Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért van az, hogy Orbán a...

Miért van az, hogy Orbán a legnagyobb csirkefogó 1990 óta, mégis töretlen a fidesz népszerűsége?

Figyelt kérdés
2014. febr. 1. 16:43
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
51%

Szerintem nem csirkefogó, hanem - szerintem már nagyon régen - észrevette, hogy jó szónok, hatással van az emberekre, és él evvel a tulajdonságával.

2010-ben ölébe hullott a lehetőség, hogy saját elképzeléseit megvalósítsa. Az egész Fidesz és a KDNP azért támogatja erősen, mert őnélküle nem kaptak volna a parlamentben 2/3-os felhatalmazást.

Véleményem szerint 1994-ben az MDF azért veszítette el a választást, mert arrogáns volt a változás veszteseivel (miután nem tudta kezelni, le kellett rázni a panaszosokat). Én attól tartok, hogy a Fideszt is fenyegeti ilyen veszély, de a megváltoztatott választási rendszer annak a pártnak kedvez, amelyik neve nagyon ismert. A dönteni nem tudók egy ismert nevű pártra fogják a szavazatukat adni. Pl. gondoljunk a Centrum Pártra vagy Pozsgay pártjára: lehet, hogy nagyon jó programjuk volt, de nem ment bele a köztudatba.

2014. febr. 3. 09:45
 22/33 anonim ***** válasza:
71%

Valószínű azért, mert nem mindenki hülye, és nem dől be az uszítóknak! Az a rengeteg hazugság, csalás, csűrés csavarás, ami a balosokra jellemző, már kicsit (nagyon-nagyon) sok! Akinek van esze, az hamar átlát rajta! De hamarosan jön az ébredés nekik!

Kati

2014. febr. 3. 15:27
 23/33 Amanda111 válasza:
70%
Orbán nem csirkefogó.Következetes és jó miniszterelnök.Az ország érdekeit tartja szem előtt és nem mocskolódik.Teszi a dolgát még ilyen undorító ellenszélben is.
2014. febr. 3. 17:34
 24/33 anonim válasza:
91%

Hagy meséljem el egy élő példán: Hatvani vagyok, ez volt anno a kommancs bemutató bezzegváros. Amikor az előző kormány 8 éve alatt kommersz vezére volt a városnak (Aki nem is mert itt lakni, Mátrafüredről telefonon kormányzott), bezárták a 130 éve működő cukorgyárat, eladták és csődbe vitték a kórházat (8+4 emeletes komplexum), az iskolákban romlott a színvonal. Az utak olyan állapotban voltak, hogy másfél évente kellett csapágyaztatni a kocsit. A híres kastélyt le akarták dózerolni.

Most, 4 éves fideszes kormányzás után ingyenes a HPV oltás a lányoknak, a város kifizeti a sikeres nyelvvizsgák díját, javulnak az utak. A cukorgyár helyét anno még sóval is behintették, de azóta betelepült a Bosch, a Horváth Rudi központja, és még vagy hat nagy cég. A kastélyt felújították, vadászati múzeum lesz benne. (Ennek ugyan nem látom értelmét, de a felújítás és hasznosítás miatt mégis pozitív a dolog.)A városi kezelésben levő iskolákban (az egyik 1881-es) most tesznek be hőszigetelt nyílászárókat. Rendbetették az uszodát, amit a kommancs ex-polgármester mutyis vállalkozói életveszélyes mulasztásokkal építettek meg. A kórház városi kézbe került, rehabilitációs központ és többszintes műtőblokk épült hozzá. Igaz, a kórház vezetése inkompetens kultúrálatlan arcokból áll (a főigazgató egy maga neméhez vonzódó smasszernő), és milliókat lopnak el, de ezt a komcsik is csinálták, míg az embereknek semmi sem jutott, csak a cumi. A városközpontot felújították, a szovjet hősök a hatalmas emlékmű alatt megszentelt földbe, a városi temetőbe kerültek, a tömegsír helyén pedig szökőkút és játszótér lett. Új (bár vacak...) buszpályaudvar, új parkosítások, sétálóutca, bankközpont, és a 110 éves vasúti híd is le lesz cserélve egy értelmesebbre. Jobb a főutak csatlakozása is az új körforgalmakkal. A komcsik alatt még a lámpákat is ellopták az irokézek, és senki sem pótolta. Szóval így lehet népszerűnek lenni. Ezt mindenkinek el kell ismernie. Én is megteszem, pedig Jobbikos vagyok.

