Ki miért fog a választott pártjára szavazni?
Fidesz? Tetszett az elmúlt négy év?
Összefogás? Tetszett az elmúlt nyolc?:)
Jobbik? Megoldást vársz tőlük a cigánykérdésre?
Vagy csak azért szavazol az egyikre hogy ne a másikra? Vagy mert nincs jobb?
stb stb
Csak érdekel, hogy ki miért szavaz arra, amire.
Fideszre fogok, mert nincs más.
Liberális vagyok, Fodor Gábor Liberális pártjára szavaztam volna, de mivel az ilyen Bajnai meg Gyurcsány féléket bevették az összefogásba, illetve a nyuggersajnáltató MSZP is ott van, ezért inkább nem rájuk szavazok.
Egyes, miféle liberális vagy te, ha nem tudod, hogy a Fodor félék csak Gyurcsány miatt rúghatnak labdába. De értem én, téged a hangulatod vezérel, hát borzongós négy évet kívánok.
Csak egyetlen okot ismerek. Azért, hogy a mai helyzetnél jobb legyen. Illúzióim nincsenek, ma azért küzdeni, hogy jó legyen, nem lehet. Nem adottak a feltételek. Azért csak a megteremtésükért lehet küzdeni. Az persze, hogy ki mit ért "jobb" alatt, a szemlélettől és áttekintési lehetőségektől függ.
A Jobbikra fogok szavazni, mert nincs más értelmes alternatíva; ha Bajna nem állt volna az MSZP mellé, akkor esetleg meggondoltam volna, hogy rájuk szavazok, de így nem.
A többire azért nem szavazok, mert a rendszerváltás óta semmi jót nem tettek az országgal, csak növelték az államadósságot, leépítették az oktatást, az egészségügyet, a gazdaságért sem tettek semmit, ha már hagyták, hogy a rendszerváltás után kiárusítsák az országot, nem is beszélve, hogy eladnak minden állami tulajdont még most is, hogy a makói gázmezőt, vagy a vízkészleteket említsem (mert igen, azt is eladták már a lábunk alól).
Nem szeretnék külföldre menni, de ha így folytatódik tovább, akkor kénytelen leszek, mert nem akarok 1 millió cigányt eltartani, és ha már mennék, akkor vinnék mindenkit, akit csak tudnék, mert nem élet az, ami jelenleg itt van, vagy ami pár éven belül lesz.
Jobbikra szavazok, mert csak bennük van tisztesség, becsületesség, igazságérzet. Ezt mi sem mutatja jobban, hogy sosem éltek a mentelmi jogukkal, ők komolyan gondolják a hivatásukat, és nem magukért vannak ott a Parlamentben, hanem a nemzetért. Nagyon gyerekesnek tartom, amikor valaki azért nem szavaz meg egy javaslatot, mert azt egy másik párt terjesztette elő. És a Jobbik képviselői nem azt nézik, hogy ki terjesztette be, hanem a tartalmát (amelyben legtöbbször ráismernek, hogy ezt már ők beterjesztették, csak mivel nehogy már a parlament jobbikos javaslatot fogadjon el, akkor leszavazták, és most ugyanazt a javaslatot előterjeszti a Fidesz a saját nevében), és ha az a nemzet érdekét szolgálja, akkor megszavazzák.
Elvhűek és következetesek, nem váltogatják a véleményüket hónapról-hónapra; ha valaki ezt csinálja, akkor az a párt hiteltelen, és nem szabad ilyenekre bízni semmit. 2 következetes párt van a Parlamentben: a Jobbik és az LMP.
A Jobbik meg szeretné ismerni azokat az embereket, akiket képviselnek, pl Vona Gábornak van ez az országjárási akciója már hosszú hónapok óta, amit a választások után is folytatni fog. A képviselők válaszolnak a megkeresésekre, még facebook-on is.
Ezek a tulajdonásgok inkább a szellemiségére vonatkoztak, és ebből a szempontból abszolut nyerő.
