Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Honnan lett hirtelen ez a sok...

Honnan lett hirtelen ez a sok keresztény a magyar politikában?

Figyelt kérdés
Eléggé aggasztó, hogy egyre több ember megy vissza a középkorba mesékben hinni.

2014. jan. 16. 19:47
1 2 3 4 5 6
 21/51 A kérdező kommentje:

"Most titeket mi az istenért zavar, ha más hisz valamiben? Talán hátráltatnak titeket valamiben?"

Igen, eléggé hátráltatná az életemet, ha évek múlva egy nap arra kelnék, hogy egy olyan országban élek, ahol nem merek kimenni az utcára, mert egy gonosz eretnek vagyok, aki ellent mond az Egy Igaz Isten szavának.

Már most is elég furán érzem magamat, amikor a sok tapló ódákat zeng arról, hogy mi volt az éjjelnappal budapestben meg a valóvilágban, nem hiányoznak még ide a vallási fanatikusok is.

2014. jan. 16. 20:33
 22/51 anonim ***** válasza:
100%
Ez érdekes kérdés. Szerintem attól, hogy valaki hívő még gondolkodhat racionálisan, nem feltétlenül kell vallási dogmákat követnie. A politikában meg érdekes kérdés a kereszténység vagy más vallások megjelenése. Tanulmányaim során azt vettem észre, hogy a politikában inkább a pozitív keresztény értékek jelennek meg egy keresztény párt értékei között. A vallási törésvonalak mentén szerveződő pártokban is legalább annyira megjelenik a célorientáltság és a racionalitás, mint más pártoknál és emellett, ami még fontos az érzelmekre való ráhatás (de ez minden pártra igaz). De ez csak az én véleményem, tapasztalataim által.
2014. jan. 16. 20:37
 23/51 anonim ***** válasza:
11%
Sőt az gondolkodik racionálisan aki hívő. A sok hitetlen mindig azzal érvel, hogy ő rajta nem segített Isten, hogy őneki milyen rossz sorsa volt.. Abba nem gondol bele, hogy hány ember életét cseszte szét, mert az ilyen hitetlenek mindig gonoszak. És hülyék is.
2014. jan. 16. 20:39
 24/51 A kérdező kommentje:

"Kérdező, én meg egyszerűen nem értem, hogy mi a bajod, hogyha te magad mondtad, hogy a 30 év alatti korosztály nem veszi figyelembe a vallást, és totál ateista. Akkor most mi a bajod? Ha te magad is tudod, hogy csak "divatból" hisznek (ami nem létezik, mert aki divatból csinálja az nem keresztény), akkor meg miért problémázol rajta, hogy sok a keresztény. Hagyd a fenébe. De biztos nagyon jó lehet neked, hogy csak ez aggaszt, nem, nem az a baj hogy tönkremegy az ország, hogy a föld 90%-a éhezik, hogy háborúk törnek ki, hogy egy kisebb válság is milliók halálát okozhatja.. nem, az a baj, hogy ki miben hisz. Ez az, aggódjunk csak rajta, szerintem azt is mondd meg, hogy mit egyek. Oké? De nem azt fogom amit te akarsz, úgyhogy már kezdhetsz aggódni, sőt, még ideg összeroppanást is kaphatsz."

A kérdésem azzal kezdődött, hogy egyre több a vallási fanatikus. És igen, nagyon könnyen megeshet, hogy ez a 30 év alatti korosztály is simán átmegy divatkereszténybe, ha folytatódik a tendencia és már csak divatból is jókat lehet gyűlölködni, aztán módszeresen vadászni valakire, aki nem akarja bevenni a beszélő csipkebokros meg a vérré változó folyós meséket...

Lehet, hogy veszélyesen vallásellenes vagyok, de láttam, hogy nagyanyám milyen lesz a kereszténységtől és azt is láttam, hogy apám unokaöccsével mi történt, miután beszippantotta őt a hitgyülis, elmeosztály horda, szóval nekem ne mondd azt, hogy ezek nem jelentenek veszélyt.

Az meg engem nem érdekel, hogy máshol mi van, engem az foglalkoztat, hogy itt mi van.

2014. jan. 16. 20:40
 25/51 anonim ***** válasza:
100%
Te komolyan fenyegetve érzed magad a keresztény vallási fanatikusoktól? Édes Mózes...
2014. jan. 16. 20:40
 26/51 anonim ***** válasza:
69%

"Sőt az gondolkodik racionálisan aki hívő. A sok hitetlen mindig azzal érvel, hogy ő rajta nem segített Isten, hogy őneki milyen rossz sorsa volt.. Abba nem gondol bele, hogy hány ember életét cseszte szét, mert az ilyen hitetlenek mindig gonoszak. És hülyék is."

Erre nem is tudok a jó ízlés határain belül reagálni. Az ilyen nyilatkozatok miatt nem kérek egyik vallásból sem. Nem az a hülye, aki másban vagy semmiben sem hisz, hanem aki ennyire elvakult.

2014. jan. 16. 20:43
 27/51 anonim ***** válasza:
29%

Hol van egyre több vallási fanatikus? Mi a tökömről beszélsz? Hol láttál te egyetlen vallási fanatikust? Tudod mit jelent ez a szó?

Szerintem inkább ne égesd magad. Kemény gyerek akartál lenni, nem jött össze.

2014. jan. 16. 20:44
 28/51 A kérdező kommentje:

nem én tehetek róla, kedves 27-es, hogy primitív vagy és nem vagy képes olvasni, csak kötekedni.

Itt te próbálsz egyedül kemény gyerek lenni, én racionális fenyegetésről beszélek.

Nyugat-Európában a bevándorlók érkezésével egyre inkább terjed az iszlám, ezt még megfékezhetjük, ha időben cselekszünk. Remélem, hogy még időben meg lesznek állítva és akkor legalább már eggyel kevesebb vallással kell leszámolnunk a jövőben Magyarországon.

2014. jan. 16. 20:49
 29/51 anonim ***** válasza:
62%
Szerintem a kérdező szed valami pirulát vagy gyógykezelés alatt áll.
2014. jan. 16. 20:50
 30/51 anonim ***** válasza:
62%
Szóval üldözni akarod a vallásos embereket, de te félsz a vallási fanatikusoktól... érdekes logika.
2014. jan. 16. 20:51
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!