20 év ledolgozott év után nem lenne már elvárható egy országban hogy saját autódban, lakásodban csücsülj és nyaralásra is legyen pénzed?
Szerintem teljesen jogos a kérdés! Minthogy mindenkire szükség van a takarítóra, mert ha az nincs retkes marad a wc, az egészségügyi dolgozókra, akik a mai napig megalázóan alacsony bérért dolgoznak... a bolti eladóra és így tovább. Sajnos én azt látom, hogy itt pont az a réteg nincs megfizetve, aki a legalantasabb munkát végzi! Amíg egy országban nagyobbra becsülnek egy ügyvédet, mint egy eladót ez sajna így is marad!
A másik dolog, amit nem értek, amit itt is írt egy hozzászóló, hogy Nyugaton drágább az élet... na ezt kétlem, ugyanis én itthon 150.000 nettóból gazdálkodtam és mivel dohányzom egy egyszerű számolást végeztem, akkor itthon a cigi 840Ft volt, és volt szerencsém Svájcban is dolgozni a létminimum amit kerestem 4000chf, ami 936.000Ft-nak felelt meg, és ott 7,8chf a cigaretta..., ami 1825Ft-nak felel meg... szóval hol drágább a cigaretta??? és ez mindenre igaz, élelmiszerre, lakásra, mivel 6x annyit kerestem, viszont a cigim csak a duplája volt kint, mint otthon! A másik nagy különbség, hogy kint megbecsülnek mindenkit, és ha csőszerelő vagy vagy kukás, akkor is tisztelnek, akár az orvost, és megkapod a megélhetésedhez szükséges pénzt. Én ezt igenis az ország hibájának látom, ugyanis nem lehet mindenki diplomás, vagy vállalkozó stb. És mindenki nem tud elmenni külföldre, és mindenki nem is akar, mert itt a hazájában szeretne élni, becsületes munkával, akár egy gyári munkával.. ami szükség is van...ennyi
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!