Mit gondoltok a kettős állampolgárságról? Jó ötlet volt vajon ez? Elárasztja magyarországot a sok romániai magyar? Mert ugye ott vannak a legtöbben
Nem fogják elárasztani Magyarországot, efelől megnyugodhatsz.
Szerintem az oké, hogy kapnak állapolgárságot, de a szavazati jog csak akkor lenne az, ha itt is élnének.
A kettős államp. nincs semmi bajom. Nem fogják elárasztani mert már lassan ők a mi szintünkön vannak.(románia)
Ha már kint élő is szavazhatna na azzal már igen. Én el akarok majd menni máshova és ebből következik, hogy ne is szavazhassak.
Nem fognak elvándorolni, és elárasztani Magyarországot. Okai a következő: a legtöbb magyar 90%-uk Romániában és Szlovákiában él. Mivel ők E.U-s állampolgárok eddig is szabadon vállalhattak /volna/ nálunk munkát. Csak sajnos lassan az a tendencia, hogy mi megyünk ki hozzájuk dolgozni.
Választási jog. Nyilván az önkormányzati választásokon semmiképpen nem vehetnének részt, mert az mindig is magyarországi lakóhelyhez kötött volt.
Parlamenti választásokon viszont részt vehetnének. A határon túli magyarok. Az ő száma nem olyan nagy , hogy a választásokat jelentősen be tudná folyásrolni. A szavazásra jogosultak száma szerintem nincs több 800 ezernél. Azok közül is max. a fel ha élne választó jogával. Amúgy a határon túli magyarok is hasonlóan megosztottak a magyar a magyar politikában mit mi. Na jó az MSZP-t nem preferálják, de szerintem a Jobbik ott is népszerű.
"majd, ha megkapják a határon túl élő állampolgárok is a szavazati jogot...na akkor kell majd aggódnunk"
Ettől én is jobban félek, mint hogy elárasztanak.
"Nincs mitől tartanunk. Csak a bérrettegők hiszik azt (bár szerintem még ők sem), hogy tömegével fogják elhagyni az otthonaikat és ideköltözni, elvenni a (nem létező) munkahelyeket."
Nono. Azért a magyar álláspalettának az már erősen odatenne, ha csak ezer ember bejön.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!