Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mi a baj a szélsőjobbal?

Mi a baj a szélsőjobbal?

Figyelt kérdés

2013. dec. 21. 22:21
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
75%
Nem mondanám, hogy A szélsőjobbal baj van, mint ahogy A cigányokkal, vagy A zsidókkal sincs baj szerintem. Az a véleményem, hogy az elsődleges baj a szélsőjobbnak nevezett gondolkodásmód képviselőinek egy részével, hogy Magyarországot valami, valakik ellenében szeretik, így határozzák meg az értékrendjüket. (Egyébként Magyarországon alig van igazán szélsőséges nacionalista társaság. A "szélsőjobb" legnagyobb részéről azért hisszük azt, hogy szélsőséges, mert a (szélsőségesebb gondolkodású) liberálisok azt mondták. Ha valaki tényleg szélsőségesen nacionalista formációkat akar látni működés közben, az USA-ba, vagy Izraelbe kell mennie. Mondjuk nekem nem okoz álmatlan éjszakákat, hogy nincs számottevő szélsőjobb Magyarországon, csak gondoltam, öntök egy kicsit tisztább vizet ebbe a pohárba.)
2013. dec. 21. 23:07
 12/22 anonim ***** válasza:

A rasszizmus és a cigányellenesség másban különbözik.

Rasszizmus: Egy etnikai csoport (minden tagjának) genetikailag alsóbbrendűnek bélyegzése. Ma már pusztán egy csoport alsóbbrendűségébe vetett misztikus hitet jelent, ez magába foglalja azt is hogy az illető csoporttal tiltani akarják a vegyesházasságokat, mert a gyermek is genetikailag alsóbbrendű lesz, szerintük.

Cigányellenesség: Annak belátása, hogy a cigányok között több a bűnözésre és munka/iskolakerülésre hajlamos elem, de mindezzel együtt tudjuk hogy nem minden cigány rossz, és aki viszont igen annális az okok kultúrális gyökerekben rejlenek, (tehát nem a génekben) , tehát javíthatóak.

2013. dec. 21. 23:08
 13/22 anonim ***** válasza:

hát én is ezt írtam tulajdnoképpen

meg még lényeges szempont, hogy a rasszizmusnak különösebb oka nincs, csak egyéni vélemény miszerint ő felsőbbrendű a másiknál

a cigányellenességnek viszont van oka, ami a cigányok viselkedésében keresendő

2013. dec. 21. 23:23
 14/22 anonim ***** válasza:
91%
Nézzd meg ezt az oldalt a sok elvakult tinikét hogy lovalják bele az örületbe, kampányolnak ezzen az oldalon ahelyet hogy élnék az életüket a szociális fejlödésük teljesen leál nem is tudom mi lesz velük.
2013. dec. 21. 23:28
 15/22 anonim ***** válasza:
8%
A jobbik nem "cigányellenes". Vona Gábor is elmondta, hogy a Jobbik programjában foglaltak a cigányság érdeke is, és valójában a baloldali pártok ellenségei a cigányoknak akik nem oldják meg a problémájukat csak lekenyerezik őket a szavazatokért.
2013. dec. 21. 23:28
 16/22 anonim ***** válasza:
47%
Nincs velük baj.
2013. dec. 21. 23:59
 17/22 anonim ***** válasza:
Nekem ugyan semmi... az ideológia mögött állok! És sajnos.. tényleg sokan lejáratják.
2013. dec. 22. 03:21
 18/22 anonim ***** válasza:

viszont amíg a skinhead-ek, focihuligánok, a betyársereg és egyéb szélsőjobboldali csoportok ugyanolyan ocsmányul és agresszíven viselkednek, mint a cigányok, addig miért várják el tőlem, hogy pozitívan nyilatkozzak rólu

#7es : Ne egy-két 15-16 éves részeg fiút hozz fel példának, akik részegen leakartak lejmolni és kopaszok voltak..Focihuligánok? Magyarországon már kiírtották focihuliganizmust, az hogy szoktak verekedni egymással különböző szurkolói csoportok az meg mit zavar? Nem is tudsz róla úgysem.

2013. dec. 22. 09:35
 19/22 anonim ***** válasza:
Ja és még valami: a betyársereg egyáltalán nem agresszív se a többi ilyen szervezet, hol hallottad pl. hogy agyonvertek volna bárkit is csoportosan? Az hogy a putrin végig vonulnak nem agresszivitás.
2013. dec. 22. 09:36
 20/22 anonim ***** válasza:
#19, pl. ekkor: [link]
2013. dec. 22. 10:11
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!