Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Jól látom, hogy csak a jól...

Jól látom, hogy csak a jól keresők és a nyugdíjasok támogatják a Fideszt?

Figyelt kérdés
Én úgy látom - már csak az ismeretségi körömből kiindulva-, hogy a nyugdíjasok, és a jól kereső polgárok támogatják elsősorban a Fideszt(és persze a cigányok).. Ami elszomorító, hogy a nyugdíjasok döntenek az ország sorsáról, akiknek biztos jövedelmük van, és nem pedig a dolgozó szegény nép, a fiatalok, akiknek tényleg a legtöbbet számítana a véleményük. Borzalmas tartom ezt a helyzetet, hogy a szegény ember így még szegényebb lesz, mert a sorsáról nem dönthet, nem bálaszthat egy oylan kormányt, aki tényleg kedvezne nekik, és nem a gazdagoknak kedvezne az adótörvényeivel... És csodálkozunk, hogy ennyi fiatal megy ki külföldre? Miért maradnának itt, mikor a kormánynak az elit társadalom és a nyugdíjasok élete számít? A fiatalok kit érdekelnek? És van képetek azt mondani, hogy jobban élünk mint 4 éve?

2014. ápr. 8. 23:46
1 2 3 4
 31/39 anonim ***** válasza:
91%
Hát igen kérdező teljesen igazad van 2010 előtt teljes foglalkoztatottság volt mindenkinek volt munkája 300 ezer nettója , nem volt hitele se senkinek és beteg sem volt senki. Ennyire egy oldalúan nem lehet nézni semmit. Csak úgy mellékesen mondom Spanyolországban 26% felett van a munkanélküliség ennyit a nyugati jólétről. Még a Franciáknál is magasabb mint nálunk. Az üdülőparadicsom Horvátokról nem is beszélve. És akkor még az Olaszokat Portugálokat nem is mondtam. Nem kell ezt úgy beállítani mint ha munkanélküliség csak magyar országon lenne. És hogy feléjük a segély is több mint nálunk a fizetés? Hát ezt hozta a pár évtized szocializmus a kommonistáikkal együtt akiket te annyira nagyra tartasz. Csak egy betű a külömbség MSZMP =MSZP . Egyébként a hangnemed tényleg elég durva , ha problémád van old meg ne rajtunk töltsd ki.
2014. ápr. 9. 18:00
 32/39 anonim ***** válasza:
0%
Nyugalom! 1 max 2 év és itt olyan lázadások lesznek hogy hajaj.
2014. ápr. 9. 19:11
 33/39 anonim ***** válasza:
23 éves vagyok, Fideszebbikre szavaztam egyénin is, listán is. Kapja be a jobbik az alsóbbik tagomat.
2014. ápr. 9. 19:37
 34/39 A kérdező kommentje:
Elnézéseteket kérem a stílusom miatt! Egyébként egy kedves, normális ember vagyok, de na.. Nem fogok többet ilyen bunkesz lenni elnézéseteket kérem! De ez a stílus nem nektek szólt, hanem annak az egy-két válaszolónak aki velem is ugyanilyen stílusban kommunikált.. De akkor ha az MSZMP is hasonló az MSZPre, akkor hogy lehet, hogy a rendszerváltásig nem votl munkanélküliség? Nme votlak hajléktalanok? És aki nem dolgozott(mert nem akart) az kmk-s volt, és vitték a börtönbe? Elmondom nektek! Mert miután vége lett az egypártrenszernek, a magyar kormány elkezdte szétcincálni a magyar vállalatok nagy részét, ami mind a mai napig csinál, és helyükre jönnek a nagy multik, ahol sokkal rosszabbul keresel, mint a magyar cégeknél kerestél(persze magyar cégeknél is vannak borzalmas cégek)... Én szívesebben lettem volna huszonéves 1980-ban, mint most, amikor egy poszta 10 jelentkező van, és több a munkanélküli, mint a munkahely. Lehet hibáztatni a fiatalokat... És ha én nem akarok se mérnök se semmi ilyen diplomával járó foglalkozást űzni? Ha én nekem olyan terület tetszik, amihez nem kell egyetem, hanem anélküli szaktudás? Én csak egy egyszerű raktáros vagyok... És? Vannak olyan raktárak, ahol 200ezret megkeres egy raktáros. De az ilyen helyekre több éves tapasztalat kell! De mégis hogyan helyezkedjenek el a pályakezdő fiatalok, ha mindenhol a tapasztaltakat részesítik előnyben? A Kádár rendszerben miért tudtál elhelyezkedni pályakezdőként is?
2014. ápr. 9. 23:01
 35/39 anonim ***** válasza:

# 34/34

Én meg toronyórát lánccal akarok azonnal semmiért.

