A liberális értékek inkább a jobboldalra vagy a baloldalra jellemzőek? Hol találok olyan tesztet ami megmutatja merre húzok?
Melyik oldalara jellemző inkább hzánkban és külföldön
-polikai liberalizmus
-gazdasági l.
-kulturális l.
-szociáll.
Hol találok olyan tesztet ami megmutatja, hogy az én értékrendem szerint nagyjából hova tartozom.
Valami komolyabbra gondolok. Ami az értékrenddel IS foglakozik nem csak a mostani magyar választások kapcsán jelentkező kérdésekről kérdez. Olyannal találkoztam.
Úgy gondolom, hogy itthon, de szerintem a világon is, a liberalizmus a baloldalhoz áll inkább közelebb, bár "definíció szerint" egy harmadik pólusként kellene működnie. Az általad említett témakörökben itthon egyértelműen az Összefogás/Kormányváltók (vagy hogy nevezik magukat) képviselheti az nézeteidet, esetleg még az LMP.
A legkönnyebben úgy dönthetnél, hogy elolvasod a pártok programjait és azok alapján megnézed, hogy melyik párt elképzelése egyezik a tiéddel leginkább.
Még csak felszínesen olvastam bele,de mind jobb mind baloldalon találok olyat ami közel áll hozzám !
Ilyenkor mi van ?
Magyarul ez van: [link]
De ez konkrétan pártokhoz rendel hozzá, nem az értékrended alapján lövi be a politikai-társadalmi elhelyezkedésedet.
A baloldali liberalizmus egy önellentmondás. Úgy nem lehet az emberek szabad döntéshez való jogát erőltetni, hogy közben felmentjük őket a döntéseik következménye alól. Vagy úgy hangoztatni az esélyegyenlőséget, hogy közben pozitív diszkriminációt alkalmazunk lépten-nyomon.
(Vagyis lehet, de a végeredmény pont olyan undorító lesz, mint ahogy azt már tapasztaltuk.)
A gazdasági liberalizmus inkább a jobboldalra.
Már Horthy gazdaságpolitikája is nagyon sok liberális elemet tartalmazott.
A kulturális liberalizmus viszont egyértelműen a baloldalra.Ők támogatják leginkább a multikulturalizmust ,Multiracializmust ami a kulturális liberalizmus egyik következménye.
Japán például gazdaságilag nagyon liberális, még jobban, mint az USA, de kulturálisan nagyon konzervatív.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!