Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miben látod a megoldást, hogy...

Miben látod a megoldást, hogy Magyarország gazdaságilag felépülhessen?

Figyelt kérdés

Kérem a Jobbikosokat, hogy ne szóljanak be, a többiekre vagyok kíváncsi!

Továbbá ha lehet csak a kérdésre válaszoljatok.

2009. dec. 8. 13:23
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:

A l4.356.-nek nyílván nincs nyugdíjas hozzátartozója.A nyugdíjasok megélni is alig tudnak ( nem az irreálisan magas nyugdíjasokról beszélek,hanem a kisnyugdíjasokról),egész életükben fizették a TB-járulékot,tehát ez alapján jogosultak az eü.ellátásra.Arról már nem beszélve,hogy minél idősebb valaki,annál több az esélye a komoly betegségeknek.Őket büntetni felelőtlenség és embertelenség lenne: a nyugdíj felső határát kellene maximálni,és a hazatelepült nyugdíjasoknak sem a kinti keresetüknek megfelelő nyugdíjat adni,vagy velük fizetteni járulékot.Ők ugyanis itthon soha nem fizettek semmilye eü.járulékot,a többiek befizetésének a hasznát élvezik csak.

Az államosítás sok problémát vetne fel ( kártérítés stb)és enélkül demokráciában ez nem lehetséges.Az állami vállalatok működtetése sem a legolcsóbb dolog.

Az önkormányzatok számát valóban kellene csökkenteni,de ezt egyetlen párt vagy kormány sem fogja megtenni.Még a támogatás elvonása miatt is tüntettek.Ez részben jogos,de a tapasztalatom szerint ésszerű gazdálkodással kevesebb pénz is elég lenne nekik.Nem kellene kirándulgatni,felesleges ZRT-ket létrehozni stb.A kis önkormányzatok pedig csatlakozhatnának valamelyik nagyobb önkormányzathoz.

Ha központilag csökkentenék az önkormányzatok számát,akkor több ezer jól fizetett ember maradna munkanélkül.Egy 30 ezres kisvárosban élek,de a Ök.tisztviselők fizetése nemcsak az átlagemberek keresetétől magasabb,de sok pedagógus is kevesebb pénzt kap.( a polgármesterek meg helyetteseik javadalmazásáról nem is beszélve)Őket nem lehet lapátra tenni,ezt egyetlen párt vagy politikus sem szavazná meg.

2009. dec. 8. 15:26
 12/30 A kérdező kommentje:

Az utolsó órában vagyunk,az új kormánynak azonnal hozzá kell kezdenie a szerkezeti

Te sajnos nagyon átestél a ló túloldalára:

Ha nem lenne a közlekedésen támogatás akkor egy busz jegy kb 550-600 FT lenne.

Egy BP-Debrecen vonat oda vissz 15-20 000. egyszerűen nem vennék igénybe, csak autóval járnának.

Ha mindenkinek csökkentenéd a jövedelmét és ennyi munkanélkülit csinálnál, akko ha 0 Ft lenne az adó akkor sem jönne össze 1 db új munkahely sem mert gyakorlatilag nem lenne fogyasztás.

2 év alatt teljesen tönkre menne az ország, és a bűnözés hihetetlen lenne.

Át kellene gondolnod, mert a gazdaság olyan mint a patika mérleg.

Lehet radikális megoldásokat alkalmazni, de az ki kell dkg ozni.

2009. dec. 8. 15:54
 13/30 anonim ***** válasza:

Én viszont a kupolás épületben kezdeném,a többiekkel ellentétben. A T ház létszámát felére csökkenteném,Járna nekik egy havi fix ,és semmmi több,nem lenne tiszteletdíj,költségtérítés,benzinpénz,kutyafüle..maximum ök is kapnának étkezési jegyet.Azután jöhetne a közbeszerzések ésszerűsítése.

az utolsó előtti válaszolónak üzenem, hogy nem a családi pótlékért szültem két gyereket,hanem azért,mert két gyereket szerettünk volna, a családi összegét ott is hagyom az iskolában,óvodában a kajájukra, kedves kérdező,bocs az offért

