Aki szidja a Fideszt, az tud jobb alternatívát?
Első körben ideje lenne elfelejteni a kétpártrendszert. Ennek az ideje már elmúlt.
Amint ezt tisztáztad magadban, rögtön ott van 30 párt, mint alternatíva.
Kár, hogy nem fejted ki a véleményedet, kíváncsi lettem volna rá. Nem szidom a Fideszt, de nem értek egyet azzal az iránnyal, amerre halad. És ez attól nem változik meg, hogy van-e más alternatíva, vagy sem. Ha valami nem jó, akkor nem jó, akkor sem, ha nincs más.
"Rengetegen köpködnek a Fideszre, de mégis ők nyertek, akkor most mi van?"
Akkor most az van, hogy rengetegen meg nem köpködnek rá.
Nincs jobb jelenleg. Nekem meg mindig szimpatikusabbak mint az EU elso szavara lefekvo bal oldal, amit keresztul akartak vinni az EU ellenere is amellett kitartottak, pl ilyen volt a bankado vagy az uj alkotmany.
Persze, aki azt varta el toluk hogy most nyugati eletszinvonal lesz 4 ev alatt az csalodott, de ezek az emberek minden uj kormanynal csalodottak lesznek, mert 4 ev egy orszag eleteben nem sok, ezalatt nem lehet svajcot csinalni egy romhalmazbol.
"Aki szidja a Fideszt, az tud jobb alternatívát?"
Volt még elég párt a szavazólapon. Én tudtam.
"Határon túli magyar vagyok"
Ezért tetted fel a kérdést. Ezt most nem bunkóságból mondom. Nem itt élsz, nem tudod, hogy mi van itt. Legfeljebb csak a cenzúrázott magyar tv-ből és agymosó médiából.
" és mielőtt még elkezdenétek köpködni, nem voltam szavazni. "
Nem köpködés az, hogy más bőrére szavaz kinntről, aki szavaz. Gondolom ti sem örülnétek egy fordított helyzetnek.
"Rengetegen köpködnek a Fideszre, de mégis ők nyertek, akkor most mi van? Miért ekkora a szidás Orbán felé?"
Lsd. 3-6. mondat. Nem ok nélkül megy rá a köpködés. Ha tehetném élőben köpném le.
Egészségügy: A kórházak csőd szélén, orvosok vándorolnak külföldre (az egyik orvosom vasárnap közölte, hogy ezek után ő is megy), a gyógyszerárak magasak, de mindezek ellenére is a stadionokra, Felcsút csinosítgatására, Ráhelka esküvőjére kell a pénz.
Oktatás: határon túli ösztöndíjak, egyetemek támogatása. Itthon pedig: egyetemek bezárása, költségtérítés, utólagos variálások a felvételinél.
Nem is folytatom, mert elhányom magam.
Személy szerint nem a fidesszel van bajom, hanem a 2/3-al és azzal a diktatórikus rendszerrel, amit a 2/3 lehetővé tesz nekik!
És a legtöbb embernek ez a baja. Az a baj, hogy nincs ellenzék, hanem van egy azaz 1 db ember, aki önhatalmúlag megmondhatja, hogy merre menjen több millió ember! Mindent alkonybán rögzít és 1 millió évre bebetonoz. Földbirtokosokat "nevel", seggnyalókkal veszi magát körbe és megvezeti a határon túliakat, akiknek fogalma sincs, hogy mi megy itt.
"Személy szerint nem a fidesszel van bajom, hanem a 2/3-al és azzal a diktatórikus rendszerrel, amit a 2/3 lehetővé tesz nekik! "
Jelen helyzetben teljesen mindegy hogy 2/3 van vagy sem, mivel mar azokat a torvenyeket es az alkotmanyt is megvaltoztattak az elmult r evben amihez kellett a 2/3. Nincs mar jelentosege.
Az elozo nepszavazason pedig a korabbi rendszer szerint szereztek meg a 2/3ot, azaz arra senkj se mondhatja hogy amiatt volt ekkora hatalmuk mert megbuheraltak a valasztasi rendszert.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!