FIDESZ szavazók! Most, hogy a FIDESZ 44,5% körüli szavazati aránnyal a kétharmad közelében billeg nem érzitek igazságtalannak a választási rendszert?
a fidesz a saját gyözelmét várta,
Mi a kérdés? Ki,melyik párt nyert?
Lehetne olyan is a rendszer, hogy sokkal több az egyéni képviselő, mint a listás.
Ahhoz képest nem igazságtalan.
Nem ismerem a választási rendszert és fröcsögök? Te amúgy ezt a következtetést miből vontad le? Szerintem inkább te nem ismered a választási rendszert pubikám.
Szavaztam, és ismerem a választási rendszert. Hogy van az, hogy a győztes után is járnak töredékszavazatok? Ha az első egyéni jelölt 1000 szavazatot kap, és a második ötszázat, akkor a 499 szavazat még pluszban jár a győztes egyéni jelölt pártjának pártlistájára. Erre mondtam én, hogy túlkompenzálás.
E-mellet a választókerületi besorolásokat jól ismerjük. Arról a médiafölényről, amit a Simicska-birodalom nyújtott a fidesznek és a CÖF kampánypolitizálásáról már nem is szólva. A TV2-őn gyakorlatilag kormánypropaganda ment úgy, hogy elvileg mindenki másnak tilos volt kereskedelmi médiában kampányolnia. Az ATV-t megbüntették, mert mindkét nagy párt rendezvényérő tudósított.
A közmédiában rogánanri meg papcsákferi mutyizását valahogy mindig sikerült elhallgatni úgy, hogy a simongáborozás ment ezerrel. Ez szerinted normális? Komolyan mondom megőrültek ebben az országban az emberek.
Addig lesz csak ilyen erős a Fidesz, amíg egy ellenzéki párt végre meg nem erősödik. Ha 1-2%-kal több szavazatot szerez majd, mint a Fidesz, akkor szinte mindenütt el is viszi majd a választókerületeket.
Nagyot bukhat ezzel még Orbán 2018-ban/2022-ben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!