Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Honnan lett hirtelen ez a sok...

Honnan lett hirtelen ez a sok keresztény a magyar politikában?

Figyelt kérdés
Eléggé aggasztó, hogy egyre több ember megy vissza a középkorba mesékben hinni.

2014. jan. 16. 19:47
1 2 3 4 5 6
 11/51 A kérdező kommentje:

"Én se vagyok valami hivõ, de neked mért baj az ha keresztény valaki egy keresztény országban??"

1, Magyarország nem keresztény, elvétve vannak csak olyan igazán keresztény emberek. A 30 év alatti korosztály már abszolút nem veszi komolyan és ők a jövő.

2, Azért zavar, mert egy nagy rakás ember hisz valamiben, ami nem létezik és egy ábrándhoz igazítják a világképüket.

Szerinted ha 2 millió ember abban hisz, hogy ott áll mellette egy hétfejű sárkány, aki rögtön megeszi őt, ha nem imádkozik ott helyben hozzá és te csak azt látod, hogy az illető nagy kétségbeesett fejjel ott mormog a levegőbe és halálra van rémülve, akkor az nem kétségbeejtő?

2014. jan. 16. 20:15
 12/51 A kérdező kommentje:

"Amennyire tudom István király felvette a kereszténységet, és azóta is ez a legnépszerűbb vallás. Szóval, nyugodtan mondhatjuk, hogy keresztény ország vagyunk."

Ha nem vetted volna észre, 1000 év alatt történt egy és más. Felvilágosodás, matematika, fizika, kémia, földrajz fejlődése, ilyesmik? Dereng?

2014. jan. 16. 20:17
 13/51 anonim ***** válasza:
49%

Visszatérve az eredeti kérdésre:

A jelenlegi vezetés a "népnemzeti-keresztény" vonalat képviseli. FIDESZ-KDNP. Evidens, hogy aki meg akar felelni a pozíciójában az ezt az elkötelezettségét hangoztatja!

Ennyi!

14/51 A kérdező kommentje:

"4# Mert milyen ország muzulmán??"

Nem tudod elképzelni, hogy valaki nem hisz semmilyen hókuszpókuszban?

15/51 anonim ***** válasza:
45%
Kispajtás, én már akkor is istenfélő ember voltam, mikor te még nem is éltél. Az összes szentséget megkaptam, és a gyerekeim is meg fogják kapni. Nem csak az lehet hithű keresztény, aki minden nap morzsolgatja a rózsafüzért. Nem, nem érdekel a biblia tartalma pontról pontra. Sok alapvető értéket közvetít, amit emészthető formában kismillió alkalommal megkaptam az életben. Nem vált a káromra. Mikor meghal valakim, vagy nagy baj ér, vagy nagy szerencse, akkor jól esik arra gondolni, hogy talán valaki a háttérben, aki segít, aki vigyáz az eltávozott szeretteinkre. Ettől még nem leszek fanatikus, aki felrobbantja magát. A hozzád hasonló ostoba, demagóg divatateisták csak két végletben tudnak gondolkodni. A teljesen ateistában, meg a középkori, agy mosott, a kereszt nevében gyilkolászós babonásokban. Pedig az istenfélő, keresztény emberek 90%-a nem gyakorolja rendszeresen a vallását. Ettől még hisz.
2014. jan. 16. 20:19
 16/51 A kérdező kommentje:

"A jelenlegi vezetés a "népnemzeti-keresztény" vonalat képviseli. FIDESZ-KDNP. Evidens, hogy aki meg akar felelni a pozíciójában az ezt az elkötelezettségét hangoztatja!"

Azért ez így cseppet Orwellia, nem? Ekkora betegek lennének az emberek, hogy nem az ideológiájukat igazítják a valósághoz, hanem a valóságot próbálják a saját beteg világképhez igazítani, még ha holnap teljesen ellentétes dologban is kell hinniük, mint amiben ma hisznek?

2014. jan. 16. 20:20
 17/51 anonim ***** válasza:
27%
A 2011-es népszámláláson a lakosság 53%-a vallotta magát római vagy görög katolikusnak, ortodox kereszténynek, reformátusnak vagy evangélikusnak. Döntse el mindenki, hogy ez a bő ötmillió ember vajon a bevallott vallása alapján élhet-e. Vagy csak beírta az egyik egyházat, mert gyerekkorában megkeresztelték, vagy mert LÁTTA AZ ÓRIÁSPLAKÁTOKON, HOGY MELYIK EGYHÁZAT KELL BEÍRNI...
2014. jan. 16. 20:20
 18/51 anonim ***** válasza:
74%
Most titeket mi az istenért zavar, ha más hisz valamiben? Talán hátráltatnak titeket valamiben?
2014. jan. 16. 20:27
 19/51 anonim ***** válasza:
48%

Nem mindegy neked, hogy ki miben hisz? Mi közöd van hozzá?

Pont mindegy, hogy valaki zsidó, buddhista vagy katolikus, az ő dolga. Ahogy a tiéd, hogy te ateista vagy, de te ezt itt világgá akartad kürtölni és most ettől nagyon keménynek hiszed magad. És persze mindenki más h..e, aki nem a te világnézetedet osztja.

Az ilyen emberek aggasztóak mint te, nem a keresztények vagy muzulmánok.

2014. jan. 16. 20:31
 20/51 anonim ***** válasza:
52%
Kérdező, én meg egyszerűen nem értem, hogy mi a bajod, hogyha te magad mondtad, hogy a 30 év alatti korosztály nem veszi figyelembe a vallást, és totál ateista. Akkor most mi a bajod? Ha te magad is tudod, hogy csak "divatból" hisznek (ami nem létezik, mert aki divatból csinálja az nem keresztény), akkor meg miért problémázol rajta, hogy sok a keresztény. Hagyd a fenébe. De biztos nagyon jó lehet neked, hogy csak ez aggaszt, nem, nem az a baj hogy tönkremegy az ország, hogy a föld 90%-a éhezik, hogy háborúk törnek ki, hogy egy kisebb válság is milliók halálát okozhatja.. nem, az a baj, hogy ki miben hisz. Ez az, aggódjunk csak rajta, szerintem azt is mondd meg, hogy mit egyek. Oké? De nem azt fogom amit te akarsz, úgyhogy már kezdhetsz aggódni, sőt, még ideg összeroppanást is kaphatsz.
2014. jan. 16. 20:31
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!