A Fideszeseket miért nem zavarja Orbán rokonságának ezermilliárdos vagyona?
Nem értem, hogy amikor látják ezeket a tényeket, hogy pl. Mészáros 1 billiós vagyonával és 1 szavas szókincsével a leggazdagabb magyar és Tiborcz 750 milliárdért ad el Orbán apósának üres irodaházakat, akkor mivel magyarázzák ezt maguknak.
Ilyenkor nem fordul meg a fejükben az, hogy b@sszus ez a mi pénzünk? Hogy ezek a mi pénzünkön élnek jól, mi meg itt nézzük a romló forintot meg az üres ígéreteket?
Próbálkoztok a hergeléssel de nem sikerül. Az irodaépületeknek - mert nem egyet adtak el ennyiért hanem 3 különböző területen több ingatlant adtak el helyenként - ennyi az ára.
Mivel jelenleg azok a minisztériumok amik oda fognak költözni, azok bérelt ingatlanban működnek, így ezentúl majd nem kell a bérleti díjat - több százmilliárdos tételt - minden egyes évben csak a bérlésre kifizetni.
Értem, hogy nektek olyan egyszerűen be lehet adni mindent, de az élet ennél azért kicsit összetettebb. Pont úgy mint egy ilyen vásárlás nem annyi, hogy ránéz Orbán az irodaházra, ez X milliárd lesz és az állam meg kifizeti. Te elhiszed, hogy itt a vételárat így határozták meg mert te ilyen eccerű működésű vagy. A valóság meg teljesen más, csak azt te nem érted.
A feleségem fideszes(gondolhatod, orbánt trunpot, putyint meg sem lehet említeni, mert akkor hiszti van)
Szóval a nejem imádja orbánt, és rohadtul nem érdekli a mészáros, tiborc stb gazdagodása. Sem az akksigyárak, sem az államadósság, infláció, vendégmunkások, trump háborús fenyegetései, orosz agresszio, stb.
Idézem: a mi szüleinket sem érdekelte, hogy mit hagynak ránk, így minket sem kell hogy érdekeljen mit hagyunk a gyereinkre, putyinnak igaza van, ő az áldozat, az ukránok provokálták, mészáros, tiborc, garancsi? Kit érdekelnek? A Gyurcsány is lopott. Kapjuk az adókedvezményt, rezsi jóváírást. Persze amikor vásárolni megy jön a bosszankodád, de erről nem az orbán tehet. A kórházak, iskolák állapotáról nem az orbán tehet.
Homokba dugni a fejünket, és magunkat is a hazugságokkal áltatni egyszerűbb, mint elismerni, hogy be lettünk csapva, 14 évig egy hazug tolvajra szavaztunk. Ez azért nehezen megy
Nekem sokan ezt mondják érvnek:
“LEgALÁbb mAgyAr emBEreknéL van aZ a SoK pénz, NeM zSidóknÁl…”
Mintha számítana, hogy most egy vagy 3 irodaépületet adtak el... Tiborcz 570 milliárdhoz jutott az apósa által, a MÁV teljes éves költségvetése meg 1000 milliárd körül van. De biztos reális a 750 millárdos ár... Vicc vagy.
Abban meg mi a hergelés, hogy Mészárosnak 1 billiós a vagyona és Tiborcz-Ráhel is közbeszerzéseken gazdagodott meg? Ezek tények, amiket ők sem tagadnak. Nem kell "beadni", ott van feketén-fehéren kimutatva, hivatalosan minden.
Mi itt a hergelés?
#4 ez sokatmondó, köszi, hogy leírtad. Tényleg valamiféle mély törzsiség van ennek a hátterében, hogy az én csapatomat nem bánthatja senki és mindegy, hogy mit mutatnak a tények én velük vagyok.
Csak kérdés, hogy mit kaptam én ettől a csapattól. Mert a legtöbb fideszes mindössze annyit, hogy gyűlölheti a "lipsiket". Ezzel vannak kifizetve program meg egy élhető ország helyett.
#6 "Mintha számítana, hogy most egy vagy 3 irodaépületet adtak el.."
Itt a lényeg, hogy fogalmad sincsen mit adtak el csak hallottad, hoyg ezermilliárd meg billió és máris ezen pörögsz. Közben meg nem éred fel ésszel, hogy nagyon nem mindegy, hogy "egy vagy 3 irodaépületet adtak el", ráadásul nem is 3 épület, hanem 3 épület csoport az aminek az eladásáról szó van. Közben meg ugyanígy megy a hiszti tőled amiért már egy szimpla panellakást 30-40-50 milliókért lehet csak megvenni, de odáig nem jutsz el, hogy ha egy panellakás csak 50 millió lenne, már akkor egy panelház ára 15 lakással is 750 millióba lenne, nem hogy egy belvárosi épület a sokkal több helységével, irodaépületként. Ahol a legnagyobb érték nem is maga az épület hanem a telek.
Nyolcas, ugye tudod hogy a millió és milliárd között ezerszeres a különbség. A 750 milliárd forint közel 2 milliárd amerikai dollárnak felel meg.
Viszonyításképpen a világ legdrágább irodaházai közé tartozik például a One World Trade Center New Yorkban, amelynek építési költsége (vagyis vadi újan!!) körülbelül 3,9 milliárd USD volt.
Az irodaházak értéke számos tényezőtől függ, mint például a méret, elhelyezkedés, építési költségek és a piaci kereslet. A 2 milliárd USD értékű irodaházak ritkák, és általában a világ legnagyobb városaiban találhatók.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!