Jól látom, hogy csak a jól keresők és a nyugdíjasok támogatják a Fideszt?
# 34/34
Én meg toronyórát lánccal akarok azonnal semmiért.
Azt azért ne felejtsd el, hogy a 80-as években nem volt ilyen életszinvonal. Most lehet jönni, hogy mennyire szar az életünk, de akkor nem volt net, mobiltelefon (főleg nem 14 éveseknek), bio cuccok, mindenféle extra édesség, külföldi utazások, meg wellnes hétvégék.
Ott volt a bambid meg egy fagyi 10 ft-ért a hétvégi rántott hússal, azt mindeki boldog volt! (kis túlzással)
Nem kell mérnöknek lenni mindenkinek azt csak példának írtam. Egy jól dolgozó szakmunkás is meg tudja keresni a magáét. Ismerek körmöst, fodrászt, építési vállalkozót, riasztók kereskedésével foglalkozó egyént, pizzériást , vásárost akik normálisan élnek és ők csak a szűk környezetemben vannak. És nincs egyiknek sem fideszes kapcsolata, mint arra utaltál korábban. Az van, hogy helyből nem fogsz raktárosként 200 nettót kapni. Úgy van, ahogy mondod, kell hozzá gyakorlat. El kell kezdeni valahol. Véletlenül pont ismerek raktárosokat is, az egyik ismerősőm 10 év után lett raktárvezető 3 kilót kap kézhet. Érettségije van, targoncás vizsgája, meg valamelyik logisztikai irányzatú OKJ-s vizsgája. A sűlt galambért senki nem fog magas fizetést adni. És az se felejsd el, hogy lehet, hogy kint kap valaki fél millát, de közös albérletben él valakivel, vagy nem tud hazajönni, vagy kidolgozza a belét, vagy -mint a családomban van rá példa - hazajön, mert hiába tűnik magyar szemmel a keresete, egyszerűen a család fenntartása sokkal drágább, mint itthon. Sógóromék Amerikából költöznek haza(!!), mert az ovi/suli/magánórák/orvosi ellátás sokkal többe kerülnek, mint ha az itthoni keresetükből kellene kigazdálkodni. Pl. ovi nálunk 10.e egy hónap, ott forintosítva mondjuk 100.e. Magánórára szintén ugyanígy számolhatsz. A tesóm 10 év után azt mondja, külföldön csak is bevándorló maradsz, és annyira jól hangzik, hogy havi szinten több, mint egy milla a bevételük, de az albérlet és az egyéb költségek miatt állandóan a "credit"ből élnek. Ráadásul kint nincs sem gyed, sem gyes, ha meg bébiszittert vennének fel, az többet kérne, mint amennyiért az a anyuka dolgozna. Szóval 10 év után a nagy semmivel fognak hazajönni. A kint töltött időből az a hatalmas előnyük van, hogy sógórom letett 3 méregdrága iskolát, (ami elvitte azt a pénzt, amit félretehettek volna) meg mindannyian anyanyelvi szinten beszélik az angolt. Mire profitálhatnának, addigra feladták és a honvágy is erős volt.
Kádár rendszernek meg kicsit olvass utána, hogy miért volt akkor mindenkinek jó dolga és hogy milyen hatással volt az államadósságra és az országra az az időszak. Nem a múltból kéne példálózni, hanem megnézni mit csináltak a slovénok pl. akik mennyire nagyon jól feljöttek az évek alatt!
10!
Tisztelt Kerdező!
Sajnálom, hogy a nehéz életkezdés miatt nem úgy alakult az életed ahogy eltervezted. De tanulni fejlődni sosem késő. Persze áldozattal jár, de ez befektetés a részedről a jövődbe.
Mielőtt rám csapod a kertkaput!
Szülők nélkül nőttem fel, nagyszülők neveltek! A nevelésük szuper volt, mondhatom a mai napig kihat az életemre, de kevés ember tapasztalta meg azt a szegénységet amit én/mi megtapasztaltunk, mikor 14 éves koromban meghalt nagypapám. Ott maradtunk ketten egy özvegyi nyugdíjra. Mégis ember lettem.
Sosem rinyàlok, tudom kire számíthatok (magamra). Sikerült diplomát szereznem, igaz levelezőn, így a bulik kimaradtak, de volt helyett főállás, meg rengeteg másodállás, és maszek is. Mindez azért, hogy ki tudjam fizetni az albérletet, és bizony a tandíjat is, mert nem volt ingyenes a felsőoktatás.
Ha valaki mondhatja akkor én igen: Nincs lehetetlen, csak tehetetlen!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!