Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért keverik az emberek a...

Miért keverik az emberek a hungarizmust a nemzeti radikalizmussal?

Figyelt kérdés

Hungarizmus = magyar nemzetiszocializmus, az egykori Nyilaskeresztes Párt - Hungarista Mozgalom és utódszervezeteik, melyek máig léteznek hazánkban is, ismertségük kicsi, elvetik a parlamentarizmust és a demokráciát, ma is Szálasi eszméit vallják, nem szavazással akarják a rendszert megváltoztatni

Nemzeti radikalizmus = elhatárolódnak a hungaristáktól, elismerően szólnak több helyen Horthyról (akiről a hungaristáknak nincsenek túl szép emlékeik), a rendszert parlamentáris úton kívánják megváltoztatni, a Jobbik tipikus nemzeti radikális párt

Nem akarom a feszültséget szítani, épp ezért egyik irányzatot sem becsmérlően írtam le, csak tényszerűen. Ezek tények, ha valaki nem hiszi, tessék elővenni egy történelem könyvet, vagy ellátogatni egy nezmeti radikális vagy egy hungarista portálra és megnézni a különbségeket, mert szép számmal vannak. Magyarul, a nemzeti radikalizmus és a hungarizmus két külön dolog.

De miért olyan magas ez egyeseknek? Miért mondják minden nemzeti radikálisra hogy hungarista? Olyan nehéz megérteni, hogy nem ugyanaz? Mellesleg: nincsenek átfedések sem, úgyhogy ezzel se tessék jönni! A hungarista szervezetek és a nemzeti radikális tábor között sincs semmiféle együttműködés, mivel 2 teljesen eltérő ideológia. De akkor miért hívnak mindenkit hungaristának? Miért hungaristázzák le a kopasz, bomberben járó Horthyt éltető fiatalt? (ez csak egy példa volt). Lehetne még sorolni.

És ami még szomorúbb, hogy jobboldali (pl. jobbikos) körökből is nagyon gyakran találkozom azzal, hogy abszolút nincs fogalmuk az embereknek ezekről. Egy lapon emlegetik Bethlenéket, Horthyékat és a hungarizmust, no comment. Lenhungaristázni/lenácizni a jobbikot, no comment.

Szándékosan történik ezeknek az ideológiáknak az összevkerése vagy az egész ország (beleértve a jobboldalt is!) ennyire tele van látványosan nemgondolkodó emberekkel?

2009. dec. 9. 19:54
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
2009. dec. 12. 17:18
 22/29 A kérdező kommentje:

"A HUNGARIZMUS A TISZTÁBB ÉS ÉLHETŐBB ESZME .A BECSÜLET AZT KÍVÁNTA MEG AMIT SZÁLASI FERNC TETT ITT NINCSENEK FÉL IGAZSÁGOK ÉS ,MELLÉ BESZÉLÉS.AZÉR ÉN A JOBBIKRA SZAVAZOK MERT IGAZI HUNGARISTA PÁRT CSAK JÓVAL KÉSŐBB ÉS FORRADALOM ÚTJÁN JUTHAT HATALOMRA DE A JOBBIK CSAK ÁTMENETI MEGOLDÁS"

Na te öreg úgy vagy hungarista ahogy én nemzeti radikálsi! Azaz SEHOGY :)

Ha hungarista lennél, tudnád hogy egy hungarista nem szavaz! Ezt a 2 jelenleg aktívan működő hungarista szervezet számtalanszor deklarálta is! De idézhetek neked az 1936-os harci utasításból: " A legszigorúbban tilos a Tagtestvéreknek a mai politikai és választási rendszer mellett arra gondolni, hogy mint képviselők vagy egyéb politikai tényezők bekerüljenek azok társaságába, akik a nép ellenségeivel szövetkezve, nemzetünket és Hazánkat a sír szélére juttatták. Elvetjük a parlamentben való szereplésnek még a gondolatát is, mert a parlament munkáját a legnagyobb népcsalásnak minősítjük. Szabad csatamezőn az életben akarjuk és fogjuk a magyarság ellenségeit csatára kényszeríteni és velük véglegesen leszámolni. Mi a hatalom teljes birtokosai és nem részesei akarunk lenni."

