Most van a kitörés napja. Milyen üzenete lehet ennek az eseménynek a mai magyar emberek, és politika részére?
69 éve ezekben a percekben sokan nem ezt gondolták.
Az óvóhelyeken sem, a várban sem,és egyáltalán akik az "ostromot" végigélték.
ma 20:24
Én nem bántom őket, szörnyű lehetett a ruszkik által halomra lőve kiszenvedni a lelküket, németnek, magyarnak egyaránt. Én az akkori világhatalmak vezetőit ítélem el. Németország jobban járt volna, ha Hitler nem születik meg, szintúgy Roszijá , ha Sztálin fullad meg a magzatvizében. Millióknak spórolták volna meg a szenvedést, és huszadrendű bár, de a kitörés szükségességét is megakadályozta volna a haláluk. Ez az igazság.
Nono, nem értelmezhetetlen, csak nem óhajtod értelmezni. :)
Azt hiszem, van különbség.
ma 20:31
Nem mondasz butaságot. Bár ki tudja.... mire a Ruszkik elérték Pestet, '45 február 4.-ét írunk. 5.-én estére körülzárták a várost, és lövették katyusával meg könnyűtüzérséggel. Eléggé felpaprikázott hangulatukban bele-belelőttek volna a fegyvert letettek közé is, szóval lehet, hogy megúszták volna sokan a kitörés nélkül, és az is lehet, hogy még többen haltak volna meg oktalanul.
Azt ne felejtsük el, hogy még ha hadászatilag sikertelen volt is a kitörés, sok civilt sikerült kivinni az esemény során.
Álljon itt a link újra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!