A konkrét programjukkal és tevékenységeikkel is meg vagyok elégedve. Nem rejtik véka alá az emberek gondjait, azokat kimondják. Ők az elsők, akik nyiltan mernek beszélni olyan végtelenül egyértelmű problémáról, mint pl a cigánybűnözés.
Valamint, én nagyon kozmopolita meg világpolgár ellenes vagyok, az egy nemzethez való tartozás összekapcsolja az embereket, és büszkének kell lennie a magyaroknak, hogy magyarok.
Fidesz szavazó voltam,de most nem megyek el.
Az egykulcsos adóval nam jártam jól,nem dohányzom,anyagilag nem tartok előbbre mint korábban.Van munkahelyem,de csökkent a jövedelmem az elmúlt négy évben. Semmi okok hogy Orbánékra szavazzak. A bal oldalra,és a jobbikra nem akarok szavazni,mert nem alkalmasak egyik sem.
"Jobbikra szavazok, mert csak bennük van tisztesség, becsületesség, igazságérzet."
Attól még egy jobbik-kormány alatt éhen maradsz családostul.... fusd át a hétvezért.....
Fidesz: Nos velük eddig sem voltam kibékülve, csináltak pár jó dolgot, de mást nem. Szórják a pénzt mindent zsebrevágnak, Stadionokat építenek akkor ugye itt a Paks dolog az is minek? Oké kell az energia de nem az atommal kéne játszadozni, veszélyes és kitudja mikor történik valami gond akkor ugye a fél országnak annyi lenne. Nem bízom meg, ebbe a megoldásba.
Ezek csak kisebb mellékesek, mindenkitől megfosztanak mindent, nem segítettek azoknak akik a hitelük végett elbukták otthonaikat a bankokkal csak szórakoznak aminek a levét mi szívjuk meg mert ugye azt rajtunk vasalják be.
Rezsi csökkentés, hmmm jól hangzik csak egy a bökkenő ezt a pénzt is bevasalják rajtunk csak azt másra terhelik rá úgy hogy ne vegyük észre, az élelmiszerek, az alapvetőek is emelkednek amit a rezsicsökkentésen spórolunk az megy kajára ami drágább szóval itt mit spórol az ember? Semmit!
Most meglehet kövezni ezért, de az biztos hogy ebben a pártban nem bízom meg!
Összefogás: Hát igen ha csak Bajnai lenne akkor meggondolnám ő csinált jó dolgokat már amit tudott persze, vele járnánk a legjobban, mert senkivel nem járunk jól, minden pártnak vannak hülyeségei, de itt azt kell most figyelni hogy melyikkel járunk jobban.
Most nem csak magunkra kell gondolni hanem az országra az egészségügy, oktatás, közbiztonság a béka feneke alatt.
Na most Összefogásra visszatérve, talán rájuk szavazok, talán de nem biztos!
Jobbik:
Igen cigánykérdés lenne az egyik szempont amiért hajlanék rájuk, meg ugye a közbiztonság, de másban mivel tudnak többet, itt a gazdaság az amit talpra kell állítani, ami rettenetesen sok munkával jár szóval mivel a Jobbik még ilyen téren tapasztalatlan bár szerintem okoznának meglepetést de én ezt inkább egy tapasztaltabbra bíznám, de nem tudom. Jobbik programja jól hangzik számomra, talán ő rájuk fogok.
De egy biztos Fideszre biztosan nem fogok szavazni!
Nekem elég volt ebből a helyzetből lehet hogy elvagyogatok most, de előre sem tudok lépni, munkát nehezen találtam, szüleimnél kényszerülök lakni, bár elvagyok nincs ezzel bajom de szeretnék már előre haladni az életben itt meg csak állok, külföldi munkán agyalok de azt már a végsőkre hagynám ott sem leányálom az élet, de ha nincs ás akkor csomagolok.
Szóval hogy pontosan kire még nem tudom, messze van még a választás, sok minden eldőlhet még addig. Valószínű hogy az utolsó percekben hozok végleges döntést!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!