2014. ápr. 9. 23:04
 36/39 anonim ***** válasza:

Azt azért ne felejtsd el, hogy a 80-as években nem volt ilyen életszinvonal. Most lehet jönni, hogy mennyire szar az életünk, de akkor nem volt net, mobiltelefon (főleg nem 14 éveseknek), bio cuccok, mindenféle extra édesség, külföldi utazások, meg wellnes hétvégék.

Ott volt a bambid meg egy fagyi 10 ft-ért a hétvégi rántott hússal, azt mindeki boldog volt! (kis túlzással)

Nem kell mérnöknek lenni mindenkinek azt csak példának írtam. Egy jól dolgozó szakmunkás is meg tudja keresni a magáét. Ismerek körmöst, fodrászt, építési vállalkozót, riasztók kereskedésével foglalkozó egyént, pizzériást , vásárost akik normálisan élnek és ők csak a szűk környezetemben vannak. És nincs egyiknek sem fideszes kapcsolata, mint arra utaltál korábban. Az van, hogy helyből nem fogsz raktárosként 200 nettót kapni. Úgy van, ahogy mondod, kell hozzá gyakorlat. El kell kezdeni valahol. Véletlenül pont ismerek raktárosokat is, az egyik ismerősőm 10 év után lett raktárvezető 3 kilót kap kézhet. Érettségije van, targoncás vizsgája, meg valamelyik logisztikai irányzatú OKJ-s vizsgája. A sűlt galambért senki nem fog magas fizetést adni. És az se felejsd el, hogy lehet, hogy kint kap valaki fél millát, de közös albérletben él valakivel, vagy nem tud hazajönni, vagy kidolgozza a belét, vagy -mint a családomban van rá példa - hazajön, mert hiába tűnik magyar szemmel a keresete, egyszerűen a család fenntartása sokkal drágább, mint itthon. Sógóromék Amerikából költöznek haza(!!), mert az ovi/suli/magánórák/orvosi ellátás sokkal többe kerülnek, mint ha az itthoni keresetükből kellene kigazdálkodni. Pl. ovi nálunk 10.e egy hónap, ott forintosítva mondjuk 100.e. Magánórára szintén ugyanígy számolhatsz. A tesóm 10 év után azt mondja, külföldön csak is bevándorló maradsz, és annyira jól hangzik, hogy havi szinten több, mint egy milla a bevételük, de az albérlet és az egyéb költségek miatt állandóan a "credit"ből élnek. Ráadásul kint nincs sem gyed, sem gyes, ha meg bébiszittert vennének fel, az többet kérne, mint amennyiért az a anyuka dolgozna. Szóval 10 év után a nagy semmivel fognak hazajönni. A kint töltött időből az a hatalmas előnyük van, hogy sógórom letett 3 méregdrága iskolát, (ami elvitte azt a pénzt, amit félretehettek volna) meg mindannyian anyanyelvi szinten beszélik az angolt. Mire profitálhatnának, addigra feladták és a honvágy is erős volt.

Kádár rendszernek meg kicsit olvass utána, hogy miért volt akkor mindenkinek jó dolga és hogy milyen hatással volt az államadósságra és az országra az az időszak. Nem a múltból kéne példálózni, hanem megnézni mit csináltak a slovénok pl. akik mennyire nagyon jól feljöttek az évek alatt!

