Ez mégis hogy van?
Figyelt kérdés
Hogy pl. van egy ország ahol vannak hajléktalanok és munkanélküliek és jön egy átlag ember egy másik szegényebb országból és simán talál munkát és meg is tud élni!2014. jan. 24. 16:52
1/5 anonim válasza:
Vannak sokan akik azért nem dolgoznak, mert nem vállalnak el bármit, pl ne kelljen sokat utazni, ne legyen szar műszakban, de azért fizessen jól. Ehhez képest egy bevándorló szinte bármit elvállal, kevesebbért. Lehet bizonyos területeken hiány pl tőlünk sok orvos megy nyugatra mert ott jobban fizetnek, helyettük jönnek fekete, arab orvosok ide, mert itt jobban fizetünk. No meg kit vennél fel inkább, egy csövest vagy egy ápolt bevándorlót?
2/5 anonim válasza:
Mert aki munkanélküli az lehet, hogy épp munkapiacon csak máshova szándékozik menni, a korábbi munkahelye miatt, vagy piacképes tudása van, csak a cégnek ment rosszul a dolog. Meg persze vannak, olyan szakmák amit a hazai munkaerő nem tud kitölteni és van amiből túlképzés van. Egész egyszerűen mert nem lehet az oktatást tőzsdei szinten finomhangolni a gazdaság aktuális rezdüléseire így mindig van munkanélküliség.
Ezt bármikor kitöltheti egy szerencsés alacsonyabb igényekkel rendelkező, vagy magasabb kvalitású külföldi munkaerő. A fejlettséggel párhuzamos lényegében a magasabb szabad értelmiségi munkakörök száma.
Bővebben:
3/5 A kérdező kommentje:
# 1
Arab orvosok ide? :D
Szerintem azok inkább Dubaiba mennek!
2014. jan. 27. 12:45
4/5 anonim válasza:
Nekem is az lenne a logikus, mégis van egy csomó :)
5/5 A kérdező kommentje:
Csomó?Nem hogy csomó de én még egy arab orvost nem láttam Magyarországon csak ázsiait(meg persze fehéret)!
2014. jan. 27. 21:33
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!