Jól látom, hogy csak a jól keresők és a nyugdíjasok támogatják a Fideszt?
Kérdező!
Soron kezdtem dolgozni, mint fóliázó érettségi előtt, melódiákosként hétvégente, mert anyámék éppen munkanélküliek voltak, konkrétan normális ruhát nem tudtak venni nekem, nemhogy főiskolát támosagassanak. És képzeld, van levelező, van esti tagozat is. Nem a kormányra mutogattam, hanem munka mellett folyamatosan képeztem magam. Levelezőn 3 OKJ-s szakmát és 2 diplomát tettem le. Folyamatosan volt célom és célirányosan képzetem magam. Mára igen jó szakmai tapasztalatom van, és soron csak rövid ideig dolgoztam (szernecsére) De maradhattam volna fóliázni is és akkor 14 éve tudnám szídni az aktuális kormányt!!
Mellesleg meg a közmunka program, nem arról szól, hogy abból gazdagodj meg. Sokan abban a tévhitben vannak, hogy diplomával megy havatlapátolni az illető. Ez nem így van, igyekeznek figyelni arra, hogy a képzettebb embereket könyvtárba, önkormányzathoz, rendőrségre stb. helyezzék el, valamilyen segítő pozicióba. Nem az a cél, hogy negyvenakárhányezeről megéljenek, hanem hogy egyáltalán bármiféle juttatást kapjanak addig, amig nem találnak maguknak jobbat. Véleményem szerint ez nem az a cél, hogy kiszúrjanak az egyébként dolgozni akaró képzett emberrel, hanem inspirálják azokat, akik lusták doglozni és évek óta a segélyekből tengődnek. Na az ilyen, inkább tényleg menjen havat lapátolni!!
Mellesleg a 3 gyerekesek adókedvezménye, az baromi sok pénzt tart az emberek zsebében, és nyilván mindenki a saját előnyeit veszi figyelembe elsődlegesen. Szóval a nagycsaládosok is nagy hányadát képezhették a választóknak. Aztán ott a gyedextra, valamint a devizahitelesek tábora is. Ezek a döntések inkább a szegényeket támogatják.
Ezzel elletnétben a nyugdíjasok meg, pont hogy nem feltétlenül rájuk szavaztak. Nálunk 3 nyugdíjas van a családban, egy sem rájuk szavazott, mert még mindig a "kádár" rendszert sírják vissza.
A magas keresetűek között is szerintem megoszlik a vélemény. Teljesen objektíven közelítem meg a politikát és kollegáris viszonyban, akik szerintem magánemberként és szakmailag is normális természettel (és fizetéssel) vannak megáldva teljesen más politikai nézetet vallanak.
Valaki örül annak, hogy megszabadultunk az IMF-től, van aki az 1 kulcsos adórendszernek örül, és van aki nem tudja zsebretenni pl. a földtörvényt, vagy a stadionokat.
A lényeg, hogy olyan párt soha nem lesz, aki mindenkinek egyaránt megfelel, mert még egy négytagú család sem mindig tud közös nevezőre jutni, nemhogy egy ország!! Én azt nem értem, hogy miért hiszik azt sokan, hogy aki fideszre szavazott, az "hardcorefideszes" és csak hajlong meg nyal nekik. Pontosan tudjuk mi, hogy vannak itt turpisságok, csak több pozitívumot tudtak az én szemembe felmutatni mint a többi.
Szóval a fiatalokkal nem az van hogy nem törődik senki, mert őrájuk is van figyelem fordítva, más kérdés, hogy nem mindenki ért egyet a dologgal. Pl. az oktatásban azok a szakok vannak finanszírozva, ami egyéként hiányszakma. Ha belegondolsz logikus?! POnt azt akarják elkerülni, hogy ne a fent említett geológus végzette az operátori munkat, hanem ha nincs elég mérnök, akkor képezzünk. Az más kérdés, hogy a mostani pályaválasztókat hideg zuhanyként érte, és kénytelenek vagy költségtérítéses képzere menni, vagy másik szakmát válaszstani. Az biztos, hgoy nem esett volna nekem sem jól. Viszont az egyik diplomámat az életbe nem fogom tudni hasznosítani, hiszen nyócmillió' van belőle. Remélem érted, nem kell tovább boncolgatnom.
Aztán a fiataloknak, ha jól tudom ott van a szoc.pol a családalapításhoz. Szóval nem az van, hogy a fiatalok kimaradtak az osztásból, csak nem ők voltak az elsődleges célcsoport!!
