Már az 5 milliárdos Sorsok Háza sem felel meg? Mi kell még?
a "hely kivalasztasa"?
onnet indultak a deprtalo vonatok joreszt foleg a kispesti zsidokkal telerakva mauthausen fele
asher alexander
Ebben igazad van, de a magyar zsidók legnagyobb tömegét mégiscsak vidékrõl, nem a Józsefvárosból indították.
Schweitzer fõrabbi talán azért emelte ki, mert, ha jól tudom, akkoriban õ még vidéken, Pécsett volt.
1944 aprilisa-juniusa kozt fojt le a teljes videki zsidosag osszegyujtese es dzportacioja,Ferenczy Laszlo Magyar kiralyi Csendoralezredes szemelyes iranyitasa alatt Horthy kormanyzo parancsara!!
467000 zsidot deportaltak ekkor!
-kesobb meg a budapesti es buda ill, pestkornyeki zsidokat is az obudai a jozsefvarosi,es a deli palyaudvarokrol ,; ez kitett tovabbi 100000 zsidot!
a videki transzportokban voltam en is csaladostol!
1944 majusaban erkeztunk meg,;6 napos ut utan Birkenau vernichtungslager-ba a hirhedt judenrampa-ra!itt sorba alltunk -(kesobb tudtam meg a nevet)-a hires Dr Mengele es hauptsturmfuhrer SS Karl Hoecker elott szelekciora varva!
Mengele egy dalt futyoreszve hanyag legyintessel jobbra-( gazkamra)-kuldte a csaladom 11 tagjat,mig engem es a fiverem balra-(lager)-kuldott!
egy het utan a fiveremet ket reszeg SS es ketorvenyes zold haromszoget viselo Kapo a szemem lattara vertek agyon csakany nyellel!
"Mitől gyűlölködés?"
Attól, hogy amikor Schweitzer főrabbi azt mondja, felesleges, lett volna olcsáobb ( ráadásul jobb ), a pénznek meg lenne jobb helye, akkor
újnyilaskám azt kérdezi:
"Már az 5 milliárdos sem felel meg? Mi kell még?"
Mintha bizony nem épp azt mondta volna a fõrabbi, hogy ez se kéne!
Hát ettõl gyûlölködés. Szomorú, hogy ( bizonyára sok ) van, akinek az ilyesmi fel se tünik. Igaza lehet a Pizának.
érdes a nyugalmazott főrabbin kívül, mennyi zsidó szervezetnek megkérdezték a véleményét és szerinted az semmis.
Te csak azt akartad meg hallani, hogy a kormány nem kérdezte meg az érintetteket, pedig ez nem igaz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!