A Fidesz miért nem segíti jobban a kisembereket, a szegényeken? Mi a Fidesz gazdaságpolitikájának a lényege? A középosztály?
Én Fideszes vagyok, a Fidesz intézkedéseivel nagyrészt egyetértek szinte mindenben. Tetszik, amit csinál, szóval szinte minden rendben van. Egy dolog nem tetszik, hogy mindig a tanult emberekről, a műveltebbekről, a középosztályról beszélnek. Én nem vagyok szegény, de kisembernek érzem magamat, nem tartozunk az igazán a középosztályba, de szegény sem vagyok, szóval a kettő közt. Ez "esik rosszul" hogy mindig a középosztály, erről beszél a Fidesz, hogy a gazdaságpolitikájuk a középosztályra épül, és csak utána a szegények. Persze tudom, hogy minden állampolgár azért fontos a mindenkori kormánynak, azt is tudom, hogy a középosztály húzza ki az országot a bajból, én ezt elismerem.
De:
1: Nem kéne a kormánynak jobban odafigyelnie a kis emberek érzékenységére, nem kéne jobban hangoztatni, hogy ők is fontosak?
3: Jó irány az az irány, hogy a középosztályt támogatjuk, és ha ők beindítják a gazdaságot, akkor adunk a szegényebbeknek?
Köszönöm.
"Így is túl sok mindenben élősködnek a szegények a felettük levő osztályokon. "
Ez igen erős, és tisztességtelen mondat volt!!! Én megértelek, és nem akarok személyeskedni, de sok tehetősebb, úgy beszél a szegény emberről, mintha valami leprás lenne, pont, hogy nem a tehetősebbek a másodrendű polgárok, hanem a kisebb keresetűek!!!
Amúgy úgy veszem észre, hogy hiába irkálok le egy érvet, nem veszitek, veszed figyelembe: Aki minimálbéren dolgozik az mi? Szegény, vagy közép? Szerintem egyik sem! Miért van az, hogy egy ilyen kérdésnél, átugrunk egy hatalmas réteget, ami a segélyen élők, és a középosztály között van, ők a kis keresetű emberek, és ők nemhogy élősködnek, hanem a legpiszkosabb, és talán a legtöbb munkát végzik el az országban! És lehet jönni azzal, hogy a gazdagabb felelősebb melót végez, ebben is van valami, de nagyon sok olyan ember van, aki tisztességtelen úton lett gazdag! Én unom már, hogy osztályok, és osztályok közt különbséget tesznek!
Van egy megoldás: Vigyék fel a kiskeresetűeknek is a keresetét 200.000. ft-ra, és akkor mindenki az ország javát fogja szolgálni, mert ugye mindig az az érv, hogy aki többet keres, aki a középosztály, ők lendítik fel a gazdaságot, hát akkor tartozzon mindenki a középpbe, emeljük fel a fizetéseket, és ne úgy legyen, hogy a szegények kárára járnak jól a gazdagok, mert ez az igazság, mert a nép az tűrt!!!! Persze az is igaz, h eddig a gazdagabbak többet adóztak, csak míg egy minimálbéresnek az a pár tízezer forint is sok, amit az állam elvesz, addig annak aki keres 600-700 ezret, annak nem akkora veszteség! Neki maximum annyi lesz a problémája, hogy nem tud elmenni 5 csillagosba, maximum négybe!!!
A kommenteket, és a Tiedet is külön köszönöm, sokat tanultam azért belőle, remélem abban kiegyezhetünk, hogy legyen mindenkinek jó! :)
Kérdező és szerinted egy 8 általánost végzet betanított munkásnak ugyan annyi fizetés jár, mint egy 25-30 éves koráig tanuló orvosnak vagy bárki más nagy tudású ember.
Inflációról meg már ne is beszéljünk.
Ismétlem, és ismétlem, és ismétlem:
ÁTUGRANAK SOKAN EGY NAGY SZAKADÉKOT: A mély szegénység, és a középosztály közt is van élet, én most erről beszéltem! Én például szakiskolát végeztem el, tehát bőven meg van a 8. általános, és művelt embernek tatom magam. Az én fizum (most munkanélküli vagyok) nettó 75 rugó kb. Ez sok? NEM! Én is ember vagyok, nem csak az orvos!
De igaz, az orvos megérdemli, nem is sajnálom Tőle. A kérdés meg nem a fizetésekről szólt, hanem arról, hogy a kormánynak nem e kéne jobban hangsúlyoznia, hogy a kisebb keresetűek is fontosan, és tenni is kéne ezért.
Köszönöm szépen. :)
Azért, mert mindenki annyit ér, amennyije van.
Aki szegény, annak kevés van, ezért keveset is ér.
A Fidesz pedig minek segítene a keveset érő embereken?
Minden párt sokat beszél a középosztály ilyen-olyan istápolásáról, de valójában valamennyi párt gyűlöli a középosztályt.
