Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért fújták le a 4-es metró...

Miért fújták le a 4-es metró meghosszabbítását?

Figyelt kérdés

A tegnapi nap folyamán szinte az összes fontosabb napilap azzal foglalkozott, hogy a 4-es metró várhatóan kihasználatlan marad, ugyanis az első szakasz (Keleti pályaudvar - Kelenföld vasútállomás) annyira rövid, hogy nagyon sok embert átszállásra kényszerít.

Nagyon sok tanulmány készült arról, hogy jelenlegi formájában tényleg nincs semmi értelme ennek a vonalnak. A Főváros vezetése miért nem gondol erre? Ha akár a Bosnyák térig meghosszabbítanák, már az nagyobb utazóközönséget generálna, hiszen a zuglóiak egy része is átszállás nélkül használhatná az új metrót, ráadásul szerintem ez nem is lenne túl nagy költség, hiszen a Thököly út alatt haladna, ami alatt kéregvasútként közlekedhetne, tehát nem kellene 30 méter mély alagutakat fúrni. Így akár Újpalotáig is kivihetnék, hogy még több embert tudjon kiszolgálni, s kihasználtabb legyen a vonal.

2014. márc. 28. 08:04
 1/4 anonim ***** válasza:
95%

Hogy gyorsabban kész legyen.

Másrészt el tudom képzelni, hogy valami politikus-csatározás van a háttérben. Pl Orbánék tudják, hogy az MSZP-sek keresnének minden méteren, és hogy kiszúrjanak az ellenféllel rövidebbre fogják, vagy ilyesmi. Nem ez lenne az első eset, hogy a politika így beleszól a dolgokba.

Harmadrészt pedig nekem nagyon nagy segítség ez a vonal ahogy van. Igaz, lehetne kihasználtabb, de azt ne mondjuk, hogy így nincs értelme, mert igenis van.

2014. márc. 28. 08:20
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Mivel metrón eddig csak a Deákon lehetett átszállni, most meg már 3 helyen is, ezért én azt nem mondanám, hogy kihasználatlanabb lesz, vagy hogy semmi értelme. Nekem pl. sokat kell a Keletiból a Kálvin térre mennem, ezt mindig úgy kellett megoldanom, hogy 2-essel elmentem a Deákig, onnan átszálltam 3-asra (ha nem akartam zsúfolásig tömött büdös buszon utazni). Most elég lesz a 4-esre felszállnom.
2014. márc. 28. 08:59
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Ez a helyzet pont olyan, mint a 3-as első szakaszának idején volt. Akkor csak a Deák tér és a Nagyvárad tér között volt meg a 3-as metró. Mai szemmel ez is hülyeségnek tűnne. De a későbbi hosszabbításoknak köszönhetően egészen hasznossá vált. A 4-es metróra is így kellene tekinteni, mint egy jó "alapra" ami később teljesedhet ki a funkciójában. A folytatása nem is annyira életszerútlen, mert jóval olcsóbban megoldható, tekintve hogy nem pajzsos technológiával épülnének a további szakaszok.
2014. márc. 28. 10:36
 4/4 Macungo ***** válasza:
Mert erre a rövidkére is ingünk gatyánk ráment.
2014. márc. 28. 20:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!