Miért van olyan sok ember az LMP ellen?
Astoria
Itt a link:
Ha igazából ez minden, az még szerintem sem egetrengető. De valahogy nekem csak az a benyomásom, hogy nagyobb pénzekről is szó van. Csak gondolj bele. Hol volt az LMP 2010 előtt? Nem is lehetett hallani róluk, aztán meg az egész országban tudtak kampányolni, és rögtön be is jutottak a parlamentbe.
Egyébként nem látok benne problémát, hogy bent vannak, csak vajon mennyi pénz folyhatott be magánszemélyektől, és kik voltak a nagy befizetők? De ha ígyis van, nem vetekedhetnek korruptságban a Fidesz-Mszp-vel, ebben biztos vagyok.
Lásd, a NAV ügyben is kiálltak Horváth András mellett, a Fidesz-Mszp pedig teljesen nyilvánvalóan az eltussolásban érdekelt. Jobb oldali szavazó vagyok, de engem ebben az ügyben nem tud megvezetni még a Fidesz sem, mert piszkosul kilóg a lóláb, hiába akarják azt nyúllábnak beállítani.
Azért, mert próbálnak kiállni a társadalmi igazságtalanságokkal szemben. Igen, a cigányokal és a melegekkel szembeni gyűlölet ellen is.
például sok meleg, akinek elege volt az szdsz-ből, vagy nem tudott azonosulni a ballibbel, az LMP-hez csatlakozott aktivistaként. Ebbe kapaszkodva kente rá a széljobb, hogy szdsz utódpárt.
Viszont az LMP tudatosan próbálja kerülni ezt a képet, pl. a pride-ra sem mennek ki pártzászlóval, ellentétben már az összes baloldali párttal, vagy nyugat európai zöld pártokkal, ami már túlkompenzálás is, csak hogy nehogy egy kalap alá vegyék őket az szdsz-mszp-vel.
Ami pedig leginkább szimpatikus, hogy határozottan elutasítják nem csak a zsidózást, bzizást, de az értelmetlen nácizást is, ezzel egyetlen pártként képviselve egy normálisabb politikai kultúrát. Egyetlen baloldali párt, amely nem magyarellenességgel reagál a szélsőjobbra. Felemelték szavukat a határon túli magyar közösségek és Székelyföld önrendelkezése mellett is, és nem szavazatszerzésért, ugyanis a határontúli magyarok szavazati jogát nem támogatták.
Lehet sokmindenben nem egyetérteni velük, de szerintem amilyen mélységekben a magyar politikai kultúra van, az LMP igenis értéket képvisel, és helyük van a parlamentben. Irányítani úgyse fognak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!