Mit gondoltok arról hogy választási csalás történt?
"Miért nem ment el 39% szavazni?"
Mindig, minden eddigi rendszerváltozás utáni választáson 35%-45% nem ment el szavazni. Ez a mostani 2014-es választás sem lóg ki a sorból.
El kell fogadni tényként, hogy átlag az emberek 40%-át hidegen hagyja a választás, hidegen hagyja az, hogy éppen ki rabolja őket le.
akárhogy is volt, ha csaltak, ki fog derülni.
Ahogy Buddha mondaná..előbb utóbb minden titokra fény derül.
Az elektronikai rendszer manipulását tartom én is elképzelhetőnek.
De mégis hogy manipulál az elektronikus feldolgozás?
A szavazatokat emberek számolják, kézzel, sokan. Köztük van önkormányzati hivatali személy, és számos pártdelegált is, így kiegyenlítettek az érdekek a bizottságon belül. Figyelik egymást is, de nem hinném, hogy aki odakerül, az csalni akarna.
Az eredményeket, ami a helyi szavazókörből származik, minden delegált tudja. Én még napokkal később is fejből fújtam, kire mennyi ment. És képzeld, a netes adatbázisban ugyanaz szerepelt, ahogy gondolom az összes szavazókörnél, különben a többi delegált észrevette volna. Az országban kb. 10 ezer ember van, aki a két kezével számolta a szavazatokat, és ezáltal ismeri a szűz eredményeket, amiket össze tud vetni a hivatalosakkal.
A fentiek tehát mutatják, ebben nem nagyon lehet csalni.
Ha viszont az adatok pontosak és nyilvánosak, akár te is összeadhatod őket egy számológéppel vagy excel-táblával, és máris kibukik, ha csaltak az adatfeldolgozással.
Ha nagyon kíváncsi vagy az egész menetére, jelentkezz legközelebb szavazatszámlálónak az általad preferált pártnál. Kb. 18-20 óra önkéntes munka, szóval erre készülj fel, de amúgy tanulságos.
értem..nem tudom hogyan de szerintem csaltak..
ha így van ki fog derülni, ha nem így van akkor úgyis jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!