Azok, akik csalást kiáltanak online fórumokon, hogyan látják ezt kivitelezhetőnek?
Figyelt kérdés
Minden adat egy rakás emberen megy keresztül, ráadásul interneten nyilvános. Milyen módon lehetne csalni?2014. ápr. 7. 11:03
1/7 anonim válasza:
Vannak a szavazóirodák, ahol minden párt küld egy embert ellenőrizni a számlálást. Ezután az összeszámlált szavazatok összegét rögzítik egy gépen, ami beküldi a központi szerverre. Na itt válik ellenőrizhetetlenné a dolog. Ugyanis az adattovábbításkor könnyedén lehet manipulálni az adatokat. A szavazóbiztosok meg vannak győződve a dolog tisztaságáról, közben a központi rendszerben már más adat szerepel. Bármilyen hálózati szakember képes erre.
2/7 A kérdező kommentje:
Voltam szavazatszámláló, még hetekig tudtam fejből a körzetem adatait, annyiszor írtuk le a számokat. Ezeket bármelyik delegált megnézheti a neten is, egyeztetheti, ha nem azonos az általa ismert számokkal, az nyilván kiderülne, főleg ha tömegesen fordulna ilyen elő. De nincs, én még sose hallottam ilyet!
A neten kint lévő adatok ezek szerint valósak. Innen meg már csak Excel tábla kell, és bárki kiszámíthatja a százalékokat, tehát itt sem lehet torzítani.
Akkor hol lehet?
2014. ápr. 7. 11:17
3/7 anonim válasza:
Inkább szavazatok megvétele volt csirkékkel és pörköltekkel, cserébe az embereket fideszes buszokkal vitték őket.
4/7 anonim válasza:
volt olyan is, hogy a választókörzetből való elszállítás alatt ki lett cserélve az urna, rendesen hitelesítve, de más tartalommal.
5/7 A kérdező kommentje:
4-esre: És egy ilyet hogy lehet kivitelezni? Egy szavazókörben több urna is van, honnan tudták, hogy pont abban pontosan mennyi lap lesz?
Amúgy a szállítást, ahogy a mozgóurnáknál is több delegált együtt végzi, senki nem maradhat "kettesben" az urnával.
2014. ápr. 7. 11:48
6/7 anonim válasza:
az elektronikus rendszer manipulásásával.
7/7 anonim válasza:
4-es vagyok, hát tudod, ahol van elég pénz, ott van hallgatás is :D kihasználnak ezek mindent.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!