A jobban élünk, mint 4 éve, meg tök relatív. Nekem spec. csak azért lett rosszabb a helyltem, mert a hitelem felment a duplájára. Viszont én írom, hogy mennyit költök kajára, és nagyjából 10.000 ft-al változott a havi kiadásom, mint 4 éve. A rezsim kevesebb, a banki költségem több, nagyjából kiegészítik egymást. Nekem spec. jelentősen nem változott az anyagi helyzetem, viszont jövőre sokkal jobb lesz, mikor letelik a hitel és erről nem az állam tehet. (meg arról se, hogy anno ezt a hitelt választottam) Vagyis arra akarok rámutatni, hogy egyszerű állampolgár nem feltétlenül érzi a bőrén a változást, csak marha könnyű rámutatni arra, hogy Teee, bezzeg, most többet kapsz! Öcsém, tessék arra az irányba elindulni, ahonnan több csurran-cseppen!!
"Én tisztességesen tanultam dolgoztam 14 éves korom óta, aki tanul képzi magát, el tud rendesen helyezkedni."
Mondd ezt pl. a sógornőmnek is, aki 5-ös diplomával egy gyárban robotolt itthon nevetséges összegért. Kiment külföldre, azóta kb. fél millát keres. És akkor ő csak egy ember. Sajnos nagyrészt nem azt látom, hogy a tisztességes, képzett ember tud jó állást szerezni. A főnökünk pl. ilyen volt és nem kellett. Helyette hoztak egy frissen diplomázott kontárt, akinek nulla tapasztalata van és láthatóan azt sem tudja mit csinál. Annyi elég volt, hogy valami Fideszes nagykutya rokona. És ez még csak az én munkahelyem és ahogy hallom, nem az egyetlen.
"Röviden annyit hogy kikérem magamnak hogy mindenkaz álláshírdetésnéli a saját szar helyzete miatt a kormányra mutogat. A kormány senkinek nem fog képzettséget adni, vagy munkát keresni. Mindenkinek magáért kell tanulnia dolgoznia."
Pl. 2010 körül gondolom nem kérted ki magadnak, hanem ott voltál a békés, kődobáló, autógyujtogató tüntetők között. A kormány valóban nem fog senkinek képzettséget adni és ez létható is. Főleg most, hogy már majdnem minden szak költségtérítéses. Most gondolom jogos. Ám 2008-ban láthatóan nem volt az. A bálványozott vezérnek volt a legnagyobb szája. Erre mit csinál? Ő maga vezeti be. Mert ennyire hiteles, szavahihető ember. Ráadásul képmutató is, mert magába nem néz, csak másokra mutogat ugyanazokért a tettekért is. Hab a tortán, hogy az okj képzési ideje és költsége is jelentőssen nőtt. Nehogy értelmes emberek legyenek, hanem képzetlen robotok, akik nem tudnak gondolkodni és rájönni, hogy mi folyik itt. Munkát se fog adni valóban, legfeljebb közmunkát. Azoknak is, akiket a rezsicsökkentés miatt kirúgnak pl. a vízművektől.
Én kérem ki magamnak az adójóváírás eltörlését, 27 %-os áfát, stadionok építését, orvosok elüldözését és még sok mindent. Egyikről sem én tehetek, hanem a kormány.
"Ki hozta vissza a családi kedvezményeket, és fogja folyamatosan visszavezetni őket? Elmondom, a Fidesz. Nem egy olyan családot tudnék mondani, ahol magyar szülőknek 2-3 gyereke van, csak apa dolgozik a havi 100-120 nettóért, és bizony Fidesz szavazók."
Ki vette el a családi pótlékot, adójóváírást és még sok mindent? Elmondom a Fidesz. Én pedig nem egy családot tudnék mondani, aki a családi adókedvezmény miatt volt kénytelen elhagyni az országot a két gyerekkel. Mert az mindenkit támogat, csak azt nem aki valóban rászorul. Nem fogok számokkal jönni, mert már bebizonyítottátok, hogy felesleges. Akit érdekel, az utánaolvashat, szépen le van írva nem egy közgazdász oldalán, hogy miért is.
22-es, pont erről írtam előtted, hogy nem mindenki gondolkodik ugyanúgy, de kevésbé hevesen és mutogatva lehet fogalmazni!!
Nem tudom, mi kapjuk a családi pótlékot, tőlünk nem vette el senki! Kitől vette el?? Emlékeim szernt a szocpolt az Mszp vette el, meg a 3. év gyest, amit a fidesz visszahozott. Az adójóváírást valóban kivzette, viszont kevesebb összeg szerintm, mint a gyerek után járó juttatás, ami már a terhesség alatt is igénybevehető. Az 5-ös diploma meg egy dolog. Én is ismerek olyat aki külfeldre ment boldogulni hasonló eredménnyel, de olyat, is aki addig keresett, amig nem talált. Párom pl. kb. 8 hónapig csak adta- adta az önéletrajzokat és addig ment interjúra, mig nem talált állást. Addig bizony pizzafutárként dolgozott.