2014. ápr. 9. 23:18
 37/39 A kérdező kommentje:
Most nézem épp a Házon kívült, ahol egy fiatal pár mondta, hogy nem kalandvágyból mentek ki ahogy Orbán uraság mondta, hanem azért, mert itthon nem tudtak megélni.. Ott meg keresnek 5ször annyi, mint itthon. DE azért akarnak hazajönni, mert nagyon hiányzik nekik a családjuk. Idézem a fiút: "Orbán Viktor szerint kalandvágyból mennek ki a fiatalok. Tényleg nagy kalandvágy az, hogy otthonhagytam a családomat, az öcsémet meg mindenkit... Azért jöttünk ki, mert itt meg tudunk élni..." Persze gondolom, ezt egyikőtök se nézi(hétvégén ismétlik, és amúgy nem szó szerint idéztem teljesen).. Továbbá egy mő is csak ott utdott lehelyezkedni Angliában, ahogy ez a 2 fiatal is, mert itthon 2 szakmával és diplomával a kezében nem vették fel sehova... Ott meg el tudott helyezkedni ékszerészként magas fizetésért. Nézd, persze, az albérlet az magas! Ezt tudom! Épp ezért csak többen érdemes kimenni 3an minimum, hogy legyen nyereség vagy ha van rokon kint, akinél lakhatsz. Persze nem mindenkinek jön be a külföldi élet. Tisztában vagyok vele, hogy ott se fog a sült galam a szádba repülni. De nagyobb eséllyel találsz állást, mint itt. És tudom nyilván, hogy tennem kell a jó helyért. De egyelőre örülök, ha végre találok egy normális állást.. Nem pedig olyat, ahol kapok 60ezret, és -24 fokban legyek egész nap... Aki dolgozni akar, annak bármi jó." Jó akkor vállaljatok ti ilyen munkát... Ahol dolgoztam, oda esélyem nem vlett volna bekerülni haverom fuvaros apja nélkül, mert elküldtek melegebb éghajlatra kb., hogy nicns felvétel. Az ő segítségével kerültem be oda. Nem votl magas fizetés, se alacsony. Átlagos(100ezer Ft). Most örülök, ha találo
2014. ápr. 9. 23:43
 38/39 A kérdező kommentje:
Most nézem épp a Házon kívült, ahol egy fiatal pár mondta, hogy nem kalandvágyból mentek ki ahogy Orbán uraság mondta, hanem azért, mert itthon nem tudtak megélni.. Ott meg keresnek 5ször annyi, mint itthon. DE azért akarnak hazajönni, mert nagyon hiányzik nekik a családjuk. Idézem a fiút: "Orbán Viktor szerint kalandvágyból mennek ki a fiatalok. Tényleg nagy kalandvágy az, hogy otthonhagytam a családomat, az öcsémet meg mindenkit... Azért jöttünk ki, mert itt meg tudunk élni..." Persze gondolom, ezt egyikőtök se nézi(hétvégén ismétlik, és amúgy nem szó szerint idéztem teljesen).. Továbbá egy mő is csak ott utdott lehelyezkedni Angliában, ahogy ez a 2 fiatal is, mert itthon 2 szakmával és diplomával a kezében nem vették fel sehova... Ott meg el tudott helyezkedni ékszerészként magas fizetésért. Nézd, persze, az albérlet az magas! Ezt tudom! Épp ezért csak többen érdemes kimenni 3an minimum, hogy legyen nyereség vagy ha van rokon kint, akinél lakhatsz. Persze nem mindenkinek jön be a külföldi élet. Tisztában vagyok vele, hogy ott se fog a sült galam a szádba repülni. De nagyobb eséllyel találsz állást, mint itt. És tudom nyilván, hogy tennem kell a jó helyért. De egyelőre örülök, ha végre találok egy normális állást.. Nem pedig olyat, ahol kapok 60ezret, és -24 fokban legyek egész nap... Aki dolgozni akar, annak bármi jó." Jó akkor vállaljatok ti ilyen munkát... Ahol dolgoztam, oda esélyem nem vlett volna bekerülni haverom fuvaros apja nélkül, mert elküldtek melegebb éghajlatra kb., hogy nicns felvétel. Az ő segítségével kerültem be oda. Nem votl magas fizetés, se alacsony. Átlagos(100ezer Ft). Most örülök, ha találok olyan állást, ami fizet 80ezret(és állja a mávot). Ma egy olyan interjún voltam, ahol a végén maradtak ketten az 5ből, mert 130ezerből levonja a kauciót, és ugye az utat nem fizeti, tehát maradna kb. 60ezer forintom úgy, hogy dolgozom napi 9,5 óra fizikai munkát, és utazom 1,5 órát.. Hozzáteszem, ha az utat állta volna, akkort elvállaltam volna. És tisztában vagyok a Kádár rendszerrel. Akkor egy külföldi céget se engedett be az ország, nem tették tönkre a bányákat, a magyar ipart. Hanem magunk voltunk. De igazad van! Kár ezen rágódni.. Jó nem volt mobil se internet, mégis éltek az emberek. Mégis megházasodtak az emberek. Hidd el, akkor boldogok voltak nélkül is. És az is tény, hogy mindig votlak szegényebbek és gazdagabbak is. Egébként Belgiumban annyi a munkanélküli segély összege, hogy abból a pénzből meg tudsz élni. Szerényen, de meg tudsz élni.
2014. ápr. 9. 23:43
 39/39 anonim ***** válasza:

10!

Tisztelt Kerdező!

Sajnálom, hogy a nehéz életkezdés miatt nem úgy alakult az életed ahogy eltervezted. De tanulni fejlődni sosem késő. Persze áldozattal jár, de ez befektetés a részedről a jövődbe.

Mielőtt rám csapod a kertkaput!

Szülők nélkül nőttem fel, nagyszülők neveltek! A nevelésük szuper volt, mondhatom a mai napig kihat az életemre, de kevés ember tapasztalta meg azt a szegénységet amit én/mi megtapasztaltunk, mikor 14 éves koromban meghalt nagypapám. Ott maradtunk ketten egy özvegyi nyugdíjra. Mégis ember lettem.

Sosem rinyàlok, tudom kire számíthatok (magamra). Sikerült diplomát szereznem, igaz levelezőn, így a bulik kimaradtak, de volt helyett főállás, meg rengeteg másodállás, és maszek is. Mindez azért, hogy ki tudjam fizetni az albérletet, és bizony a tandíjat is, mert nem volt ingyenes a felsőoktatás.

Ha valaki mondhatja akkor én igen: Nincs lehetetlen, csak tehetetlen!

2021. szept. 26. 10:10
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!