Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Nem lehetne így az embereket...

Nem lehetne így az embereket gyermekvállalásra ösztönözni?

Figyelt kérdés
Ha minden megszületett gyermek után kapna a család, vagyis a gyermek egy x összeget (pl 1 Milliót) és ahhoz majd csak akkor férhetne hozzá, ha betöltötte a 18. évét. Azt az állam lekötné, szóval még kamatozna is, persze a kamatok is a gyermeké lennének. És mindezt feltételekhez kötnénk, hogy ne legyen büntetett előéletű sem a szülő, sem a nagyszülő, ha a család külföldre költözik vagy 18. év előtt a szülő, nagyszülő vagy a gyermek(vagy annak testvérei) bűncselekményt követ el akkor is megszünik. Nem kötném lenne jövedelemhez kötve tehát a mélyszegénységben élő is ugyan úgy megkapná, mint a jól kereső szülők gyereke. Így mire a gyerek felnő lenne valamennyi kiindulási alapja tanulmányok elkezdéséhez, családalapításhoz stb. Ez az egész valamilyen szinten biztosítási összeg is lenne, ha a gyerek vagy a szülő meghal hozzáférhetnek az összeghez. A pénzt ugyan az állam helyezné el, de a szülő döntheti el hova. Ez nem egy átgondolt kiforrot ötlet még, csak az alap biztos vannak benne olyan részek amik marhaságok, de maga az alapötlet szerintetek nem lenne jó, nem ösztönözné a szülőket gyermekvállalásra?
2014. febr. 16. 11:12
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Ez esetben a cigányok még brutálisabban szaporodnának
2014. febr. 16. 12:11
 12/15 A kérdező kommentje:

1. a cigányok így is általában több gyereket szülnek az átlagnál

2. ha tisztességesek, semmi ügye nem volt se a szülőknek se a nagyszülőknek és egyik gyereknek sem lesz, akkor hajrá

A cigányok is a magyar társadalom részei, én sem tartom jónak, hogy a linkeknek tömik a zsebét, de amelyik tisztességes azokat igenis be el kell fogadni és hasonlóképpen támogatni, mint minden más állampolgárt.

2014. febr. 16. 12:15
 13/15 anonim ***** válasza:

"Nem lehetne így az embereket gyermekvállalásra ösztönözni?"

Szerintem a 7,2 milliárd ember is bőven túl sok a föld erőforrásaihoz képest, szerintem pont hogy csökkennie kéne az emberiség létszámának, nem pedig még tovább növekednie.

2014. febr. 16. 16:04
 14/15 anonim ***** válasza:
Többe kerül a leves mint a hús, és a pénzt a gyerek kapná mért összönözné ez a szülöt, az összeg jól hangzik de a gyakorlatban semmire se elég 4 éves egyetemi tandijra nem elég vagy csak 4 év albérletre
2014. febr. 16. 20:03
 15/15 anonim ***** válasza:
Engem aztan nem, ha azt latom, hogy kisgyerekes anyakent diszkriminalnak, hogy keptelenseg babakocsival kozlekedni, nyari szuneteket megoldan, stb
2014. febr. 17. 03:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!