Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Magyarországon épp puccsot...

Magyarországon épp puccsot hajt végre Orbán a magyar parlament ellen? Vagyis amit most ő csinál azt 2008-ban még puccsnak nevezte. Mi lett ezzel?

Figyelt kérdés

Mi lett abból, amit Orbán mondott még ellenzékben? Hogyhogy most pontosan ugyanezt csinálja? És a fideszesek most miért támogatják ezt, miközben a múltban ők is ugyanúgy ellene voltak, mint a párt?

Azzal, hogy az aki olyan szerződést ír alá amit 10 évre titkosítanak akkor az puccsot hajt végre és hogy nem lehet 2 nappal az aláírás előtt felhozni Paks bővítéséről szóló dolgokat. Viktor pontosan ugyanezt csinálja most is, mint amit máskor puccsnak nevezett.

Ezt még 2008-ban gondolta:

" Történik valami, ami Magyarországon mindannyiunk számára figyelmeztető lecke. Anélkül, hogy külpolitikai kalandokba bocsátkoznék, szeretném Önöket tájékoztatni arról, hogy Magyarországon éppen puccs van. A magyar kormány puccsot hajt végre a magyar parlament ellen. A magyar kormány puccsot hajt végre a saját népe ellen. Tíz évre titkosított, hosszú távra szóló szerződést köt Oroszországgal a XXI. századot és a magyar nép, a teljes Kárpát-medencei életét döntően meghatározó kérdésben: az energia kérdésében. Úgyhogy arról mi semmit nem tudunk. Ez figyelmeztet bennünket arra, hogy miközben itt a gyakorlati együttműködés kérdéseinek feszegetésével töltjük majd az időnket, van még teendő; a rendszerváltás korából, az előző rendszerből itt maradt romok eltakarítása, kártékony, rossz politikai reflexek és mentalitások eltakarítása..."

[link]

2014. febr. 22. 18:55
1 2 3 4
 11/31 Shai-Hulud ***** válasza:

@Behemót

1. Így van. Ezért nem célszerű eladósodni - főleg olyankor, mikor a Forint árfolyama előre láthatóan továbbra is csökkenni fog.

2. Nem igaz, egy adott kamatozású hitelnek, adott infláció mellett mindig van egy számítható optimuma. A 20 éves hitel ezen SOKKAL túl van, azaz számíthatóan SOKKAL nagyobb kamatterheket kell majd fizetnünk, mint egy rövidebb lejáratú hitel esetén.

3. Nem jobbak a kamatfeltételek, mint az IMF esetén lett volna. Sőt, rosszabbak. És ne hidd azt, hogy a ruszkik nem fognak beledumálni az ország ügyeibe. Mit gondolsz, az ukránok miért ellenzik olyan hevesen az orosz befolyást?

4. NEM hazugság, nézz utána. De egyébként tökmindegy, legyen, ok, nem szólnak bele. És mennyibe is fog kerülni nekünk az az "olcsó" energia? Beleszámítva persze a beruházási költségeket, a kamatterheket, a fűtőanyagok bértárolását, és a majdani hosszúidejű tároló felépítését (ami ugye egy ÚJABB beruházás) ??? Most valamivel a világpiaci ár alatt tudunk energiát előállítani, ennyi költség után viszont jóval felette. Ez pedig NEM JÓ BIZNISZ.

5. OK, legyen ez is igaz - bár mások NEM SZOKTÁK megszabni, hogy csak tőlük lehet fűtőelemet beszerezni. Hiszen valószínűleg úgyis tőlük szereznénk be, mert honnan máshonnan? Csak éppen a kötelező jelleg NÉLKÜL.

6. Örülök, hogy legalább ezt te is így tudod. :-)

7. Persze, nem feltétlenül öntik vissza a fűtőelemeket. Ha fizetünk tovább, akkor valószínűleg tárolják is tovább. Kérdés, hogy néhányszor 10 év (teljes tárolási időtartam több mint 6000 év!!!) alatt mennyibe is fog ez nekünk kerülni? A bértárolás 20-30 éven felül már nem kifizetődő, azaz olcsóbb megépíteni egy hosszúidejű tárolót...

