Miért akarjátok Horthy és a jobboldal nyakába varrni a 2. világháborút és Trianont?
én nem varrom a nyakába
a jobboldal miért tehet a 2. vh-ról? nem is tudom
Se jobb-, se baloldalon nem szabad fekete-fehéren látni a dolgokat...
Magyarországon "elszaporodtak" a nemzetiségek, és jogokat akartak... Legfeljebb igazságos határokat lehetett volna húzni, vagy békésen megoldani a goldokat, de az biztos, hogy nem segített a helyzeten, hogy Károlyi alatt leépítették a hadsereget miközben támadtak minket északról, délről, és keletről... :D Hogy Horthy miért lenne felelős Trianonért, azt nem tudom...
Világháború meg ugye Hitler ötlete volt, hogy helyreállítság a világháborús veszteség büszkeségét... Horthy természetesen nem mondott nemet, mikor felajánlotta Hitler a határrevziókat, de aztán be is nyújtotta a számlát... Igaz, hogy Horthy kormányzósága alatt sok zsidót deportáltak, de azt se felejtsük el, hogy példás módon hadsereggel neki is ment a marhavagonoknak! Sok mindent követett el, amit utólag máshogy csinálnánk, de lássuk be azt is, hogy kilátástalan volt a helyzet, hiszen a németek belefolytak a belügyeinkbe, majd beszivárogtak a katonáik Magyarországra is...
A Numerus Clausus mitől volt zsidóellenes?
Hasonló működik az Egyesült Államokban is.
Ez pont, hogy ilyen liberális, egyenlősdi micsoda volt és nem zsidóellenes dolog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!