Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A Jobbik tényleg komolyan...

A Jobbik tényleg komolyan gondolja a trianoni határok eltörlését? Mégis hogyan képzeli?

Figyelt kérdés

"Vona Gábor az EP-választások után az MTV-ben a „Kárpát-medence visszafoglalása” kapcsán arról szólt, hogy nem hajlandó lemondani arról, hogy „egy szerencsés történelmi szituációban…a magyar nemzet újra egységes legyen”. Ennél jóval élesebben fogalmazott Szegedi Csanád Székelyföldön, amikor szeptemberben melldöngetve kijelentette, hogy „én nem fogok egy percig sem azon gondolkodni, és harcolni fogok azért, hogy a trianoni határok a porba hulljanak”.

Forrás: konzervatorium.blog.hu

2009. dec. 1. 15:14
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
43%

"A válasz megírásának időpontja: ma 15:37"

Hát igen, 1914-ben és 1942-ben is a nacionalista hangok voltak erősebbek, a békepártiak ellenében. Ha akkor a kommunistákra hallgat a vezetés és a közvélemény, Magyarország területe ma legalább a duplája lenne. Sajnos ma is a nacionalisták a leghangosabbak.

2009. dec. 1. 16:05
 12/32 anonim ***** válasza:
80%
Lehet, hogy komolyan gondolja, nem vagyok gondolatolvasó, de mindenképpen hülyeség. És nem keverném ide az NSZK-NDK összeolvadását, mert az két szinte teljesen tisztán német nemzetiségű állam összeolvadása volt, itt meg egy másik országtól kéne elvenni területeket. Emellett, tegyük fel, hogy azt mondják, hogy jól van, tessék, holnaptól az 1917-es határok vannak érvényben Magyarországnak. Mégis mi a halált kezdenénk mi 4 millió horváttal, 5,5 millió románnal, 4,5 millió szlovákkal, 1 millió ukránnal és 280 ezer Osztrákkal?
2009. dec. 1. 16:12
 13/32 anonim válasza:
73%
16:12os. Es akkor te nyugodt szivvel inkabb hagynad hadd tengodjenek tovabb a hataron tuli magyarok, ha eddig kibirtak ezutan is kibirjak, nem? Ne haragudj ha rosszul gondolom, de nekem ugy jott le hogy neked ez az allaspontod, ami viszont eleg nagy gaz, mert ne vedd magadra, de epp az ilyen emberek miatt allnak meg ma is azok a hatarok. Ideje lenne mar megszuntetni oket, mert a trianoni hatarvonalak ma mar CSAK Magyar o.-ra ervenyesek, senki masra:(
2009. dec. 1. 16:35
 14/32 anonim ***** válasza:
46%
A kérdésre annyit tudok válaszolni, hogy igen a Jobbik komolyan gondolja. Az mszp is komolyan gondolja, hogy tönkretegye a magyar embereket. És ők nem csak gondolják. Ez nyilván téged annyira nem zavar.
2009. dec. 1. 17:28
 15/32 anonim ***** válasza:
65%
A határon túli magyarok ellen fordulóknak pedig kívánom, hogy tapasztalják meg ők is, milyen hazátlannak lenni.
2009. dec. 1. 17:30
 16/32 anonim ***** válasza:
34%
Előzőnek: az frankón populistára sikerült, ügyes vagy.
2009. dec. 1. 17:31
 17/32 anonim ***** válasza:
100%

17:30-as

Átérzem helyzeted. Mindenki pattog, hogy jönnek a kínaiak, és megszedik magukat, ellenben egy magyar származású, magyar nemzetiségűnek meg esélyt sem adnak, és éljen úgy, ahogy a bürokrácia gondolja. Botrány!

Továbbá az is, hogy legtöbb kérdésnél senki nem pontoz, itt pedig igen, és máris le vagyok pontozva, mert felvállaltam a véleményem.

Őszintén? Hányszor volt ígéret helyett pofára esés? Sokszor. Borzasztó, hogy valakinek nem tetszik, ha leírom, hogy nem hiszem el ezeket az ígéreteket. Ezen kéne először elgondolkozni, nem?

2009. dec. 1. 19:27
 18/32 anonim ***** válasza:
100%
A válasz megírásának időpontja: ma 16:35 Ha hozzánk csatolnák Horvátországot, akkor pl biztos előkerülnének a kalasnyikovok, ők nem olyan rég vívták ki a függetlenségüket, egy elég véres háborúban, szerinted most mi következne? Ugyanaz. Romániában is volt felkelés 89-ben, szerintem most sem haboznának. Valószínűleg rengeteg magyar ember halna meg ezekben a polgárháborúkban. Nem mondtam, hogy ott kell tengődniük, ott kell élniük. Emberekként, ugyanúgy, mint bárki másnak. El kell érnünk, hogy használhassák az anyanyelvüket, ne bántsák őket a kultúrájuk miatt.
2009. dec. 1. 19:49
 19/32 anonim ***** válasza:
6%
Azt persze, tegyük hozzá, hogy a határontúli magyarok többsége nem is szeretne Magyarországhoz tartozni...
2009. dec. 2. 20:27
 20/32 anonim ***** válasza:
66%
Senki nem mondott ilyet, természetesen az újságok feldítették el a mondottakat. Senki nem akarja a régi határokat visszahozni, mert már NEM LEHET. Össze lettek keverve a népek, sőt, voltak területek, ahol a magyar mindig is kisebbségben volt.
2009. dec. 13. 17:47
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!