Miért van ennyire elnyomva a kereszténység Magyarországon?
Nagyon örülök neki, hogy a Fidesz újra visszaállította a hittanórákat, csak sajnos nem tette őket kötelezővé!!!
Pedig nagyon jót tenne Magyarországnak és a fiataloknak ha tanulnának egy kis hitet és szeretetet, amit az Úr Jézus Krisztus hagyott ránk örökül és akkor talán még az ország is megmenekülhetne a pogányok dúlásától!
A Hollywoody szemetet a kötelező hittanóra sem tudja legyőzni.
Amióta a tv műsorok átmentek a bármit szabad kategóriába, süllyed el a világ.
Menthetetlen ilyen szempontból
Megpróbálok objektív választ adni.
Nincs konkrétan elnyomva, csak a mai világban "nem divat"... Ma azt sulykolják az emberekbe, hogy az egyén a fontos, és akkor teszem jól, ha a saját fejem után megyek... Nos a keresztyénség az pont nem ennek felel meg, hanem egy közösséget akar alkotni az emberekkel, ahol a Biblia által megadott életutat kell követni...
Szerencsére tizedikes vagyok, így kimaradtam az új NAT-ból. Felemelt összóraszám, lecsökkentett nyelvórák. Ezt jelentette nálunk az új NAT. Aki vallásos, az úgyis eljár templomba, aki meg nem, az magasról tesz a hittanórára is, teljesen felesleges. A Biblia eddig is anyag volt magyarórán, a kereszténység történelmen. Tehát mindenki hallott róla, ha kedvet kapott hozzá, járhatott templomba, vagy különóraként hittanra. Az erkölcstannak sincs értelme, akinek otthon megtanítják, annak felesleges, akinek meg nem, annak ebben a kis időben úgy se tudják ellensúlyozni.
Nem kell ez a túlzott vallásosság, aki akarja, gyakorolja, aki meg nem, azt hagyják vele békén.
Hogy lenne elnyomva? Az Egyházak komoly támogatást kapnak az államtól. A hittanóra kötelező lett, mint a Horthy időkben.
Ettől nem lesznek erkölcsösebbek a gyerekek.
Én is vallásos vagyok, de ez a tapasztalatom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!