Én például egy családot sem ismerek, aki a családi adókedvezmény miatt ment külfödre, olyat viszont többet, aki a hitelei miatt. Közel nem egy értékben van a kettő! Biztos van olyan is, amit te írtál, de szerintem nem ez az általános!
Közgazdász oldal meg, ne haragudj, de a Fidesznek és Mszpnek is van olyan közgazdásza, aki a saját igazát támassza alá. (pénzügyi diplomám van, ha nem is behatóan, de viszonlag értem amit írnak, és a számokkal és kimutatásokkal is lehet ám játszani, csak rohadtul nem mindegy, hogy melyik weboldalt veszed alapul, mint ahogy a tv-ben sem mindegy, hogy milyen híreket hallgatsz ATV-t vagy Hír Tv-t)
Kedves Jobbikosok és baloldal és egyéb ártiak!
Nincs értelme vitatkozni a begyöpösödött Fideszesekkel! Ezer bocsánat, hogy 14 évesen nem dolgoztam, mert akkor még azt hittem,hogy majd úgyis lesz egy biztos megélhetést biztosító állásom tapasztalat nélkül! Persze... támogatja a családokat.. Ja! A cigány családokat! Miért bzd meg előtte nem volt családi pótlék meg gyerektartás meg árvasági meg ilyen juttatások? De látom, hiába ugatok, mert egyeseknek nem jut el az agyáig, hogy hol az apám fszába mentem volna egyetemre, mikor dolgoznom kellett menni! Meg amúgyis... Hiába van diplomád több is, feldughatod magadnak, mert nem vesznek fel sehova, csak ha van ismeretségi köröd(kivéve ha orvos vagy). Ha ilyen kurv jó itt a fiataloknak, akkor miért mennek ki külfölddre szerencsétlenek? Mindegyik lusta, semmirekellő? Mind a többezer, aki évente kivándorol, mert nem veszik fel sehova, mert nincs tapasztalata? Tévedés, hogy külföldön csak takarító lehetsz! Ha folyékonyan beszéled nyelvet, és van képzettséged, akkor mehetsz komolyabb állásokra is. Nekem olyan meg ne okoskodjon Fideszes aggyal, aki nem tudja milyen a munkanélküli.. Miről beszéltek? Hol biztosít neked állást meg képzettséged?? Persze... menj el láncfűrész kezelő tanfolyamra meg egyéb további ilyen értelmes tanfolyamra... Mert nem olyanra mehetsz, amilyenre akarsz! Hanem, amilyet éppen indítanak! Közmunkaprogram: alázzák meg magukat a fiatalok, azzal, hogy sepregetnek egész nap éhbérért? ja bocsánat! Akinek kell a munka, annak ez is jó! Akkor ba..tok meg! Menjetek közmunkára és meglátom mennyire fogjátok élvezni! Ja és a Fidesz törölte el vagyis rövidítette le a 9 hónapos munkanélküli segélyt is 3 hónapra, hogy az embereknek véletlenül se legyen tartalékuk... Egyik kormány alatt sem volt ilyen magas a munkanélküliség az országban! Ja bocs! Mert az emberek tudatlanok és h.lyék! Nem a kormány a hibás, hogy stadionokra meg egyéb értelmes dolgokra költi a drága milliárdokat ahelyett, hogy megmentse a csőd szélén álló cégeket, és hogy a kórházakat támogassa anyagilag! Dehát mondhatom a sok begyöpösödött Fideszes balféknek! DE meglátjátok! Eljön a Jobbik ideje vagy az MSZP-é(bár az MSZP-nek se örülnék annyira, de jobb lenne mint a Fidesz), és akkor majd én fogok nevetni rajtatok! ;)
Kérdező!
Egyedül te vagy begyöpösödött. A hosszú válaszoló vagyok, aki Objektíven próbál megközelíteni egy - egy témát. Még csak nem is reagálltál, hanem simán legyöpösödöd minden olyan válaszolót, aki nem ért teljesen egyet a véleményeddel. Csak önmagam tudom ismételni, röviden: Nem értek egyet, és kikérem magamnak a begyöpösödött jelzőt!!!
És a káromkodással és stílussal is alátámasztod az eddig kialakuló véleményem!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!