Hazai adózáshoz kötni a szavazó jogot? Segélyen élők, külföldön dolgozók?
Már régen volt ilyen kérdés, említették is.
Ti adnátok-e szavazati jogot a gyerekgyártóknak, külföldre kivándoroltaknak, régóta munkanélkülieknek, visszaeső drogosoknak, alkoholistáknak, bűnözőknek, magyarán azoknak akik nem fizetnek semmilyen komolyabb mértékű adót, esetleg csak kivesznek.
Magyarán joga van-e annak megmondani merre menjen a szekér, aki csak utas rajta, és sem nem tolja, se nem húzza?
De, én is tudom. Csakhogy ha elindul az, hogy ne szavazhasson a cigány, aki nem dolgozik, a drogos (aki mellesleg lehet, hogy még adót is fizet), az alkoholista (aki szintén lehet adófizető), stb. akkor hol ennek a sornak a vége? A magyar szavazati joggal rendelkezők közül "utas" a nagykorú, aki még tanul; a nyugdíjas; a rokkant; a munkanélküli. Ki határozza meg, hogy ki jogosult szavazni és ki nem?
Itt is volt olyan, aki azt mondta, hogy a nyugdíjasok ne szavazhassanak. A sor elkezdődött...
viktorvarga!
Nézd csak az utolsó választ! Én nem tudom? Nem erről beszéltem?
Na látod andizsuzsi, aki képes racionálisan gondolkozni értett engem.
Nem a férjedről van szó, aki 38 évet húzott le.
Hanem az éveken keresztül munkanélküli, segélyen tengődőkről.
A hülyét meg továbbra se kell játszani, nem fog elkezdődni a sor, ennyi erővel a közügyektől eltiltott, a szabadságvesztést töltő, a külföldi, de Magyarországon tartózkodó és dolgozó is szavazhatna.
Akit meg a wc keféhez hasonlítottam, maradjunk a budikefénél inkább, mert már annyi eszed sincs.
Andizsuzsi egyébként te vagy nem értetted a kérdésem vagy direkt provokálsz, de inkább utóbbi.
Igen, az is jó dolog amit a 14 mond.
Most leírhattam volna egy végletekig részletes kizáró leírást a válaszókról, de úgy is érti az értelmesebbje hogy mit akartam ebből kihozni.
És igen, az intelligenciával kötném össze a szavazást, ezt úgy lehet szűrni hogy iskolai végzettség minimum.
A másik véglet az adózás alapján.
Persze összelehetne kötni a kettőt egyszerre is.
Én úgy gondolom aki a saját életében nem vitte semmire, és nem is akarja, esetleg direkt az élősködésre rendezkedett be, az ne szóljon bele a nagyok dolgába, inkább örüljön hogy megvan tűrve, bár nem sokáig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!