Az ok egyszerű: a középosztállyal sok a gond. A cigányokkal és egyéb ingyenélőkkel egyszerű a dolog: emelik a segélyt, kapnak valami alibi közmunkát, ezzel meg lehet venni a szavazatukat. A nyugdíjasoknál is ugyanez a helyzet: nyugdíjemelés, 13. havi nyugdíj, szavazat. Meg is van a győzelem, mert rengeteg emberről beszélünk.
A társadalmi ranglétra túlsó vége is fontos: a nagybefektetők, üzletemberek adják össze a kampányhoz szükséges pénzt, ők biztosítják a jó gazdasági kapcsolatokat és a pártok sajtóját. Velük is egyszerű az élet: kell pár zsíros, alaposan túlszámlázott állami megrendelés és már el is köteleződtek a párt iránt - legyen az akár jobb-, akár baloldal.
A középosztállyal viszont sok a baj. Nekik nem elég a nyugdíj és a családi pótlék emelése, mert munkát szeretnének. Ráadásul nem is akármilyet: nem akarnak 47 ezerért árkot kaszálni vagy minimálbérért a szalag mellett 12 órázni valamelyik stratégiai megállapodással megerősített rabszolgatartónál. Kiszámítható, fenntartható jövőt akarnak. Normális iskolákat a gyerekeiknek, működőképes orvosi ellátást, használható tömegközlekedést, kiszámítható adórendszert - túl sok ez. A kisnyugdíjasnak tök mindegy, képes-e működni az iskola, mert ő csak annyit lát, hogy ötös-e az onoka vagy csak négyes. Kolompárék számára is hótt' mindegy, milyen teljesítményt nyújt a köz- és felsőoktatás, mert úgyse jár iskolába a gyerek. Az is mindegy a nyugdíjasnak, hogy milyen a tömegközlekedés, mert ő ingyen utazik rajta, annyi pénzért meg elég, hogy még egyáltalán gurul a szakadt sárga Ikarus, nem kell pattogni. Az már a dolgozók problémája, hogy a csodás menetrend miatt nem érnek oda a munkába. Az adórendszer a nyugdíjasokat és az ingyenélőket is hidegen hagyja, mint ahogy az orvosi ellátás is. Elmennek az "esztékába" és mivel nem kellett szabadságot kivenniük vagy hamarabb elkéredzkedniük a munkahelyről, ezért ráérnek egész nap ott ülni egy gyógyszer felírása miatt.
A dúsgazdagok számára sem jelentenek problémát az állam hiányosságai. A gyerek úgyis magániskolába jár, a légkondis A8-asban ülve tök mindegy, pontos-e a busz, a magánklinikán meg sosem kell várakozni. Adórendszer? Menj már! A pénz vagy a Kajmán-szigeteken pihen, vagy valami haverral írattak törvényt, hogy nekik ne kelljen adózniuk. Vagy csak megvették a megyei NAV-kirendeltség felsővezetését.
A mostani kormány is ugyanazt csinálja, mint előtte majd' mindegyik. Látványos intézkedésekkel istápolja a legszegényebbeket (közmunka, nyugdíjemelés, 13. havi nyugdíj), közben a rájuk költött összeg sokszorosát talicskázza át a haveroknak. Aki meg a kettő között reked, az nagyon megszívja. Te is ide tartozol, ugyanis van munkád, az pedig Magyarországon már a középosztályhoz tartozást jelenti.
6. vagyok.
A nekem szánt kérdés:"MI VAN AZOKKAL AZ EMBEREKKEL, AKIK MINIMÁLBÉRT, VAGY KÖRNYÉKÉN KERESNEK? Ők ugye nem szegények nagyon, de távol vannak a középosztálytól?????? "
Ma a minimálbér 100 ezer forint környékén van,míg a közmunkások bére mindenféleképpen ez alatt.Hogy pontosan mennyi azt nem tudom,tippnek úgy 70-40 ezer közé tenném.
A középosztály a minimálbérnél kezdődik,úgy hiszem,s aki az alatt van,az a legszegényebb réteghez tartozik.Ezeknek egy része tanult szakmunkát,de nem tud vagy nem is akar elhelyezkedni a neki megfelelő szakma körben vagy másban,ami a mai világban(rendszer váltás után) igen fontos tényező,ezt hívják ma a nagyvállalatok(sajnos nem jut eszembe a szó,de valami olyan amely azt fejezi ki,hogy valaki könnyen tovább tud menni a ranglétrán,könnyen beletud tanulni egy másik munkakörbe is,tehát időközben fejleszti magát)
De amit én a leginkább meg változtatnék az a munkanélküli segély,amit egyébként most kezdtek át alakítani,mivel ennek nincs ösztönző hatása.Ez egy védő háló azoknak akik egyébként amint tehetik elmennek dolgozni.A másik a gyermekek utáni családi pótlék,ezt is most kezdik át vezetni adó csökkentésbe,így szerintem az embereket igen csak ösztönözve mind munkára,mind gyermek vállalásra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!