Baloldaliak! Akkor is elleneznétek a kettős állampolgárságot, ha nem járna mellé szavazójog?
Figyelt kérdés
2013. dec. 11. 20:49
11/16 anonim válasza:
Nem vagyok baloldali. Azt tapasztalom, hogy az állampolgárságnak az EU-n belül igazából nincs sok értelme. Elfogadom, hogy sokaknak fontosak az állampolgárság külsőségei, a magyar címeres útlevél, meg az egész csinnadratta, de a gyakorlatban az állampolgárságon nagyon kevés dolog múlik. Kb. annyi, hogy ha háború törne ki az európai népek között, akkor kinek az oldalán kell harcolni. Ha tippelnem kellene, arra fogadnék, hogy belátható időn belül egységes európai állampolgárság lesz. Ezért azt gondolom, hogy a mostani felhajtás az állampolgárság körül idejétmúlt dolog, és leginkább egyes pártok hatalomtechnikai eszköze, ezért nem támogatom. Amivel a határon túl élő magyar honfitársakat szerintem érdemben segíteni lehet, az az európai integráció.
12/16 anonim válasza:
Ám ahogy olvasom élő-élettelennek adnak, még magyarul sem kell hozzá tudni, és a juttatások miatt előnyös, gyes, gyed, nyugdíj, stb
13/16 anonim válasza:
Mindenkit lepontozok aki támogatja az állampolgárságot.
14/16 anonim válasza:
Jóérzésű ember nem szavaz olyan országban ahol nem viseli a szavazata következményeit. Nem is értem hogy veszi magának a bátorságot valaki ehhez.
15/16 anonim válasza:
#12: a juttatások nem állampolgárságtól, hanem biztosított státusztól és lakóhelytől függenek.
16/16 anonim válasza:
Székely vagyok és igen a kettős állampolgárság nagyon sokat számít nekünk, valahányszor utazunk valamerre az országbeliek kedvesebben, emberségesebben bánnak velünk ha nem a hülye román állampolgársági igazolványt (buletint) mutatjuk fel ,hanem a magyar állampolgársági igazolványt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!