Mi a véleményetek "a Schiffer" interjúról?
Schiffer mindig is megkérdőjelezte, hogy joga van a baloldalnak bármiben is tiltakozni, még akkor is, ha ő is ugyanabban a témában tiltakozott.
Ez valahogy nekem nem tűnik demokratikus dolognak, bár az LMP megalakulásakor az alapértéke a demokrácia volt, ebből egyre inkább veszítenek, mára mintha lassan csak papíron maradna ez, de remélem, nem így lesz.
Schiffernek azért is kellett gyorsan távolságot mutatnia a baloldaltól, mert hát több médiumban az jelent meg, hogy az LMP együtt akar működni a baloldali ellenzékkel, és hogy ez micsoda dolog. Szóval gyorsan ellensúlyozni kellett.
Egyébként meg igenis haragszik a PM-re, akik kiszakadtak, Haragszik Szabó Tímeára, erről írt is, bár nem így fogalmazott.
Azonban KO részéről tényleg szerencsétlen dolog volt erőltetni ezt a haragudós dolgot, mert egy diplomatikusan megnyilatkozó ember nyilván nem fogja ezt beismerni, felvállalni, hiszen ezzel a tárgyilagosságának aláásását követné el.
KO szerintem kitűnő műsorvezető. Lehet vele nem egyetérteni, de szakmailag felkészült, stb. Tény hogy nem ez volt a legjobb napja, de ilyen mindenkinek van. Mindenki követ el munkája során hibát, és szerintem ő tanult ebből.
"Ugyan arról beszélünk, más szavakkal. Most akkor mi a nem igaz?"
Nem vitatkozni akartam, csak arra gondoltam, hogy nem határolódik el a szoborral kapcsolatos dolgoktól, sem az eszméjével, sem a megvalósításával nem ért egyet, csak szerinte nem ezzel kell most elsősorban foglalkozni. Legalábbis ezt nyilatkozta.
Nem értek egyet Schiffer és a Te azon kijelentésetekkel, hogy most nem ezzel kell foglalkozni. Persze van munkanélküliség, éhező gyerekek, le kell vonni a baloldalnak a választásból adódó tanulságokat, stb. rengeteg dolguk van, de egyszerre több dologgal is kell/ foglalkozni.
Ez az állásfoglalás szerintem sürgősebb és fontosabb volt a baloldal részéről, 2014 április 9. ESTÉJÉN, mert ezen a téren most többet tudott tenni, mint a többi fontos ügyben ebben a fél órában. azokat elő lehet venni 10-étől és lehet velük foglalkozni évekig, hisz azok a krónikusak.
Ez most fontos és aktuális ügy, 10-én lehet, hogy késő lett volna már. Egyébként megfordítom a kérdést: a Fidesznek miért olyan fontos az, hogy most rögtön ezzel foglalkozzon, nem fontosabb az egészségügy, a gyermekétkeztetés, stb. nem lehetett volna betartani az ígéretet, és megvárni azt, amíg lecsillapodnak a kedélyek?
A Baloldali ellenzék ebben az ügyben nem csak a konkrét ügy ellen tiltakoztak, hanem a szószegés és a párbeszéd, egyeztetés, demokratikus értékek hiánya miatt. Ezek pedig fontos dolgok, ezért bármikor és bármilyen ügy kapcsán tiltakozni kell.
Schiffer még mindig nem találta meg az üzenetet. Abban igaza van, hogy a történelem órát be kellene fejezni, mert nincs sok értelme. Az éhező gyerekek szöveg pedig nem működik. Sok helyen jártam a világban, a nálunk fejlettebb országokban is letagadják ezt a problémát. Sajnos minőségi éhezés mindenhol van.
Egy tuti hívó szó van, álmot kell gyártani, a népnek pedig el kell hinni azt.
Schiffer akkor járna a legjobban, ha szakemberekből csinálna egy komoly zöldpártot, ami a fenntartható fejlődéssel, magyarul a jövővel foglalkozna. Ha megszerezné a zöldlobbit, akkor nem kellene izgulnia az 5% miatt. El kell engedni az ilyen suttyó vérszívó Kálmán Olgákat, mert ezekre csak az idő meg az energia megy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!