóval szinte minden rendben van. Egy dolog nem tetszik, hogy mindig a tanult emberekről, a műveltebbekről, a középosztályról beszélnek. Én nem vagyok szegény, de kisembernek érzem magamat, nem tartozunk az igazán a középosztályba, de szegény sem vagyok, szóval a kettő közt. Ez "esik rosszul" hogy mindig a középosztály, erről beszél a Fidesz, hogy a gazdaságpolitikájuk a középosztályra épül, és csak utána a szegények. Persze tudom, hogy minden állampolgár azért fontos a mindenkori kormánynak, azt is tudom, hogy a középosztály húzza ki az országot a bajból, én ezt elismerem.
De:
1: Nem kéne a kormánynak jobban odafigyelnie a kis emberek érzékenységére, nem kéne jobban hangoztatni, hogy ők is fontosak?
3: Jó irány az az irány, hogy a középosztályt támogatjuk, és ha ők beindítják a gazdaságot, akkor adunk a szegényebbeknek?
Köszönöm.
„A középosztály a minimálbérnél kezdődik”
Szerintem ezt a kérdést jó lenne tisztázni, mert itt jól elbeszélünk egymás mellett.
Ha jól értettem, a kérdező is alig valamivel e szint fölött értelmezi a középosztályt, szerintem pedig ez bőven a szegénység szintje.
Én személy szerint a minimálbér kb. 2,5-szeresét keresem, úgy érzem messze vagyok a középosztálytól.
Az én értelmezésem szerint a középosztály ott kezdődik, hogy magas hozzáadott értékű munka és magasan átlag feletti bér.
A magas hozzáadott értékhez általában (de természetesen nem feltétlenül) kell diploma, az átlagbér meg valami nettó 150 ezer körül volt tavaly (nyilvánvaló hogy ilyen fizetésből pl. új autót még nem nagyon lehet venni).
Mégis milyen segítséget vársz a Fidesztől kedves minimálbéres kérdező?
Azt,hogy a 10 perc-két nap alatt betanított munkás ugyannyit keressen mint a nagy képzettséggel és tapasztalattal rendelkező szakember?
Szomorú hírem van a számodra:A Fidesznek mint oly sok mindenben ebben sincs kompetenciája.Hála Istennek!
A munka, a szakértelem a tudás és a szorgalom értékét és jövedelmezését a magánszférában a kereslet és kínálat határozza meg.Általában.
Ha tudásod satöbbid amit kínálsz annyi,hogy bárki megtanulhatja nagyon rövid idő alatt nem fognak túlfizetni .Ám az se nyerő ha olyan területen van nagy képzettséged és satöbbid amire nincs igény.
(Elképesztő mennyi szinésznőt, rendezvényszervezőt,könyvtárost,múzeológust satöbbit képeznek ki ,annak ellenére,hogy annak esélye erősen a nulla felé tendál,hogy meg is élnek valaha ilyesmikből)
Ám van egy jó hír is:Sohasem késő,hogy képezd magad.De ha tényleg úgy gondolod,hogy minden földi okosság birtokosa vagy és a tudásod immáron olyan magaslatokban leledzik,hogy nincs olyan amit neked még tanítani lehetne, akkor nyafogj csak tovább és várd a Fidesztől,Jótündértől,Mikulástól vagy akitől akarod a a sorsod jobbra fordítását.
Valami irtózatos mennyiségű eus pénzek herdálódnak el minden évben,felzárkótatásra, átképzésre ,továbbképzésre .Az eredmény pedig igen csekély.
Kutyából nem lesz szalonna.
Ha pedig a koldusnak pénzt osztogatsz,további koldulásra biztatod.
A kisembereket a felső, és esetleg középosztály tudja segíteni (orvosok, főnökök, rendőrök, stb) nem pedig a politikusok. A politikusok dolga a gazdaság helyreállítsa, de ne félj!!!! A rezsicsökkentéssel rád is gondoltak, bár a valós cél az elvásárolt közműcégek újra államosítása.
Szóval segít....
Kedves 24es általános se.gnyaló félő ,hogy memória zavarid vannak.Mert egyébként emlékeznél, hogy az Mszp 8 éves garázdálokdása alatt szaporodtak el elképesztő mértékben a "büfészakos,hiábavalóság egyetemek és potya mester kurzusok" ahova szinte bárkit felvettek,mert addig is legalább elvan valahol.
32 helyen lehetett "közgáz" diplomát szerezni ahonnan olyan végzettek (is) kerültek ki akik nem tudják mi az árrés, a THM, vagy éppen a devizát keverik a valutával.
Pökhendi hátulgombolós torz ön- és világképű diplomásokból szép nagyszámú tenyészet van mostanság.Mondhatni dömpingellátás.
Bezzeg amikor a Fidesz átszervezgette csöppet ,ment az ajvékolás,hogy az alulművelt csóróknak nincs többé esélyük az ilyesfajta flinciflancolásra többé,de az alulteljesítő újgazdagok porontyai továbbra is bejuthatnak,jó pénzért.Mert pénzből él mindenki ,még az egytemek is.
Ha pedig államosítanák az egészet és szigorúan csak a teljesítmény alapján lehetne bejutni egy rendes elitképzésbe akkor északkoreai kommunista világ lenne itt sokak szerint.
Köszönöm a válaszokat!
Egyik válaszolónak üzenném, hogy ha bemész egy boltba vásárolni élelmiszert, akkor gondolom ott is a minimálbért kereső eladó szolgál ki Téged, aki legalább dolgozik annyit, mint aki 4x ennyit keres! Én ha azzal jössz, hogy ő felelőségteljesebb munkát végez, akkor részben igazad van, csak remélem elismered, hogy Magyarországon egy réteg, hirtelen módon meggazdagodott, hogy miből azt nem látjuk, és ez mind s kisember kárára!!!!
Lehet bennem van a hiba, de ha én tudom, hogy valakinek kevesebb van, akkor neki adok többet, és nem annak, akinek a kiskeresőhöz képest mondjuk 5x annyi pénze van, mert az 5x annyi az 5x több, mint ami neki van!
Pénzből lehet pénzt csinálni, itt meg az nem nagyon van.
Valamiért a hazai vállalatok, vállalkozások többsége nem működik olyan hatékonyan mint Nyugaton, azok nélkül pedig sosem kerül közelebb a bérszínvonal. Nagy gond, hogy nem nagyon van lehetőség hazai cégnél kamatoztatni a tudást, tehát még az is a nyugati cégek/gazdaság/emberek javát szolgálja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!