2014. febr. 4. 10:35
 25/33 Madáranyó válasza:
34%
Előre leszögezem azok kedvéért akik csak vörösben és narancsban képesek látni a világot, hogy semleges szimpla állampolgárként, akinek el kell szenvednem a töketlen kormányok döntéseit és fizetnem az adókat e döntések következményeként én sem értem miért népszerű még mindig kétszeri népnyúzó, sajátzsebtömő diktatorikus kormányzás után. Főleg azt nem értem, hogy azt sem látja a szavazó többség, hogy ő nem csak éjjel nappal hazudik, hanem még délután is, Brüsszelben is, és szerintem még saját magának is hazudik! De az emberek nem akarják látni a valóságot, szeretnek álomvilágban élni hát lelkük rajta, csak amíg a poblémákkal nem nézünk szembe, addig megoldást sem tudunk rá találni! Vagy szerintetek jobb a helyzet mint 4 éve jártok ti az utákon? Mennyi bezárt üzlet, üres bevásárlókosár,
2014. febr. 4. 14:33
 26/33 anonim válasza:
38%
2010 -ben kíváncsi lettem volna rá ha azt mondja a választási beszédébe, hogy Felcsútún stadiont repteret akar építeni akkor megválasztották volna- e?
2014. febr. 4. 19:52
 27/33 anonim ***** válasza:
62%

""Felcsútún stadiont repteret akar építeni""

Már napokkal ezelőtt kiderült, hogy a hír egy blöf. Nyilván valamelyik baloldali "aktivista" terjesztette ezt a hazug hírt.

Ebből is látszik mennyire vagy frissen informálva.

2014. febr. 4. 20:54
 28/33 anonim válasza:
31%

"Az ország érdekeit tartja szem előtt és nem mocskolódik."

Nem mocskolódik:

[link]

Biztosan a bal oldal tetette ki, és biztosan saját pénzből finanszírozzák ezeket a plakátokat országszerte. :)

Nem furcsa az, hogy most volt 4 évük és 2/3-os többségük (gyakorlatilag felügyelet nélküli irányítás) és épp csak kilóg a fejünk a szarból?

Nem mondom, hogy az előzőek jobbak voltak, vagy tudok jobbat mondani ezeknél, de hogy egy büdös lószart nem ér amit tettek és ráadásul még mindig az "elmúltnyóccév" dumával érvelnek az szánalmas.

Nem tudnak azzal kampányolni amit elértek? Még mindig az előző kormányt kell szapulni hogy a víz tetején maradjanak? Szánalmas.

Rezsicsökkentés? Ne vicceljünk, aki benyeli, hogy a kieső részt nem rajtunk verik le a szolgáltatók az annyira sötét mint az éjszaka. (Vagy ott van az "adóztassukmegabankokatdejóötlet", most majdnem háromszor annyiba kerülnek a járulékos költségek egy bankszámlához, köszönjük Emese.)

Még egyszer mondom: nem tudok jobbat náluk, de hogy ők sem jók az is biztos, ezért idegesít fel ha valaki olyan szűk látókörű, hogy még mindig élteti őket.

Sajnos nem tudom kire szavazzak, és az, hogy ők a legkisebb rossz nagyon nem jó érv mellettük, remélem ezt mindenki átérzi.

Tehát azért töretlen a sikere, mert azt adja a kollektívának amire szüksége van: szó szerinti parasztvakítást!

2014. febr. 5. 07:44
 29/33 anonim ***** válasza:
17%
nem tudom, de rettenetesen unom már azt az álszent képét meg az érzelmes hazudozásait. ha rajtam múlott volna, egyetlen egyszer sem lett volna miniszterelnök.
2014. febr. 5. 12:39
 30/33 pistus válasza:
A mai politikai életben minden politikust csirkefogónak, csibésznek, tolvajnak, gazembernek titulálnak olyanok, akiket megzavarnak a kulturálatlan politikusok hablattyolása. 1988.-tól aktív politikus voltam,2010-ig, ezért van rálátásom a politikára. Jobboldali, de nem fideszes politikusként volt szerencsém megismerni Orbán Viktort. Az akkori Viktor szerény, határozott kisugárzást mutatott. Csibészségre minden politikusnak szüksége van, hiszen tejbetök emberek alkalmatlanok arra, hogy akaratuk gondolatuk követőkre találjon. Tehát a csibész, csirkefogó jelző pozitív is lehet.Nincs olyan politikus, aki mindenkinek megfelel. A kimagasló politikust, egy korszak lezárása, vagy a politikus halála utáni megítélése jegyzi. Jobboldalon Orbán, Torgyán, vagy Vóna , míg a baloldalon Gyurcsány Bajnai( az igazi gazember) vagy Mesterházi a csirkefogó.Meg lehet választani a karizmája miatt valakit miniszterelnöknek, vagy sajnálatból (Horn Gyula).Ha az eredményességet nézed az ország, a polgárok oldaláról, és nem dőlsz be a politikusok egymás ócsárolásának,tudni fogod, hogy ki a negatív csirkefogó. Egyébként politikai szembenállásuk ellenére, le szoktak ülni ezek a csirkefogók egymással sörözni.
2014. febr. 5. 18:03
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!