Nevemet ha y-ra végződő magyar névre magyarosítom az nem jó ötlet?
Jelenleg német eredetű nevem van, amit Harmathy-ra magyarosítanék a jövőben valamikot. Mintha innen onnan azt hallottam volna hogy ez "nemeskedés" , és nemegy ember megveti (talán nemzetibb körökben?).
Valóban rosszalhatják ezt páran?
,,Szerintem neked sem kellene lecserélni, legyél büszke a gyökereidre."
A magyar gyökereimre (ami többségben van) arra büszkébb vagyok mint a németre. Épp ez is a "tervem" oka.
"2es!
Én nem akarok már több "eszet" mert van bőven elég."
Gondolom nem nekem szól? :)
Valami "eszes" mint ha rémlene, de nyilván törölték (jobb is).
Nem hiszem, hogy ez gond lenne.
Én a nevemet is "y"-settem, mert úgy láttam, hogy nagyobb társadalmi elismerést kaphatok így, valamint nemzetibbnek nézek ki.
Így is lett.
Van, aki "nemeskedésnek" veszi, de -őszintén- kit érdekel. Én lettem nemes, nem ők. :)
Arra figyelj, hogy csak egyszer változtathatod meg a nevedet.
Kedves 13-as!
Igen, az eszeset törölték, nem neked szól.
16
Ugyan mért ordít erről hogy magyarosított?
,,Mert az i-re végződő nevek természetes esetben vagy egy település birtoklását vagy onnan való származást jelentenek, Harmat nevű település viszont nincs (a wikipédia szerint legalábbis). Plusz még a th-zás, y-ozás meg a költőieskedés egyértelművé teszi, hogy ez egy magyarosított név (elnézést ha a lelkedbe gázolnék, csak készülj fel arra, hogy mit gondolhatnak majd a leendő nevedről).""
Függetlenül attól hogy van-e ilyen település én ismertem Harmati nevű embereket (2-t is ) , s a myvip tanulsága szerint ez létezik Harmathy alakban is. Tehát bizonyára volt ilyen település, vagy pedig ez a név eredetileg nem származásra utalt.
A th-ozás és az y-ozás régen a nemesek szokása volt (kossuth, kölcsey) . Költőieskedést hol láttál?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!