Jól látom, hogy csak a jól keresők és a nyugdíjasok támogatják a Fideszt?
Sajnálom a problémáidat, sajnos nem tudom pontosan mit érezhetsz.
De:
Én tisztességesen tanultam dolgoztam 14 éves korom óta, aki tanul képzi magát, el tud rendesen helyezkedni. Utálom amikor mindenki saját egyéni szoc problémái miatt a kormányra mutogat.
Nagymamámnál látom a falu felének semmi képesítése nincs sőt olyan kövérek hogy fizikai munkát se tudnak végezni és a kormányra mutogatnak hát nincs munka...
pont hogy a legszegényebb rétegeknek akik eddig soha nem dolgoztak ott a közmunkaprogram ahol még képesítést is lehet tanulni.
Én nem mondom hogy ott megfizetik az ember és soha nem dolgoznék olyan sokat annyi fizetésért. De van egy hatalmas képzetlen főleg aki most végre el kezdhetett dolgozni. Erre szokott jönni az hogy tudnak abból megélni.... Ha eddig a kevesebb segélyből meg tudtak akkor a több fizetésből csak sikerülni fog.
A másik rengeteg rokkant nyugdíjast ismertem akinek amúgy semmi baja de épp 51-52 százalékra van leszázalékolva így nem kell 45-50 éves korába semmi dolgoznia és kapja a nyugdíjat.
Röviden annyit hogy kikérem magamnak hogy mindenki a saját szar helyzete miatt a kormányra mutogat. A kormány senkinek nem fog képzettséget adni, vagy munkát keresni. Mindenkinek magáért kell tanulnia dolgoznia.
"Nem mehettem egyetemre, mert nincs anyuci apuci, aki eltartana.."
Most lehet, hogy újat mondok, de több embert ismerek aki úgy csinálta ezt végig, hogy szintén nem kapott támogatást otthonról, SŐT még ő adott haza.
Felsőoktatásban iszonyú sok fajta támogatás érhető el különböző neveken iskolától, önkormányzattól, államtól, alapítványoktól stb. plusz dolgozhatsz is suli mellett és ezen felül még a diákhitel is egy jó lehetőség.
Megfelelő értelmi képesség és nagyon nagy szorgalom viszont elengedhetetlen. De ha ez megvan, akkor megfelelő szakot választva és keményen tanulva már diák éveid alatt elég jól élhetsz, utána pedig még jobban.
Szóval a gond inkább ott van, hogy nem szeretsz, vagy nem vagy képes tanulni. De ez akkor se menne, ha valaki fizetné minden költségedet helyetted.
A Fidesznek van egy nyíltan nem valott, de nyomonkövethető politikája:
Fel akar építeni egy magyar tőkésosztályt, amelyik az ország boldogulásában látja a saját boldogulását.
Ezt nem lehet elegánsan csinálni. Főleg, mert nincs rá pénz.
Mielőtt elkezdünk anyázni, bele kell gondolni az alternatívába: külföldi befolyás, minden tőkés idegen, csak profitot csinálni jönnek, azt meg már talicskázzák is kifelé.
Persze, lehet, hogy beletörik a Fidesz bicskája, de legalább megpróbálta, hogy valamennyi pénz legalább itthon maradjon, és ne csak az IMF profitját fizessük évről évre növekvő ütemben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!