Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért van ennyire elnyomva a...

Miért van ennyire elnyomva a kereszténység Magyarországon?

Figyelt kérdés

Nagyon örülök neki, hogy a Fidesz újra visszaállította a hittanórákat, csak sajnos nem tette őket kötelezővé!!!

Pedig nagyon jót tenne Magyarországnak és a fiataloknak ha tanulnának egy kis hitet és szeretetet, amit az Úr Jézus Krisztus hagyott ránk örökül és akkor talán még az ország is megmenekülhetne a pogányok dúlásától!

2014. jan. 31. 22:07
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
80%
Talán inkább úgy kellene feltenni a kérdést, hogy miért nem élnek az emberek a szabadság adta lehetőséggel? Talán a templomba járást is kötelezővé kellene tenni? A hittanóra bevezetése épp a plébániai hittanoktatást lehetetleníti el, amit elkötelezett papok és önkéntes szülők-fiatalok-gyerekek közösen hoztak össze. Az iskolában válassza az erkölcstant és különóra szerűen járjon a régi hittanra? Vagy válassza ott is a hittant és akkor vagy két hittanórája lesz, vagy a régit abbahagyja? Pont azt, amit önként kezdett el. Átgondolatlan az egész és ártalmas. Ráadásul nem is az egyházak kérték. A terheit viszont viselik. Én azzal értettem volna egyet, ha egyet nem értésüket, illetve a saját álláspontjukat képviselték volna, akár az állammal szemben is.
2014. jan. 31. 22:49
 12/32 anonim ***** válasza:
0%
Egyre több a szektás gyerek, akit hitgyülisnek, mormonnak, jehovának szcientológusnak nevelnek. Azért kell a hittan, hogy ezek helyett a római katolikus vallással ismerkedjen meg, ami kompatibilis a modern világgal, nem vallja azt, hogy 6000 éve teremtett mindent Isten meg, hogy mindent szó szerint kell értelmezni a Bibliából, és nem bíztat arra, hogy társadalomtól elszegregált szektás közösségekben éld az életed.
2014. jan. 31. 22:53
 13/32 anonim ***** válasza:
68%

mért is tenne jót ha köteleznének egy olyan vallásra aminek véresebb a történelme mint a náci németország+ szovjet rezsim szorozva 200al?

nem attól lesz valaki jó ember ha "hívő"

matekot, nyelvtant, történelmet kéne tanítani az iskolákba nem hittant

alkotmányos jogunk a vallásszabadság tehát ha megerőszakolsz a kereszténységgel egy muszlimot abban mégis mi a szeretet?

fél szomszédságom vallásos "jó ember" a külcsín szerint 10 parancsolat szerint tengetik nyomorult kis életüket közbe az egyik az asszonyt csalja a másik meg nem fizeti ki a munkásait stb stb

túl kéne lépni az elmaradott gondolkodáson és felfogni hogy az ember maga választja meg hogy jó vagy rossz életet él

sem ördög sem isten nem tesz semmilyenné maximum rájuk lehet fogni

2014. jan. 31. 23:11
 14/32 sni ***** válasza:
84%
tegyük kötelezővé a buddhizmust, mert én arra szeretnék járni, és nem érdekel, más mit gondol erről! Na ez kb olyan volt! Hánynom kell, amikor valaki a saját hülye vallását (mindegy melyiket) akarja ráerőltetni a másikra! Majd én eldöntöm, jó? Valószínűleg még pogányként is erkölcsösebb vagyok, mint a mélyen tisztelt pedofil atyák! Köszönjük a hittérítést!
2014. jan. 31. 23:24
 15/32 anonim ***** válasza:
75%
Nincs elnyomva a kereszténység, ezt honnan veszi bárki? Ha ez a kérdés komolynak lett szánva, akkor valahol iszonyatos nagy zűrzavar van, például a kérdező agyában. Inkább az ilyenektől mentse meg az Isten a világot.
2014. jan. 31. 23:34
 16/32 anonim ***** válasza:
82%

Kötelezővé tétellel semmit sem nyernének el, itt nem azzal van a gond, 2014-et írunk, régen azért volt sokkal nagyobb téren jelen a vallás, mert sok mindenre, amire nem tudtak tudományos magyarázatot adni, arra jött a vallási magyarázat, és az emberek ezzel megvoltak. Manapság viszont eléggé háttérbe szorult a dolog. Akit érdekel szabadon gyakorolhatja nem tiltja senki, de kötelezővé tenni... nem hiszem, hogy attól bárki vallásos lenne, hogy kötelezően bent ül egy hittanórán.

Arról nem beszélve, hogy mai világban sok embernek ideje sincs ilyesmire, gondolj bele, egész héten meló, esetleg szombaton is, vasárnap egyetlen nap mikor lehet lazítani, ha az ember fáradt akkor vajon felkelne 8 vagy 9 órakor?

Fiatalabbak szintúgy, igaz ott ott van szombat, de ugye átlagosan a szombat este szórakozással szokott telni, akkor a vasárnapi kelés megint csak necces.

Templomokban nem a semmiért főleg nyugdíjasokat látni, akiknek van ideje eljárni, meg persze a gyerekeket akik kötelezően mennek a hittan mellé, de ha megfigyeled egy bizonyos korosztály után és előtt, elég kevés a résztvevő.

Végül még egyszer: Nem kötelezővé kell tenni, hanem csak hagyni szabadon, aki szeretné hadd legyen vallásos aki meg nem az nem, ilyen egyszerű.

2014. jan. 31. 23:40
 17/32 anonim ***** válasza:
86%

Egyetértek, nevetségesen el van nyomva a kereszténység. Azt hiszem itt az ideje, hogy a pogányok és ateisták abbahagyják a vallásuk sulykolását a fiatalságba, vegyék ki a Himnuszból az "Hadak Ura áldd meg a Magyart" részletet, fejezzék be a melegek elleni acsarkodást, büntessék meg kellően a pedofil sámánokat és tudósokat, kérjenek bocsánatot és emeljenek emlékművet a középkori pogány inkvizíció áldozatainak emlékére, ne állítsák folyton hogy ez az állam az pogányság nevében lett alapítva, változtassa meg a nevét a Pogánydemokrata párt és még sorolhatnám...

Várj, itt valami nem stimmel

2014. febr. 1. 00:13
 18/32 anonim ***** válasza:
100%

Elnyomva?????

Egyébként nem tudom, hogy Európában (mert oda szeretnénk tartozni, nem?) hol kötelező a hittan...

2014. febr. 1. 00:24
 19/32 anonim ***** válasza:
100%

Lehet választani hittan, és erkölcstan között. Mondjuk, én tuti erkölcstanra adnám a gyerekemet, ha lenne, és szabad idejében járatnám hittanra, mert mind a kettőt fontosnak tartom, már csak az alap műveltség szempontjából is.

Amúgy meg szerintem sincs elnyomva a kereszténység Magyarországon.

2014. febr. 1. 00:41
 20/32 anonim ***** válasza:
88%
Szerintem te vagy elnyomva. Agyilag, de nagyon !
2014. febr. 1. 07:18
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!