Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mit gondoltok arról hogy...

Mit gondoltok arról hogy választási csalás történt?

Figyelt kérdés
Ismerőseim szerint is, legalább tízből négy de inkabb öt ember a Jobbikra szavazott. Hol vannak a szavazatok?

2014. ápr. 9. 20:01
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
Ez reális. Én így is arra számítottam, hogy jó másfél százalékkal magasabb eredményt ér el. Gyakorlatilag az ismerőseim közül csak azok szavaznak más pártra, akik 50 felett vannak.
2014. ápr. 10. 01:15
 22/31 anonim válasza:
A választási eredmények kiértékelése IT (Informatikai) úton jut el a központba. Lehet ellenőrizni a választások tisztaságát puszta jelenléttel a választási helységekben DE! A szavazatok alakulását "Live" követhettük figyelemmel a TV-ben. Nos nem Postagalambok viszik a hírt a választási központba hanem egy szoftver. A kedves számláló csak bepötyögi ( megnyom egy gombot )a megfelelő helyen és nyom egy entert. Nos az út a központig a Bit-ek és Bájtok országútján még igen hosszú. Elég egy beépített kis alprogram és kérem szépen a 34% ból lesz 44% stb stb. Az egyetlen objektív lehetőség az lenne ha a résztvevő 4 parlamentbe bejutott párt közös bizottsága számolná meg a szavazatokat manuálisan. De ez eltarthatna 1-2 hónapig is.
2014. ápr. 10. 07:59
 23/31 anonim válasza:
Miért nem ment el 39% szavazni? Azért mert elégedett a FIDESZ-el? Nos akkor bizonyára elmentek volna szavazni, hogy bebiztosítsák a jólétet és eddigi elégedettségük folytatását.Vagy mert a letargiában a kilátástalanságban olyan lelki válságba kerültek, hogy már abban sem hittek, hogy ér valamit a szavazatuk.
2014. ápr. 10. 08:12
 24/31 anonim ***** válasza:

"Miért nem ment el 39% szavazni?"

Mindig, minden eddigi rendszerváltozás utáni választáson 35%-45% nem ment el szavazni. Ez a mostani 2014-es választás sem lóg ki a sorból.

El kell fogadni tényként, hogy átlag az emberek 40%-át hidegen hagyja a választás, hidegen hagyja az, hogy éppen ki rabolja őket le.

2014. ápr. 10. 09:34
 25/31 A kérdező kommentje:

akárhogy is volt, ha csaltak, ki fog derülni.

Ahogy Buddha mondaná..előbb utóbb minden titokra fény derül.

Az elektronikai rendszer manipulását tartom én is elképzelhetőnek.

2014. ápr. 10. 12:37
 26/31 anonim ***** válasza:
100%

De mégis hogy manipulál az elektronikus feldolgozás?

A szavazatokat emberek számolják, kézzel, sokan. Köztük van önkormányzati hivatali személy, és számos pártdelegált is, így kiegyenlítettek az érdekek a bizottságon belül. Figyelik egymást is, de nem hinném, hogy aki odakerül, az csalni akarna.

Az eredményeket, ami a helyi szavazókörből származik, minden delegált tudja. Én még napokkal később is fejből fújtam, kire mennyi ment. És képzeld, a netes adatbázisban ugyanaz szerepelt, ahogy gondolom az összes szavazókörnél, különben a többi delegált észrevette volna. Az országban kb. 10 ezer ember van, aki a két kezével számolta a szavazatokat, és ezáltal ismeri a szűz eredményeket, amiket össze tud vetni a hivatalosakkal.

A fentiek tehát mutatják, ebben nem nagyon lehet csalni.

Ha viszont az adatok pontosak és nyilvánosak, akár te is összeadhatod őket egy számológéppel vagy excel-táblával, és máris kibukik, ha csaltak az adatfeldolgozással.

Ha nagyon kíváncsi vagy az egész menetére, jelentkezz legközelebb szavazatszámlálónak az általad preferált pártnál. Kb. 18-20 óra önkéntes munka, szóval erre készülj fel, de amúgy tanulságos.

2014. ápr. 10. 14:51
 27/31 A kérdező kommentje:

értem..nem tudom hogyan de szerintem csaltak..

ha így van ki fog derülni, ha nem így van akkor úgyis jó.

2014. ápr. 11. 10:10
 28/31 anonim ***** válasza:
Az egy dolog, hogy szerinted csaltak, de ez nem jelenti azt, hogy tényleg csaltak. A rendszer zárt, és több mint 10 ezer ember által részleteiben felügyelt, tehát lehetetlen csalni. A szavazókörökben ráadásul minden párt képviselteti magát, tehát még az sem lehet, hogy a gonosz helyi hivatalnokok csaltak egyik vagy másik párt javára.
2014. ápr. 11. 11:31
 29/31 anonim ***** válasza:
2014. ápr. 11. 13:29
 30/31 anonim ***** válasza:
Az utolsó cikk kapcsán: milyen választási rendszerben nyert volna az MSZP-DK-stb. koalíció? 25% körüli eredménnyel nincs a világon olyan rendszer, ahol kormányt alakíthattak volna. Lehet ezt mindenre fogni, de tény, hogy nagyon-nagyon messze voltak a győzelemtől! A kétharmadot lehet vitatni, jogos-e, bár itt is tisztában lehetett vele minden választópolgár, hogy mi a helyzet. Ha nem akart Fideszt, el kellett volna menni szavazni, mert tudhatták, hogy ez lesz.
2014. ápr. 11. 13:57
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!