Mit gondoltok erről a kijelentésről?
http://www.youtube.com/watch?v=Z4uOQ_efUrs
Aki mondja:
Széchenyi-díjas magyar szociológus, egyetemi tanár, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja. A szegénység, a kirekesztés és a társadalmi rétegződés szociológiai aspektusának jelentős kutatója.
Komolyan azért nő a bűnözés mert több a Jobbikos, ezt komolyan elhiszi valaki? Egyáltalán tudja mit beszél? És a másik hogy "El kell menni fát lopni...", hát gratulálok azért nem semmi, hogy ő egy egyetemi tanár.
Én sem hiszem, hogy pont ez lenne az oka.
Ahogy láttam dolgokat milyenek némely egyetemisták ezen már meg sem lepődöm.
Ezek a libsi "értelmiségiek" mind abberált, bűnözővédő kommunisták!
Ráaádus ők hozták létre titokban a jobbikot is, hogy ellopja a szavazatokat a fidesztől és most az ő bábpártjuk lett a bűnbak? szégyen az egész libsi banda, ők a hibásak a nagy bűnözés miatt, a falopások miatt is, az egész baloldalt sittre kéne már vágni! túl messze mentek!
Ha ő mondja el is hiszem. Azt mondja: "A magyar adatok" ez aztán a hivatkozás...
Szerintem a Bajnai iránt érzett szeretett és a Gyurcsány iránti gyűlölet miatt nő a bűnözés ... de elképzelhető, hogy a zsugorodó jégsapkák és a bálnák drasztikus csökkenése is alá támaszthatja állításomat.
Ez egy vágott szöveg, nem feltétlenül úgy értelmezte, mint ahogy hangzik.
Az tény, hogy a szegénység a társadalmi kirekesztés - kirekesztettség - egyik tényezője lehet. De a szegénység is lehet objektív, szubjektív stb. megítélésű.
Pl a cigányok lehet nem tartanák magukat szegénynek, de a a társadalmi viszonyok ezt éreztetik bennük.
A Jobbik megjelenésével - nem csak ezzel - nőhet a bűnözés, mert pont ezt a szegénység érzést vagy éppen a jobbik nézete miatt a társadalom peremére szorultaknak érzik magukat, ezzel közvetve hozzájárulva a bűnözéshez.
Régen nem volt ekkora ellentét a cigányok és nem cigányok között. Korábban is jöttek a bőrfejűek és szították a tüzet. Persze ez a másik oldalról is jelen volt. De ma már a cigányok legtöbbje éppen ezért úgy neveli a gyermekét, hogy uszítja a magyarsággal szemben, mivel neki is rossz tapasztalata van velük szemben és már ezt ülteti be a gyermekébe is. Pedig a gyereknek még nem volt semmi rossz élménye a származása miatt. Ez olyan, mint hogy én megtanítom a gyermekemnek, hogy a cápa rossz, retteg, fél tőle, pedig a cápák kicsi %-a támad emberre és a legtöbb fél is az embertől.
A falopás nem bűncselekményre buzdítás. Ferge Zsuzsa nem olyan szegénységről beszél, ami a hétköznapi ember fejében van, hogy nem dolgozik valaki és lopni megy. Valószínűleg a tényleges szegénységről, aki bármennyire is próbálkozik nem halad előre. De ennek is élnie kell, és inkább menjen és vágjon magának fát, minthogy megfagyjon.
Kedves 4-es válaszoló, mondd már el nekem légy szíves, hogy a drága és nagyságos pártod mit tett eddig a cigányok tombolása ellen.
Nagy érdekel a válaszod.
"A nevét megváltoztatta, eredeti neve Kecskeméti Zsuzsanna.
A nagyapja Kecskeméti Ármin, makói rabbi volt."
Na hát. ki gondolta volna, hogy a néni zsidó.
Ugyan, senki... :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!