Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Hogy lehet az, hogy a Fidesz...

Hogy lehet az, hogy a Fidesz a rendszerváltás után 20 évig választást sem nyert, azután viszont abszolút egyeduralkodóvá vált?

Figyelt kérdés

Bár 1998 és 2002 között már volt Fidesz-kormány, akkor a Kisgazdáknak köszönhetően tudtak kormányra kerülni és azt követően le is darálták a partnerüket. Tehát az nem mondható választási győzelemnek, a többi választást pedig időnként még nyertesnek tűnő pozícióból is (2002) elbukták.

A 2010-es választás óta viszont óriási fölénnyel állnak az első helyen, még csak meg sem szorongatták őket. Mi ennek az oka? Van több elképzelésem, de szeretném hallani másokét is.

2014. ápr. 9. 11:22
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:

70 %

Kicsit talán nyakatekertnek tűnhet az elméletem, ez igaz.

Annyit tudok ehhez hozzáfűzni, hogy a 2010-es választáskor úgy kommentálták mások a jobboldali sikert, hogy ezúttal valódi választási győzelemmel nyertek.

2014. ápr. 9. 11:49
 12/15 anonim ***** válasza:
Szerintem ez a valódi siker, ez pont olyan baromság mint a NER, vagy a fülkeforradalom, meg az ilyen szlogenek.Mondom ezt, mint jobboldali.Ez a máz, a felszín, a dísz, a töltelékszöveg.
2014. ápr. 9. 13:00
 13/15 anonim ***** válasza:

"A Fidesznek az elsô kormányzása óta van egy masszív, biztos szavazóbázisa, kb. 2 millió ember. Ahhoz valamit nagyon el kellene szúrnia, hogy ôket elveszítse."

Ehhez nem a Fidesznek kéne elszúrnia bármit is, hanem a 2 milliónak gondolkodnia. Láthatóan célrvezető volt a folyamatos agymosás a médián keresztül az utcán át mindenhol. És ezt már iskolás kortól elkezdik: nyelvtan nem lesz kötelező, nyelvoktatás ellehetetlenítése, okj és egyetem

fizetőssé tétele + képzési idő növelése, értelmes tárgyak lecserélése hülyeségekre.

"Csalással."

Ezt miért kellett lepontozni, mikor ők maguk is beismerték? Oszt jónapot; ne nyerjünk meg annyi mindent, mint szeretnénk, hogy ne tűnjön fel; stb stb. A többiről már nem is beszélve. Választási tyúkok, kenőpénzek, Eu tagság, stb.

2014. ápr. 9. 13:06
 14/15 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy nem értetek velem egyet, de szerintem ez a két párt kéz a kézben jár. Az a sok kecske, aki még mindig a szocikra szavazott, pontosan ő miattuk is nyert a narancs és hihetetlenül arcon köptek magukat ezzel.
2014. ápr. 9. 13:50
 15/15 anonim ***** válasza:
Az ok neve: Gyurcsány Ferenc.
2014. ápr. 9. 14:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!