"magunknak (de persze könnyebb másokat hibáztatni)"
1986-ban születtem Nagyváradon.
Miféle hatással lehettem volna személy szerint Én erre a múltbéli eseményre?
Ennek fényében:
Kik azok a magunk? Kik voltak azok?
A magyar politikai elit már akkor is impotens és tökkelütött volt.
A forradalmi Franciaország a 18. században hasonló etnikai arányokkal rendelkezett, mint Magyarország, kb 55-60 százaléka volt csak francia ajkú, a többi baszk, breton...stb volt.
De, ők gyorsan asszimilálták ezeket a kisebbségeket, meg nem hagyták őket lázadozni.
A magyar vezetésnek kb 70 éve lett volna megoldani, de csak a pöcküket verték, semmit sem csináltak szokás szerint.
Utána, Károlyi Mihály is elég nagy kárt okozott a nevetséges pacifista politikájával.
azért azt sem szabad elfelejteni hogy elég beletörődő nép vagyunk..
Ha a katonák nem dobálták volna el azzal a lendülettel a fegyvereiket ahogy hazaértek a frontokról nem lett volna ez. Ha elég ideig tartjuk a határokat a románok és a csehek ellen az antant kedvezőbb feltételeket szabott volna mert nem akart volna egy olyan háborúba keveredni ami számára teljesen jelentéktelen gazdasági szempontból.
PL: Ott van a törökök példája. Nézzétek meg a Sévres-i békeszerződést.. A törököket hasonlóan darabolták volna fel, de Kemal a nép élére állt és kiverte a görögöket, az örményeket de még a briteket is. Ezért egy kedvezőbb békében nagyobb területeket hagytak neki. Nem lett Kurdisztán, nem lett (Akkor) örményország törökország rovására. Pedig a törökök hasonlóan rossz gazdasági helyzetben voltak mint MO.
"1986-ban születtem Nagyváradon.
Miféle hatással lehettem volna személy szerint Én erre a múltbéli eseményre? "
Semmilyenre. De téged nem is érintett Trianon, te már külföldön születtél. Meg a szüleid is. Jó eséllyel a nagyszüleid is.
A büntetést magunknak köszönhetjük, tetszik vagy sem. Nem tudom, hogy 94 év alatt miért nem sikerült még feldolgozni, hogy háborúk során a vesztes fél VESZÍT. Történt más? Nem. Akkor meg?
Netán az augsburgi csata elvesztéséért ne sírjon még a szánk egy picit?
a gyarmat birodalmak igazság tételének!
akik most olyan hevesen kiállnak most az ukrán "nemzet államért", de korábban így gondolkodtak Csehszlovákiáról és Jugoszláviáról is, sőt még "Nagy Románia" is szét esett.
Ezeknek a megosztáson kívül semmi se számít, főleg nem az önrendelkezés. Népszavazást legfeljebb akkor írnak ki, ha valami szűk réteget akarunk megkülönböztet figyelemben részesíteni.
Nyilván nem lehet és nem is szabad egyvalakire visszavezetni a békediktátumot. Ha az én személyes véleményemre vagy kíváncsi, ott, abban a helyzetben a Károlyi-kormány hozta meg a lehető legrosszabb döntést. Linder Béla felelős hadügyminiszterként leszerelte a magyar hadsereget. Biztosan hallottad már elhíresült mondatait: „Nem kell hadsereg többé! Soha többé katonát nem akarok látni!”
Ennek köszönhető, hogy a románok ellenállás nélkül vonulhattak Pestig. Ne érts félre: Lett volna békediktátum akkor is, ha a hadsereg küzd a nemzetiségekkel, azonban nem EZ a békediktátum lett volna. A határokat sokkal inkább az etnikumok vonalán húzták volna meg, s biztosan nem került volna külföldre több mint 3 millió magyar.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!