Mi is a problémája itt a cikkírónak azzal, hogy egyeseknek célja megváltoztatni a hagyományos családmodellt?
"Csak kíváncsiságból, szerintetek egy "két pasi meg egy kicsi" szituációban a fiú, vagy lány honnan fogja megtanulni és értékelni az anyai,női szeretet, törődést, viselkedés mintát?"
Mondjuk onnan, hogy nem élnek a társadalomtól elszigetelten mint ti, hanem aktív szociális életet élnek, sokat vannak együtt más emberekkel - így elég sokféle példával fognak találkozni.
Amúgy honnan gondolod, hogy aki 5-10 évesen összezavarodik egy homoszexuális pár, vagy szülők miatt (bár szerintem egy gyerek is simán képes megérteni, hogy van ilyen, nem kell hozzá felnőttnek lenni..), az felnőttként olyan buta lesz, hogy képtelen ilyesmit megérteni?
Szerintem ha valakinek az értelmi képességei olyan szinten állnak, hogy egy ilyen jelenséget (két ember szereti egymást, akik azonos neműek) képtelen megérteni, akkor szerintem nem az lesz az életében a legnagyobb hátrány, hogy azonos nemű szülők nevelték!
"Vannak olyan érzelmi mélységek, sémák, amit csak egy anya adhat át."
Neked mit adott át a saját édesanyád egész pontosan?
Ha azt hiszed hogy ezeket a dolgokat "el lesheti" a haveri körből mint az anyaság, vagy hogy felteszed a kérdést, mit adott át egy anya, akkor nincs miről beszélni, nem érted, érzed.
Ezért nem is látod a hibát az álláspontodban.
Nekem nem a kapcsolatukkal van bajom, mert eltudom képzelni hogy azonos neműek is szerethetik egymást annyira mint az ellenkezők, de ez csak rájuk tartozik, és ebbe ne rángassanak bele egy gyereket.
Annyi ellentmondásnak, zavaró tényezőnek, hiánynak, rossz példának van kitéve a gyerek egy ilyen kapcsolatban hogy ezek miatt a lehetőségek miatt nem engedném hogy a gyerekkel kísérletezzenek.
Tudod én a gyerek érdekék próbálnám védeni, te meg a saját kényét kedvét.
Egy szót nem írtál még arról hogy a gyereknek ez milyen lenne, neki jót tenne ez, vagy éppen hogy nem, csak az hogy család modell, alkoholista, egyenlőség blabla de a gyerek érdekét még nem írtátok.
59%-os nem bírod felfogni,hogy a gyereknek ez csak azért lesz furcsa,mert nem lát rá példát???????????
Tanult nemi szerepek.Most te arra gondolsz,hogy főzni,mosni,takarítani egy nő tud csak,és ezt el kell hitetni a gyerekkel,mert erről lesz teljes élete?
Ezeket csak a társadalom találta ki korlátozás céljából.
Ha meg csúfolják a suliban,mert 2 apja van,az nem azért van,mert ez fura,hanem mert a hozzád hasonló buta szülők nem tanították meg a heteró kölykeiknek,hogy ilyen is van.Sőt van ahol még biztatják a szülők a gyerekeiket arra is,hogy verjék,üssék a másikat.Stb.
Alapvetően a nő és a férfi az nem egy külön faj,hanem egy fajba tartozó egyedek.
Azt csak a társadalom találta ki,hogy a nő az gyengéd,törkénye,védelemre szorul stb.Pedig ez nem igaz.
Egy nő is megtudja védeni magát.Egy nő is lehet 100 kg,és megverhet egy 50 kg-s férfit.
persze nem ez az átlag,de nem lehetetlen.
Ezt kellene megtanítani a gyerekeknek,hogy ne szetreotípiáknak megfelelően viselkedjenek,hanem úgy amilyenek.Pl,aki szemüveges,az fogadja el.Akinek fogszabályzó kell,azt is kicsúfolták pár évtiezede.
Ma már ezeken nevetünk,hogy ilyen létezett.
Akik ebben a mintában akarnak élni,nem tudják elfogadni,hogy az ember egy gondolkodó lény,vágyakkal,nem pedig egy nemiszervezett mintakép.