De azért megmosolyogtató olyan nemzeti radikálisokkal találkozni, akik hungaristának hiszik magukat. Ilyen vagy te is. Okosodj még egy kicsit a témához.

A hungarizmus ugyanis pont ettől hungarizmus, hogy:

- Nincsenek átmeneti megoldások

- Nem kötünk kompromisszumot

- Nem fogadjuk el a legkisebbik rosszat sem

Szavazz csak nyugodtan oda ahova akarsz, amíg szavazgatni jársz addig minden vagy csak hungarista nem.

Amúgy a józanabb embereknek mondom csak hogy érdemes megfigyelni, fél oldalban leírom miért zárja ki egyik a másikat, és azért mindig vannak olyanok, akik megpróbálják a kört négyszögesíteni! Vicces...

2009. dec. 13. 23:17
 23/29 anonim ***** válasza:
Ettől a sok "izmustól" nem látod még a fát sem, nemhogy az erdőt. Elvesztél e lényegtelenségek dzsungelében. Ha majd kisüt rád a nap, ezek az apróságok eltűnnek majd, a nap (az igazság, ha nem értenéd) vakítóan csodálatos ragyogása mellett.
2009. dec. 14. 17:56
 24/29 anonim ***** válasza:
Talán rövidesen mind étel- és fedélisták leszünk, csodaszép kilátások, csupa jó ok a locsogásra.
2009. dec. 14. 19:06
 25/29 A kérdező kommentje:

Bocsi de miért szólnak bele olyanok akik nem vgják a témát?

Kérlek titeket, nem kell ide írni, ha nincs érdemi hozzászólás...olyan nehéz megállni h azért is ne írjatok ide, ne magyarázzatok be? Pf....Sok izmustól mit nem látok én? Tehetek én róla hogy ez a neve? Öcsém, ez politikai kérdés, látod...szerintem tudod miről van inkább szó? Arról hogy totál h.ülye vagy a témához, de azért kedved volt beírni valami leszólósat. Köszönjük emese

2009. dec. 18. 13:51
 26/29 anonim ***** válasza:
89%
Ne haragudj Zoltán, kiköpjem a rágóm?!
2009. dec. 19. 10:34
 27/29 anonim ***** válasza:

Horthy meg Szálasi sem voltak jóba. Jó a kérdésfeltevőnek az észrevétele,tényleg sokan összekavarják. Nem feltétlenül határolódnak el a nacionalisták a hungaristáktól,inkább közömbösek.

Kérdeznék én is egyet:

A hungaristák körében mennyire jellemző az irredentizmus?

2010. jan. 24. 13:17
 28/29 anonim válasza:

Azt hiszem az alábbi cikk megválaszol minden kérdést:

[link]

2010. márc. 9. 16:50
 29/29 A kérdező kommentje:

"A hungaristák körében mennyire jellemző az irredentizmus?"

Személy- és egyénfüggő. Mindenesetre hungarista körökben soha nincsen szar-szlovákozás és hasonlók, tehát én még egyszer sem hallottam hogy bárki is indulati alapon közelítette volna meg a dolgot.

Én személy szerint nem feltétlenül akarnék teljes revíziót, elég volna a bécsi döntések utáni határ, a többi terület pedig lazább szövetségi rendszerben csatlakozna, így megvalósítva a Kárpát-medence egységét. De ez csak magánvélemény, nem hivatalos álláspont.

Szóval válaszolva neked: szerintem nem nagyon jellemző az irredentizmus, legalábbis akikkel én találkoztam. A "buta" irredentizmusról beszélek (pl. amit a Kárpátia is csinál énekel, na az a primitivitás legalja, és bocs ha valakinek most belegázoltam az ízlésébe, de tudnék erről mesélni, hogy miért mondom amit mondok...)

A magyar kérdés e tekintetben kevésbé fontos mint az összeurópai, fehérek kérdése, mert a mi megmaradásunk is ezen múlik.

2010. márc. 15. 12:47
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!