Mit gondoltok a tömegközlekedéssel kapcsolatos
ötletemről?
Figyelt kérdés
Ingyenessé tenném, úgy, ahogy van! Nagyon sokan ingyen utaznak vagy kedvezménnyel, a sofőrök sokan feketéznek, aki jegyet vesz, annak az adója megy az államhoz, aki támogatja a tömegközlekedést, ami nem nyereséges. Nem kellene sorban állni a buszraszálláskor, pláne amikor számlás jegyet kért valaki. Igaz sajnos sok ellenőr, kaller, jegyárúsító elveszítené a munkáját, de lehetne talán nekik munkát találni. Várom a kultúrált érveket, ellenérveket!
Elvtárs, de akkor magának több adót kellene fizetnie, sokkal többet.
Lenne ám 40 százalékos ÁFA is.
2014. jan. 23. 18:06
2/16 A kérdező kommentje:
Kiszámoltad?
2014. jan. 23. 18:08
3/16 anonim válasza:
Nem, csak tippeltem.
Lehet, hogy veszteséges a tömegközlekedés, de ha ingyenessé tennéd az egészet, akkor újabb adónemeket kellene bevezetni vagy a mostaniakon emelni, hogy fenntudják tartani.
2014. jan. 23. 18:11
4/16 anonim válasza:
Az biztos, hogy több adót kéne fizetni, mert hát ugye a BKV fenntartása pénzbe kerül.
De miért is fizessenek a falulakók milliói, ha jószerivel nem is járnak Pesten?
Igazságos tartanád?
Vagy a Volán, meg a MÁV is ingyenes lenne? Meg a kisvasutak az országban. Meg a taxi is nem??
2014. jan. 23. 18:12
5/16 anonim válasza:
Ne fantáziálj kérdező, ez szakma. Akár a közlekedés oldaláról, akár a gazdasági oldaláról, akár a mentális oldaláról nézem. Márpedig ha a szakma elkezdi komolyan venni kibicek beszólását, ott kő kövön nem marad.
Nem érdemes részletezni, de felhívnám a figyelmedet, a kommunizmusról eszmei szinten is kiderült, hogy működésképtelen. Csak az a gazdaság fog jól működni, ahol az ember megfizeti azt, amit igénybe vesz. Ilyen az ember természete. Nem árt ám azt ismerni.
2014. jan. 23. 18:15
6/16 anonim válasza:
Általában 15-20%-a szokott évente a BKV forrásainak a jegyárakból befolyni. Ami ha úgy nézzük kevés ha úgy nézzük sok. Ha az egész országban ingyenesség akarnánk tenni a tömegközlekedést, ahhoz kb. 1.5%-os szja emelés kellene sacc/kb.
2014. jan. 23. 18:15
7/16 A kérdező kommentje:
Várom a további előnyöket és hátrányokat!
2014. jan. 23. 18:26
8/16 A kérdező kommentje:
Egyébként a diákokat leszámítva nagyrészt az adózók járnak tömegközlekedéssel. A dugók csökkennének, környezetbarát megoldás.
2014. jan. 23. 18:32
9/16 anonim válasza:
Ingyen semmi nincs. Ezt ugyan sok kommunizmusban felnőtt birka nem érti meg, de akkor is ami ingyenes volt, azt valamilyen más forrásból kellett pótolni a költségeit.
2014. jan. 23. 18:36
10/16 anonim válasza:
Én annak a híve vagyok, hogy mindenki legyen a saját sorsának a kovácsa, aki szegénynek érzi magát, az tanuljon, képezze magát, küldjön egy jobb keresetert.. Akár 40 évesen munka és család mellett is lehet tovabbkepzesre menni, oklevelet szerezni, akár állami támogatással is. Nem egy ilyen ismerősöm van.. És mindenki fizesse azt a szolgáltatást, amit igénybe vesz. Ha a tanyasi ember úgy dönt, hogy az életet egy tanyán tölti és így boldog is, az a szíve joga, és nem hiszem, hogy neki be kéne szállnia az én 'luxusom' fizetesebe.. És fordítva is, nem hiszem hogy nekem kéne még több plusz adót fizetnem, mert rengeteg ember nem veszi a fáradságot, hogy egy jobb anyagi helyzetért küldjön..
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!