Amúgy pedig megsúgom neked,hogy a csonka családban felnövő gyerek semmiben nem szenved hiányt.Ha egy szülő neveli,és van szeretet,odafigyelés és anyagiak.Nem nélkülözik semmiben,akkor egy mentálisan egészséges felnőtt lesz belőle,viszont,ahol volt 2 szülő,de egész nap veszekedtek,vagy nem beszéltek egymással soha és még volt vagy 2-3 testvére,akikkel osztoznia kellett,hiányt szenvedett sok dologban,ezek a gyerekek nagyobb eséllyel lesznek sérültek.
Szóval nagyon gusztustalan mikor pl a nagycsaládot úgy mutatják be,mint egy csodás játszóteret,meg milyen cukik.De,hogy mi van a falak mögött azt nem látja senki.
Ezzel nem azt mondom,hogy egy ilyen család nem lehet boldog.Vagy ahol harmónikus kapcsolatban élnek a szülők,de ez nagyon ritka.És úgy állítják be mintha ez egy tökéletes minta lenne,mert ebben mindenki csak boldog lehet.
"Ebbe ne rángassanak bele egy gyereket"
Haha:)
Persze azt mindenki elfelejti ilyenkor,hogy a meleg felnőtt is volt egyszer gyerek.Őt pedig "belerángatták" a heterók világába.Úgy hogy beszélni sem mertek róla,hogy ők mások.
De a meleg szülők,mivel tudják milyen ez,náluk ez nem fordulhat elő.Ők a gyereket tudatosan fogják nevelni.
Miért van az,hogy csak a heteró gyerekeket félted?
Abba nem gondolsz bele egy meleg gyereknek milyen lehetett a gyerekkora.Olyanokat élt meg,amiket te elképzelni sem tudsz.
Már olvastam sok olyan eredményről,hogy a melegek jobb szülők.persze nem szeretném ezzel a heterókat lealacsonyítani.De ez érthető is.
Egy meleg ember tudja azt,hogy milyen úgy felnőni,hogy titkolózni kell,a saját szülivel sem mer beszélni róla.Ők ezt nem szeretnék,nem akarják,hogy az ő gyerekük is így élje meg a szülő-gyerek kapcsolatot.Nem azért jobb szülők,mert kedvesebbek,türelmesebbek vagy okosabbak,hanem gyerekként olyan dolgokat éltek meg,ami később jobb szülővé tette őket.Tudják milyen az olyan gyereknek,akit nem ért meg senki.
Emellett pedig fontos kiemelni,hogy melegeknél a gyerekvállalás csakis tudatos lehet.ott nem sikerülhet be egy gyerek.Nem lehet diszkóbaleset,meg egyéb felelőtlen döntések eredménye vagy kényszer,hanem 2 érett felnőtt átgondolt döntése.Ezzel akárhogy vitatkozhatsz ez így van.
Gyerek érdeke?
Azt hiszem mindent leírtam az előbb.
Másrészt nem akarna mindenki saját gyereket,van aki örökbe is fogadna szívesen.
A heterókra is ez jellemző,hogy nem akarnak örökbe fogadni,csak akkor ha nem lehet gyerekük,mert önzőek,azt hiszik,hogy az ő génjeik a legjobbak,stb.
Ahelyett,hogy megmentenének egy árvát inkább kényük-kedvük szerint gyártják azokat a gyerekeket,akiknek elképzelik az életüket és bennük akarják megélni az álmaikat.
Én,ha heteró lennék akkor is örökbe fogadnék,nem kellene saját.
"Ha azt hiszed hogy ezeket a dolgokat "el lesheti" a haveri körből mint az anyaság, vagy hogy felteszed a kérdést, mit adott át egy anya, akkor nincs miről beszélni, nem érted, érzed.
Ezért nem is látod a hibát az álláspontodban. "
Az a gond, hogy amit itt írsz, az nem érvelés, hanem demagógia. Ugyanis az, hogy én nem érzem azt, hogy neked igazad van, az semmilyen logika alapján nem teszi igazzá az állításod.
Mert lényegében ezt írtad: én nem érzem, hogy neked igazad van - ezért igazad van.
Csak én hiányolom a logikát?
(Ezzel nem azt állítom, hogy ez hamissá teszi az álláspontod, csak azt, hogy az "érveid" biztosan nem támasztják azt alá)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!