Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Tényleg jobb volt az élet a...

Tényleg jobb volt az élet a rendszerváltás előtt?

Figyelt kérdés

Sok olyan ismerősöm van aki élt abban a korszakban és szinte kivétel nélkül azt mondják, hogy sokkal jobb volt akkor.

-Mindenkinek volt munkája

-Nem volt bizonytalanság

-Nem voltak ilyen nemzetközi cégek betelepülve

-Nem lehetett nagyon érezni, hogy diktatúrában éltek

Ezeket mondják.

Szerintetek tényleg jobb volt akkoriban az élet?

2014. márc. 1. 18:26
1 2 3 4
 31/33 anonim ***** válasza:
már akinek jó volt! igen az elvakult buta magyar népnek, sajnos ezt kell hogy írjam. Mert mi mindig azok voltunk s aj de jó volt hogy berepült a sültgalamb a szánkba, mint ahogy azt várják mai napig is sokan mindenkinek volt munkája, szocpol lakása egy lada a segg alá, a szövetkezeti üdülőbe 1 hét a Balaton parton minden hétvégén sült oldalas az asztalon s a magyar népnek elég is volt ennyi a jóléthez, közbe meg adósodott el minden kölcsönpénzből könnyű volt lábat lógatni, mert ez a társadalom úgy értett a világgazdasághoz mint az oroszlánvadászathoz avagy sehogy! ledolgozták a jó kis 8 órájukat az üzemben vagy valamelyik nemzeti kézben lévő vállalatnál a fizu felét elitták az üzem melletti kocsmába azt itt megállt a tudomány, a NAGYTESTVÉR meg jókat röhögött rajtunk.de milyen szép is volt, azóta se tudjuk az országot helyre pofozni:)
2014. ápr. 26. 20:03
 32/33 anonim ***** válasza:

"Vedd hozzá, hogy akkor

még protekció sem kellett hozzá"

Szerintem meg pont akkorról maradt itt ez a "Katikának az ismerőse" az "xyz ismerőse, nem baj az ha hülye" mentalitás. A verseny szférában, a verseny világában ez így nem működik, nem működhet, mert mindig a legjobb és a leghatékonyabb kell. A szocializmusban a himihumi, meg az álmunkahelyeken működött, hogy akármilyen alkalmatlan ott volt, csak tegyük már be, mert az ismerősöm/rokonom. Nehéz elhagyni ezt a hülye szokást a mai napig.

2014. máj. 1. 15:34
 33/33 Valkaiss válasza:

Ezer éves kérdés, de gondoltam megolsztom magvas gondolataimat, hátha valaki még nézi :D nem éltem akkor, de sokat tájékozódtam erről, főleg "élő könyvekből" :D

Szerintem is jobb volt. Szerintem a kommunizmus a legjobb rendszer. Csak az sosem volt. Olvastam az alspműbeit (Morus, Marx stb.) mi lenne ennél jobb?

A kommunizmus nem diktatúra, nem fekete autó. Utópia ami nem is jöhet létre.

A Kádár rendszerről annyit, hogy azért volt jobb mert nem az emberek tömkretételére és pár pénzes f(uvola) még pénzesebbé tételére ment. Most ez van. A pofád a mosolyog az ügyintéző a bankban mikor hitelt veszel fel. Az érdeke a banknak viszont az, hogy ne tudd fizetni. Így nyer duplán.

A lakosság töredékének segítő csok helyett nem értem miért nem építettek paneleket, fillérekbe kerülne az államnak, fillérekért dobálhatnák a fiatal házasok aki, hopp lennének gyerekek. Mert a nyugdíj téma nem a politikusok hibája, a népesség a II. Vh óta fogy, és ha jól emlékszem pont a Kádár rendszerben volt jobb picit. Akkor se nőtt, de a fogyás lelassult.

Kádár Jánost meg lehet szeretni, utálni de azt el kell ismerni, hogy a jószándék megvolt benne, vagy ha ezt nem ismerjük el, tudta hogy kenyerezze le a vele egyet nem értőket. Mi lenne, ha a mostani politikusok azzal csitítanák az őket utálókat, hogy adnak? Hitelből vagy nem hitelből, mindegy. Vagy mi lenne ha azt látnánk, hogy a politikusok egyszerű emberek? Kádár tyúkokat tenyésztett meg ment gyárakat látogatni. Lazán kért tüzet bárkitől, nem arról volt szó, hogy wcre se mer menni testőr nélkül.

Sokan a számlájára írják az 56os megtorlás. Az a ruszkokon múltott, ha Nagy Imre lesz a kormányfő, vagy Chuck Norris, akkor is ez lett volna.

Ahhoz, hogy ez nálunk így alakuljon ahhoz az ő személye kellett, nekünk nem egy Ceaucescuhoz hasonló f(óka) jutott. Meg is látszik, mert nélküle összeomlott a rendszer. Nem azért mert meghalt, hanem már idős volt.

A hitelek valóban negatívumai a rendszernek, de hitel most is van.

Magvas gondolatok vége

2019. aug. 23. 08:19
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!