2009. dec. 8. 15:58
 14/30 anonim ***** válasza:
Puszta érdeklődésből: a Jobbikosoknak miért nem szabad írni?
2009. dec. 8. 16:12
 15/30 anonim ***** válasza:
Én nem szeretem a világvégehangulatot (szerkezeti reformok nélkül végünk stb.), szerintem az egy ócska politikai hangulatkeltés. Csak azért tűnik "bonyolult" feladatnak az államháztartás kiegyensúlyozása, mert nagyon sok érdekcsoport sikít, ha hozzányúlnak a kiadási tételekhez. Én csökkenteném a nyugdíjakat lefelé nivellálással, leépíteném az ártámogatások rendszerét, a szociális támogatások rendszerét egyszerűsíteném (csak egyféle támogatás legyen, hogy ne nagyon lehessen visszaélni vele), az egészségügyet és oktatást részlegesen privatizálnám, az egészségügyi kiadásokat csökkenteném az olcsóbb kezelések részben fizetőssé tételével és a gyógyszerártámogatások csökkentésével, drasztikusan visszavágnám az állami infrastruktúra- és vállalkozásfejlesztést, mely a korrupció melegágya, és lenulláznám az állam kulturális kiadásait, mely szintén. Az elmondottakkal évente 2000-3000 milliárdot meg lehetne takarítani, amiből jelentős adócsökkentés valósulhatna meg. Hosszú távon a redisztribúciós aránynak 30-35% környékére kellene visszamennie. Ez fokozná az ország versenyképességét.
2009. dec. 8. 16:15
 16/30 anonim ***** válasza:

"Én viszont a kupolás épületben kezdeném,a többiekkel ellentétben. A T ház létszámát felére csökkenteném,Járna nekik egy havi fix ,és semmmi több,nem lenne"

Ezzel 5-10 mrd Ft megtakarítást lehetne elérni, ami a költségvetés 1/1000 részénél is kevesebb, azaz nem hozna érzékelhető változást.

Kétségtelenül népszerű intézkedés persze, és egy ügyes politikus meglépné.

2009. dec. 8. 16:18
 17/30 A kérdező kommentje:

Puszta érdeklődésből: a Jobbikosoknak miért nem szabad írni?

Most már nyugodtan írhat jobbikos is, csak nem akartam hogy egyből zs meg c legyen belőle.

Mint a buta testvérek azt művelik sokszor a jobbikosok és a liberálisok. Ahhh tudod csak azért is.

Amúgy már a legelső betűt is jobbikos írta!!

2009. dec. 8. 16:37
 18/30 A kérdező kommentje:

az egészségügyet és oktatást részlegesen privatizálnám

És ha olyan esetek jelentkeznének, mint Mezőtúr vagy Eger?

És hogy szabályoznád az alapszíntű ellátást, hogy mindenki megkapja?

Te egy totális neoliberális gazdaságot akarnál létrehozni, de ki adná a tőkét?

Ki fogyasztana, annak érdekében, hogy a versenyképességből munkahely legyen?

redisztribúciós aránynak 30-35% ez az amerikaiakénak felel meg KB, de hogy oldanád meg az öngondoskodás lehetőségeiből fakadó különbséget? Itt az éves fizu 1,6mill- ott meg 4.3-4.5mill!

Mit csinálnál a nyugellátottakkal, és a sok gyerekesekkel?

2009. dec. 8. 16:52
 19/30 anonim ***** válasza:
Én vagyok a Kupolás:) Nem mondtam,hogy az előttem írókkal nem értek egyet,,de a fejétől bűzlik a hal:)CSak a sorrend miatt írtam így
2009. dec. 8. 16:55
 20/30 anonim ***** válasza:

Én egyetértek a jelenlegi válságkezeléssel, a Bajnai-csomaggal. A gazdaság fejlesztése elsőrendű feladat lenne, de sajnos nem aktuális: ne vegyünk fel több hitelt, jöjjön a "böjt", és csökkenjen az államadósság.

Amíg az ország anyagilag nem lesz stabilabb, amíg amúgy sincs pénz semmire, és csak olyan helyekről lehet elvonni, ahol az mindenképpen súlyos problémákat okoz, addig menjen minden úgy, mint most. 2-3 év.

2009. dec. 8. 16:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!