Mi a véleményetek a cigányságról?
"Figyelj, attól, hogy leírsz egy dolgot többször is és magyarázkodsz még nem lesz igaz;)"
Ki magyarázkodik? :D A saját tapasztalataimat írtam le, felesleges hőzöngés és csúsztatások nélkül. Voltak negatív tapasztalataim a cigánysággal? Voltak. Tisztában vagyok vele, hogy bizonyos területeken a cigányság körében magasabb a bűnelkövetők száma? Lehetségesnek tartom. Találkoztam normális életet élő cigányokkal is? Igen. Laktam együtt fél évig kollégiumban cigány sráccal, akivel semmi probléma nem volt és találkoztam tanult cigányokkal, akár a tanulmányaim során, akár munkahelyen? Igen.
A tigrises példa meg ott hibádzik, hogy egyrészt az ember egy fajba tartozik (Homo sapiens sapiens), másrészt genetikailag sem mutatható ki deviáns gén (Ha mégis kimutatható lenne, és tényleg genetikai oka lenne a cigányok bűnelkövetésének, akkor ennyi erővel a férfiakat is deportálhatnánk/kiirthatnánk/táborokba zárhatnánk, hiszen a magasabb tesztoszteron szint miatt hajlamosabbak a fizikai agresszióra, a többség mégsem egy dühöngő vadállat). Az ember viselkedése nagyrészt neveltetés kérdése, természetesen vannak ellenpéldák, de nagy általánosságban ez az igazság.
Kedves 11-es, írhatsz itt bármilyen fellengzős szöveget, az unokáinkat akkor is agyon fogják verni a cigányok, mert addigra már rengetegen lesznek és aki ismeri őket, az tudja nagyon jól, hogy minél többen vannak egy helyen és minél nagyobb a falka, annál bátrabbak és agresszívebbek.
Most lehet, hogy téged nem érdekel, hogy esetleg lesz lányunokám és úgy 11-12 éves korában három 15-16 év körüli cigány suhanc be fogja őt hurcolni a bokrok közé és mind megerőszakolják, de engedd már meg nekem, hogy felemeljem a szavat ez ellen.
Ki tudja, lehet hogy te még élvezed is, ahogy elképzeled az egészet, mert hát az unokám megerőszakolásának a lehetősége boldoggá teszi a drága cigányaidat és nektek csak az a fontos, hogy nekik jó legyen. Hát akkor miért ne erőszakolnák, nem igaz? Miért ne menjenek be a nyugdíjasokhoz, kötözzék le őket és verjék kalapáccsal a kezüket-lábukat addig, amíg ki nem nyögik, hogy hol a nyugdíj? Ugye? Hát szegénykéknek jár egy kis szórakozás...
Márc 26., 9:49-kor válaszolónak teljesen igaza van.
A neveltetés nagyon sokban hozzájárul, hogy milyen ember lesz belőled. Ezt nem a bőrszín határozza meg, ha egy fehér csecsemőt berakunk szocializálódni egy cigányputriba, ahol elfogadott dolog, hogy a szemetet az utcára szórjuk és patkányok között élünk, akkor az a fehér csecsemő is ezekhez a normákhoz fog szocializálódni.
Pont ezért, a megoldást valahol a neveltetésükben kellene keresni, gyereket és felnőttet egyaránt arra kellene kötelezni, hogy bizonyos - a többség által elfogadott - normák betartása kötelező.
Addig amíg erősítik bennük a politikusok azt a fajta életszemléletet, hogy "nem kell dolgozni, kapsz segélyt, nyugodtan lopj is, majd ráfogjuk, hogy megélhetési bűnözés, nyugodtan verekedj, majd azt mondjuk akit megvertél az rasszista volt stb stb. addig sok változást ne nagyon várjunk.
Én ugyan cigány származású vagyok, és (már) nem Magyarországon lakom, de mélységesen elítélem a népcsoportomat.
Lehet közhelyezni, hogy de vannak rendesek is. Igen, vannak. 100ból talán egy, de még inkább annyi sem. Sajnos az első válaszolóval értek egyet mindenben. Külföldön ahol lakom és dolgozom a cigányságról egy mesebeli kép alakult ki, jókedvű szép ruhás gypsy táncosokról, meg vándorszekerekről. A valóság természetesen nem ez, én Miskolc mellett egy faluban nőttem fel, tudom, és ilyenkor csak néznek, ha elhintek egy-két tényt.
A magyar társadalom rákfenéje a cigányság, én ugyan nem vagyok politikus és nem tudom mi lenne velü(n)k kapcsolatban a jó megoldás, mindenesetre minden szociális segélyt megvonnék tőlük, aki nem dolgozik ne is egyék alapon. Mert így ahogy most vannak, soha nem fognak beilleszkedni, és nem is akarnak.
És hogy kellően felborzoljam a kedélyeket, a Jobbikra fogok szavazni, támogatom az ötleteiket.
"A neveltetés nagyon sokban hozzájárul, hogy milyen ember lesz belőled. Ezt nem a bőrszín határozza meg, ha egy fehér csecsemőt berakunk szocializálódni egy cigányputriba, ahol elfogadott dolog, hogy a szemetet az utcára szórjuk és patkányok között élünk, akkor az a fehér csecsemő is ezekhez a normákhoz fog szocializálódni."
Pont erről beszélek, csak nem értik meg. Stirlitz69 hozzászólását nem is kommentálnám, sajnálom, ha a mondanivalómból az jött át neki, hogy támogatom az erőszakos bűnelkövetőket (sőt, a tevékenységük valamilyen perverz örömmel tölt el engem).
Emlékeztek, amikor az SZDSZ kitalálta a megélhetési bűnözés kifejezést? Na, az ugyanaz, mint a cigánybűnözés, de egyik kifejezés sem ragadja meg jól a lényeget.
Arról van szó, hogy van egy olyan társadalmi réteg, akik szegények, generációk óta iskolázatlanok, kilátásaik nincsenek, és menőnek számít közöttük bűnözni.
A cigánybűnözés kifejezés csúsztatás, mert az ebbe a közegbe tartozó nemcigányok pontosan ugyanúgy viselkednek, illetve a nem ehhez a közeghez tartozó cigányok meg ugyanúgy nem bűnöznek, ahogy más sem.
A megélhetési bűnözés pedig azért nem jó kifejezés, mert a bűnözés célja sokszor nem a megélhetés, hanem pusztán az, hogy menő, így tudnak érvényt szerezni maguknak, stb.
Ebben a lecsúszott rétegben a cigányság valóban felülreprezentált, és arról már lehet vitatkozni, hogy azért tartanak itt, mert nem dolgoznak, vagy azért nem tudnak dolgozni, mert itt tartanak, ez kb a tyúk-tojás kérdés.
Annyi biztos, hogy ameddig valaki a cigányokban látja a problémát, nem látja a problémát.
Megoldási lehetőség? Szerintem nem katasztrofális a helyzet. Magyarország bűnözési statisztikái világviszonylatban messze nem olyan rosszak, olyan társadalom meg nincs, ahol egyáltalán ne lenne bűnözés.
Így van.
A legjobb egy cigány állam lenne, ahol azt csinálhatnak, amit csak akarnak és élhetik az európaiak számára elítélendő életüket.
Oroszországban meg lehetne csinálni, nekik hatalmas szibériai területeik vannak, amik a globális felmelegedésnek köszönhetően egyre lakhatóbbak lesznek, mert változik a térség éghajlata.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!