Csak szerintem ósdi, elavult elképzelés a liberalizmus?
19. században még olyan dolgokért küzdöttek, mint az alap emberi jogok, sajtószabadság, vallásszabadság, meg stb (ismerjük ezeket...)
Ezeket szép lassan elérték, majd a 20. században jött a női egyenjogúság, apartheid meg diszkriminációellenesség, stb...
Mára már ezeket úgy ahogy szintén elérték, és legnagyobb ötleteik a női kvóta a munkahelyeneken, vad feminizmus, fordított diszkrimináció,
droglegizáció, homoszexuálisok fogadjanak örökbe gyerekeket stb...
Hülyeségek, amit semmit se javítanak a "nagy szabadságon", csak beteges ragaszkodás a liberalizmushoz... Régen ugyanilyen áhított szent és sérthetetlen volt a szocializmus, azelőtt meg a fasizmus. Ma meg már kiröhögik, ha valaki azt követné... Persze az előbb említetteknél sem azt akarom mondani, hogy egy kis hazafiasság, egy kis szociális érzék, vagy egy csöpp liberalizmus káros lenne, de az én meglátásom szerint ha egy eszme már nem tud értelmeset meg jót nyújtani, akkor nem a mai kornak szól...
A mondat első szava a "például" volt. Ez azt jelenti, hogy csak egyet ragadtam ki. A vörös csillag viselésére ugyanez vonatkozik.
Ha meg nem tudod, miért nem lehet horogkeresztet viselni, ajánlom, hogy kezdd el az általános iskolát. A magyar emberek ott tanulnak.
Szerintem egyébként a liberalizmus felfogás szerint a most tiltott jelképeket sem lehetne tiltani.
Pont az a lényeg, hogy az, hogy valakinek valami nem tetszik vagy sérti az érzéseit még nem lehet alap ahhoz, hogy valaki jogát megvonjuk.
Hiszen ha azért, mert X-nek nem tetszik pl. a vörös csillag betiltható a viselése, akkor ugyanígy, mert X-nek nem tetszik a melegek házassága, az is megtagadható.
Ebben szerintem is igaza van a kritikát megfogalmazóknak, hogy ebben a mostani magukat liberálisnak vallók nem következetesek. De ettől nem a liberalizmus hülyeség önmagában, csak van, hogy rosszul van alkalmazva (szerintem).
"Pont az a lényeg, hogy az, hogy valakinek valami nem tetszik vagy sérti az érzéseit még nem lehet alap ahhoz, hogy valaki jogát megvonjuk."
Így van.
"ebben a mostani magukat liberálisnak vallók nem következetesek."
Jól látod, meg kell különböztetni a liberálist a "magukat liberálisnak valló" emberektől.
Magyarországon a magukat liberálisnak valló emberek, pártok és egyéb szervezetek döntő többsége valójában igencsak távol áll a liberalizmustól.
Megjegyzem a nácifasismussal nehezen vádolható Sólyom László és a TASZ is ellenezte a szájkosártörvényt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!