Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Baloldaliak! Akkor is ellenezn...

Baloldaliak! Akkor is elleneznétek a kettős állampolgárságot, ha nem járna mellé szavazójog?

Figyelt kérdés
2013. dec. 11. 20:49
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
84%
Akkor nem ellenezném.
2013. dec. 11. 20:52
 2/16 A kérdező kommentje:
Jobboldali értékeket vallok inkább, de ebben egyetértek a baloldallal, hogy ne szavazzanak . A kettős állampolgárság viszont szerintem megilleti őket, nem ők tehetnek arról, hogy eldöntötték a fejük fölött hol legyenek a határok.
2013. dec. 11. 20:54
 3/16 anonim ***** válasza:
71%
Akkor nem ellenzem, hogyha az állampolgárságukkal nem élvezhetnek semmiféle privilégiumot a helyi adófizetők pénzéből. Ha ilyen nincs akkor leszarom.
2013. dec. 11. 21:04
 4/16 anonim ***** válasza:
43%
Amúgy őszintén, mire jó ez az egész állampolgárosdi?
2013. dec. 11. 21:06
 5/16 anonim ***** válasza:
44%
Az Állampolgárság megadása szerintem belefér a nemzeti összetartozásba, de a szavazati jog megadása az teljességgel életszerütlen és szerintem alkotmánysértő is.
2013. dec. 11. 21:24
 6/16 anonim ***** válasza:
15%
Az állampolgárság osztogatása sértő az ízig-vérig magyarnak születettekre nézve.
2013. dec. 11. 21:46
 7/16 Noriko. ***** válasza:
54%
Akkor nem ellenezném.
2013. dec. 11. 22:14
 8/16 anonim ***** válasza:

Nem csak a szavazójog problémás. Kárpátaljáról például ha valaki nyugdíjasként áttelepül, és kéri az itteni nyugdíjat, akkor azt magyar állam a hasonló munkakörből nyugdíjba mentek átlagnyugdíját fizeti neki - holott soha egy fillért sem fizetett be a magyar nyugdíjkasszába.

Vissza lehet élni sok más alanyi jogú juttatással, gyes, ingyenes egészségügy, stb.

(Az egészségügy annyiban ingyenes, hogy ha valakit műtenek, akkor nem a műtét milliós költségét kérik, csak a havi 6660 Ft utólagos befizetését - a magyarországi lakcím bejelentése óta eltelt hónapokra, azaz akár egy hónapra.)

Ha minden kiskaput bezárnának, akkor nem ellenezném, de jelenlegi formájában igen. (Mondjuk nem vagyok baloldali, de sváb származású lévén különösebben nemzeti se.)

2013. dec. 12. 12:42
 9/16 anonim ***** válasza:
0%

Ellenzek minden olyan kezdeményezést amely plusz jogokhoz juttat egy embert csak azért mert szegedtől délre lakik 40 km távolságban és nem észak felé.

Itt nem csak a szavazati jogról beszélünk, hanem minden olyan plusz dologról amely automatikusan jár.

Ha jól tudom itthon egy diák 50%al utazhat...ha viszont a határ másik oldaláról érkezel ez már 90%.

Ha egyetemre mész nem kapsz plusz pontot mert mondjuk Szabolcsból jössz...de ha pl.Szabadkáról jössz jár a plusz pont.

Itthon fizess a tankönyvért ha nem vagy rászoruló, ráadásul sok helyen még most sincs rendes tankönyv.

De ha a határon túl élsz ingyen jár 800 ezer db magyar tankönyv.

Ugyan már emberek...ez egy nonszensz dolog.

2013. dec. 12. 15:15
 10/16 anonim ***** válasza:

nem vagyok baloldali, max nem vagyok fidesznyalonc

akkor nem elleneznem

2013. dec. 12. 16:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!