És hogy nem 20 év múlva élünk? Nem tudom, te mennyire vagy közel a sír széléhez, én még szeretnék 20 év múlva is élni, és még jobban szeretném, hogy a gyerekeim is éljenek 20 év múlva - és ne azt az adósságot nyögjék, amit én akasztottam a nyakukba!

7+1 Dehogynem. Az adott részmunkákra MINDEN vállalkozó a helyi erőforrásokat veszi igénybe. Senki nem szállítana például betont Európán keresztül, mert azt itt Magyarországon is jó minőségben készítenek alvállalkozók. A franciák, vagy éppen svédek sem otthonról hoznának építőipari vállalkozásokat, mikor ezeket a munkákat a magyar vállalkozók megfelelő minőségben sokkal olcsóbban elvégzik.

2014. febr. 22. 21:05
 12/31 A kérdező kommentje:

"2: a hosszú lejárat jó dolog, pláne, ha 3: még jobb kamatfeltételekkel megtámogatják, mint az IMF tette volna "

GOndolom te nem tudod, hogy az IMF hitel milyen kamatozású.

Jelenleg az IMF hitel a legjobb , de ez egy más dolog. VIcces, hogy a fidesz most is vesz fel bőven hiteleket, de sokkal rosszabbat mint amit az IMF ajánl. De tudjuk a fidesz logikája, hogy jól néz ki a szabadságharc, még akkor is ha ez rosszabb hazánknak.

De ez nem a témához illik.

"6: szintén igaz, de utána nem kell feltétlenül "visszavásárolni" tőlük :) Plusz addig sem költekeztünk saját veszélyesanyag-tároló építésére, az őrzésének a megszervezésére/finanszírozására (a terroristák szeretik ám a piszkos bombát)

7: vagy lehet, hogy tévedsz. Nem 20 év múlva élünk, hanem most. De feljebb írtam is. "

Úgy látom te csak azt hallod meg amit a fidesz mond. Ők nem olvasták fel a szerződés azon részét, amiben le van írva, hogy 20 év múlva visszakerül hazánkba az amiért addig fizetni fogunk, hogy tárolják. Persze, hogy nem olvasták, hisz ez negatív. De a tények tények maradnak.

De a kérdésre nem válaszoltál.

Mi lett azzal az Orbánnal aki 2008-ban volt. Csak nem hazudott akkor? Erre válaszolj.

2014. febr. 22. 22:05
 13/31 anonim ***** válasza:

ma 21:05

Miért hazudozol? Alig találtam ebben a válaszodban olyasmit, ami igaz lenne.

2014. febr. 22. 23:28
 14/31 anonim ***** válasza:

Csak hogy a legdurvább hülyeségedre válaszoljak:

"5. OK, legyen ez is igaz - bár mások NEM SZOKTÁK megszabni, hogy csak tőlük lehet fűtőelemet beszerezni. Hiszen valószínűleg úgyis tőlük szereznénk be, mert honnan máshonnan? Csak éppen a kötelező jelleg NÉLKÜL. "

Nem tudnánk senki mástól fűtőelemet beszerezni egy orosz típusú reaktorhoz, csak az oroszoktól. Elárulom, mondjuk a francia nem jó bele. Japán kazetta sem. Máshogy dúsítják, másak a foglalatok.

A világon semmit nem értesz a reaktorok működéséhez, ugye? Most már csak azt nem értem, miért foglalsz állást akkor ebben a dologban. Te sem veheted komolyan magad :) .

2014. febr. 22. 23:31
 15/31 anonim ***** válasza:

"De a kérdésre nem válaszoltál.

Mi lett azzal az Orbánnal aki 2008-ban volt. Csak nem hazudott akkor? Erre válaszolj."

Kérdező, tőlem te eddig nem kérdeztél semmit. Ha a véleményemre vagy kíváncsi, elmondhatom: sz.arok arra, mit, mikor nyilatkozott Orbán. Teszek rá, komolyan. Politikus, és mint politikus, abból él, hogy hazudozik. Vona-Zázrivecz és Mesterházy Attila is hazudik. Egyiket se nézem semmibe.

