Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Budapest miért lett ilyen...

Budapest miért lett ilyen liberális város?

Figyelt kérdés

Mi vidékről költöztünk fel ide.

Arra lettem figyelmes, hogy itt az emberek nem segítenek a másiknak, ha látják, hogy két rossz arcú r.erőforrás egy hölgyet terrorizál.

Nekem volt már ilyen esetem, egyből segítettem a csajnak.

De, ez az eset nem ám kihalt utcában volt.

Voltak járókelők, de inkább elfordították a fejüket.

Én ha ilyen esetet látok, mindig segítek.

Legalább van értelme a sok évnyi küzdősportnak.

De a többi ember is ilyen.

Engem az erőforrások mindig betalálnak.Nem tudom, biztos feltűnő vagyok.

Egyszer egy ilyen eset miatt késtem edzésről.

A volt edzőm szerint biztos én voltam a rasszista meg én provokáltam.

Részben emiatt váltottam edzőt.Engem egy ilyen libsi ne oktasson.

Sem neonáci sem skinhead nem vagyok, nem tudom mi feltűnő rajtam.

Komolyan, engem ez annyira feldühít, hogy itt ilyenek az emberek.

Nem csak a cigányokra haragudtam, hanem a járókelőkre is.

Nem is értem, hogy lehet ilyen mellett elmenni, hogy lehet ilyesmit tolerálni.

2013. dec. 17. 20:28
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
83%
Ennek semmi köze a liberálisokhoz...
2013. dec. 17. 20:38
 2/18 anonim ***** válasza:
83%

Egyáltalán nem liberálisok, csak gyávák.

Pontosan tisztában vannak azzal, hogyha szembe mennének velük, akkor a saját és családjuk életét is veszélybe sodornák (szó szerint).

Most vegyük, hogy van egy 30 éves férfi, akinek gyerekei és felesége van. Szerinted kockára teszi az életüket?

Igen, az Ő életük is veszélyben van, mert bevágsz egyet neki, megjegyzi az arcod, hazarohan és az egész pereputty felkutat. Végülis, nem olyan nehéz hazáig követni. Ha az első napokban nem vagy meg, akkor is Budapesten laksz, egyszer csak belédfutnának.

Ezért nem segítenek az emberek egymásnak és sokan ezért is védik őket, mert azthiszik, így "védettséget" szereznek ellenük, mint valami vírus ellen.

Amikor egy ember egy ilyen esetet lát, csak 2 dolog jár az eszében:

"Úramisten, ne nézz oda, ne nézz oda, ha valami komoly lesz, még szemtanú leszel és veszélybe kerül a családod."

"Hála az égnek nem engem pécéztek ki, gyorsan minél messzebb."

Tetszik vagy sem, a túlélő ösztön ilyenkor beüt. A magyarokban nem sok összetartás van, így az agy nyílván nem fog nekitámadni, mert leverheted, de a végén meghal a családod később. Nem éri meg.

2013. dec. 17. 20:40
 3/18 tetro ***** válasza:
71%

"Arra lettem figyelmes, hogy itt az emberek nem segítenek a másiknak, ha látják, hogy két rossz arcú r.erőforrás egy hölgyet terrorizál. "

ez miben liberális?

Furcsa, hogy téged mindig belalálnak az erőforrások... Engem vajon miért nem? Látják hogy libsi vagyok? Akkor kacsintani is ezért szoktak?

2013. dec. 17. 20:45
 4/18 anonim ***** válasza:
100%

Ezt olvasd át, nem rég volt egy ilyen kérdés:

http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__egyeb-ker..

2013. dec. 17. 20:49
 5/18 anonim ***** válasza:
70%
Azért mert te egy pattogó nikkelbolha vagy nem kell mindenkinek úgyanolyanak lenni.
2013. dec. 17. 20:52
 6/18 anonim ***** válasza:
86%
Nem azért nem segítettek, mert liberálisok, hanem mert Budapesten annyi ember él együtt és annyian találkoznak az utcán, hogy már tudomást sem vesznek a másikról, így az ilyen esetekről sem. Érzéketlenekké váltak.
2013. dec. 17. 20:57
 7/18 Ozmium42 ***** válasza:
24%
A társadalmon belüli bizalmi index, ami összefügg az altruizmussal, annál alacsonyabb, minél alacsonyabb az etnikai homogenitás és a nemzeti identitás. Nos, így függ össze a közömbösség a liberalizmussal!
2013. dec. 17. 21:10
 8/18 tetro ***** válasza:
75%

21.10

ennek így nem annyira van értelme, ahogy leírtad.

2013. dec. 17. 21:16
 9/18 anonim ***** válasza:
14%

Budapest mindig liberális város volt. De minimum bal oldali.

Ilyen a városi mentalitás minden "világvárosban". Itt nem köszönnek egymásnak az emberek ha mennek az utcán, nem ismer mindenki mindenkit. Itt nem futsz össze életedben kétszer se ugyanazzal az emberrel az utcán. Itt az emberek nem egymás mellett nőnek fel, nem járnak egy ovodába és iskolába egyészen nyolcadikig. Még egy átlagos osztályon belül is évről-évre cserélődnek a diákok, valaki jön, valaki elmegy. Egyfajta "átjáróház" a város minden egyes helye, dolga, intézménye, porcikája, nincs sehol egy "fix" pont, ahol holnap ugyan azokkal az emberekkel találkozhatsz mint ma.

Ez az egyik oka az emberi kapcsolatok lértékelődésének. Hosszú távon ilyen könyezetben/attitűdben élni mindenkit személytelenné tesz, ha sokáig fogsz itt élni te is ilyenné válsz. majd figyeld meg.

Van egy másik ok is. Rengeteg ember költözik fel vidékről állás, megélhetés céljából, akik nem ritkán nyomorból vagy egyszerűen csak rossz anyagi helyzetből vagy reménytelen gazdasági helyzetű, "állás nélküli" vidékekről költöznek be. (Itt most természetesen nem önre gondolok kedves kérdező :) ) Az ő értékrendjükben az emberi kapcsolatokről óhatatlanul áttolódik a hangsúly az önegzisztenciára, a saját maga puszta vegetálásának biztosítására. Utóbbi óhatatlanul felértékelődik, sokszor előbbi rovására. Az lesz az élete értelme hogy életben tarthassa magát. Az emberek, barátok meg kit érdekelnek, ők nem fogják eltartani.

Ez az elszemélyteleneds másik oka.

A baloldal mindig is nagyobb hangsúlyt fektetett az egzisztenciális problémákra. Ezért hát a nagyvárosok mindíg mindenhol hátországaikká váltak. A városi mentalitás és a baloldaliság kéz a kézben járt amióta csak egyszerre létezik mind a kettő.

A jobb oldal szeretett nagybb hangsúlyt fektetni az emberre önmagára , szemben a pénzzel. persze voltak és vannak kevésbé szimpatikus vonásai is sajnos...

Szerintem költözz el amint teheted.

2013. dec. 17. 21:27
 10/18 Ozmium42 ***** válasza:
Hogy érted ezt, tetro?
2013. dec. 17. 22:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!