Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Visszaállítanád-e a halálbünte...

Visszaállítanád-e a halálbüntetést, és mi lenne az a bűncselekmény, amire kiszabnád?

Figyelt kérdés

2014. jan. 12. 16:02
1 2 3 4 5 6
 31/51 anonim ***** válasza:
20%
Válaszokat olvasva megdöbbentő,még jó hogy nincs hatalom sokaknak a kezébe. Mennyivel másabb, egy súlyos gyilkosság,többszörösen visszaeső, mintegy brahiból,heccből,csak úgy, elkövetett?Pl.a román kézilabdás esete,ahol csak úgy szórakozásból,kivagyiságból,ok nélkül ölték meg??Egyébként meg elég sokan várnak megfelelő donorra,erre nem gondoltok,hogy mégis jobb célt szolgálna a szerveivel mint halálával?Persze előtte "fel tuningolni"a donornak valót.
2014. jan. 12. 17:11
 32/51 anonim ***** válasza:
18%

"a kegyetlenkedés nem egy szubjektív dolog. épp attól vagy aberrált, hogy szerinted nem kegyetlenkedés kéjes mosollyal megkínozni embereket."

Már miért lenne az tetrókám? Pláne ha utána úgyis kivégzed.

2014. jan. 12. 17:12
 33/51 anonim ***** válasza:
51%
Én nagyon remélem mielőbb bevezetik és felvesznek engem is hóhérnak. Egyébként tudja valaki milyen feltételek vannak hóhérfelvételin?
2014. jan. 12. 17:14
 34/51 tetro ***** válasza:
38%
Látens hóhérok országa vagyunk. Aztán meglepődünk, hogy százezrek emigrálnak innen.
2014. jan. 12. 17:16
 35/51 anonim ***** válasza:
4%
A disszidenseket természetesen kínhalállal végezném ki és a családjukat is.
2014. jan. 12. 17:17
 36/51 anonim ***** válasza:
86%
Borsózik a hátam attól, hogy mennyien ugranának készen arra, hogy kínozzanak és öljenek - őszintén ezeket a válaszokat elnézve nem tudok csodálkozni, hogy a kommunizmus és a fasizmus micsoda embertelen hóhérokat csalt elő...
2014. jan. 12. 17:20
 37/51 anonim ***** válasza:
64%

Azért azt is figyelembe kell venni, hogy ha valakinek az állam elvonja a szabadságát, akkor tulajdonképpen az adófizetők tartják el a bűnelkövetőt.

Én a halálbüntetés mellett vagyok, ha egy ember nem kívánatos a társadalomnak, akkor vagy az életét vesszük el vagy a mi pénzükből eltartjuk. Az igazságos az lenne, ha a halálbüntetés ellenzői fizetnék ki az egyébként halálra is ítélhető bűnelkövető "tartását". Ha valaki szerint nem szükséges kivonni őt a forgalomból, akkor tartsák is el, de azok ne járuljanak hozzá az adójukból, akik amúgy nem ezt a megoldást választanák.

Elméleti kérdés: vajon az ellenzők közül hányan vállalnák be, hogy csak az ő jövedelmükből tartanák el a kegyetlen bűnözőket? Könnyű otthonról a fotelből elvekről dirigálni, vajon a gyakorlatban hányan nyúlnának a pénztárcájukba, hogy az elítélt élethez való jogát fenntartsák?

2014. jan. 12. 17:21
 38/51 anonim ***** válasza:
66%
Megfontolnám a visszaállítását. Nem vagyok híve a múlt rendszernek, de akkor ez jól működött, téves ítéletről még nem hallottam. Legyen csak benne a BTK - ban. Kizárólag minősített emberölési ügyekre gondolok.
2014. jan. 12. 17:24
 39/51 anonim ***** válasza:
80%
Nekem meg attól borsózik a hátam, hogy manapság Bin Ladennek kell lenni ahhoz, hogy az embert kivégezzék és a nép egyöntetűen a halálát kívánja. Szerintem teljesen mértékben megérdemelné ugyanezt pl Szitai Bence gyilkosai, vagy akik a 90-es évek végén vagy 2 ezres évek elején elraboltak egy kislányt Gyulából és csak hónapokkal később találták meg a holttestét egy szemeteszsákban becsomagolva (valószínűleg meg is erőszakolták a gyilkosság előtt), a móri mészárlásról nem is beszélve. Szerintem ezek az emberek igenis megérdemelnék akár a nyilvános kivégzést is az összes többi gyilkossal együtt. Milyen jogokról beszélünk ezeknek az embereknek az esetében? Lehet egyáltalán embernek nevezni az ilyet? Érzéketlen hóhérság lenne az igazságszolgáltatás ezekkel az emberekkel szemben? Illetve még egy kérdés az emberi jogokról papolóknak: Te hogy vélekednél a halálbünetésről ha valamelyik szeretteddel követnének el egy brutális gyilkosságot?
2014. jan. 12. 17:42
 40/51 tetro ***** válasza:
54%

17.42

demagógia verseny van? te hogy vélekednél a halálsoron ártatlanul várva a kivégzésed? arra gondolnál, hogy rendben van ez így, a rendszer néha téved, de ha ez a... nem tudom minek az ára (mert bizonyítottan nincs visszatartó ereje a halálbüntetésnek) te szívesen áldozod fel magad.

2014. jan. 12. 17:49
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!