A politikától függetlenül örvendek nagyon annak, hogy valaki meglépte Paks II-t. Annak pedig külön, hogy a jó hírű, világelső orosz atomenergetikai céggel csináltatják. A projekttervezetet nagyjából ismerem, jónak látom. Ennyi az egész.

2014. febr. 22. 23:36
 16/31 anonim ***** válasza:

"Senki nem szállítana például betont Európán keresztül, mert azt itt Magyarországon is jó minőségben készítenek alvállalkozók. A franciák, vagy éppen svédek sem otthonról hoznának építőipari vállalkozásokat,"

Betont nem, a melósokat igen. Saját céggel kiviteleztetnének, ergo a profit kivándorolna az országból. Az oroszok ennek 40%-áról kegyesen lemondtak a javunkra. 60%-át még így is ők fogják csinálni, a saját cégeikkel.

A többire is adok linket, meg cáfolatot holnap, de mára elfáradtam a sok hülyeségtől. Sorry.

2014. febr. 22. 23:39
 17/31 anonim ***** válasza:

"És hogy nem 20 év múlva élünk? Nem tudom, te mennyire vagy közel a sír széléhez, én még szeretnék 20 év múlva is élni, és még jobban szeretném, hogy a gyerekeim is éljenek 20 év múlva - és ne azt az adósságot nyögjék, amit én akasztottam a nyakukba! "

Na még ez b....a a szemem. Nem látom be, hogy miért ilyen határtalanul ostoba az átlag, hogy ezt a lókuki 3000 milliárdot olyan hatalmas nagy összegnek tartja. Ha a kormány erre koncentrálna, ezt a visszafizetést priorizálná, józanul belegondolva különösebb gazdasági erőfeszítés nélkül a következő 3 évben vissza tudnánk fizetni. Ehelyett 7 év múlva kell egyáltalán elkezdenünk! az első, kivitelezéshez kötött részleteket visszaadni. Az IMF, amellett, hogy belepofázna a mit? hogyan? kérdésekbe, éppen olyan uzsorakamattal adná kölcsön a pénzt, mint az oroszok. Ellenben a konstrukciójuk, a bontásuk sokkal rosszabb.

2014. febr. 22. 23:46
 18/31 A kérdező kommentje:

Behemót

Most őszintén te mennyire vagy fideszes? Sok más kérdésnél is láttam, hogy írtál és mindben a fideszt véded. Mi olyat tett amiért bárkinek is meg kellene őket védeni.

És szerinted 3000 milliárdot olyan könnyű visszafizetni? Persze ha csak erre koncentrálunk úgy könnyű, de akkor ne legyen pl oktatás? Normális emberek előre gondolkodnak és nem arra, hogy jaj messze van az még. Olyan mintha lenne egy gyereked de egyszer egyetemre akar menni s kellene tandíjra pénz. Most még úgy vagy vele, hogy minek vele foglalkozni, de vajon akkor is majd ez lesz, vagy azt mondod, hogy de jó is lett volna korábban gondolkodni.

És, hogy valaki végre meglépte Paksot? Korábbi kormányok is akarták, csak akkor pont a te fideszed ellenezte. EZ olyan mint mikor Mol-t vettünk. Mikor Bajnai akarta akkor az nagy hazaárulást volt a fidesz szerint, viszont rá egy évre pont ők vettek ugyanannyi részvényt, csak akkor már 80 milliárddal több volt.

2014. febr. 23. 00:19
 19/31 A kérdező kommentje:

"Az IMF, amellett, hogy belepofázna a mit? hogyan? kérdésekbe, éppen olyan uzsorakamattal adná kölcsön a pénzt, mint az oroszok. "

AZ IMF hitel 1,5-2%-os. Ehhez képest amit a fidesz az elmúlt 4 évben tett az közel 5-6% volt.

2014. febr. 23. 00:20
 20/31 A kérdező kommentje:
És az IMF nem belepofázik, csak ellenőrzi, hogy minden rendben van e és a hitelért cserébe elvár olyan dolgokat, hogy ne kelljen újra hitelt felvenni és az államcsődöt elkerülni. Tehát olcsó hitelért elvárja, hogy a kormány ésszerűen dolgozzon. Ez olyan borzasztó?
2014. febr. 23. 00:22
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!