Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » 20 év ledolgozott év után nem...

20 év ledolgozott év után nem lenne már elvárható egy országban hogy saját autódban, lakásodban csücsülj és nyaralásra is legyen pénzed?

Figyelt kérdés
2013. nov. 28. 15:50
1 2 3 4 5
 11/45 A kérdező kommentje:
9: munkahely van, tudod mi nincs? Normális bér a nyugati árak mellett!
2013. nov. 28. 16:30
 12/45 anonim ***** válasza:
100%

"

Munkahely kell, MUNKAHELY!

FELFOGTAD?"

Felfogta mindenki, de az nem várható el, hogy mindenki munkahelye közelében éljen! A magyarok nem mobilisak egyáltalán! Nyugaton euró vagy font ezreket fizetnek az emberek vonatbérletre évente, csak azért hogy munkába járhassanak. Emellett albérletben laknak és egyikük sem hal bele. Ez a saját lakás mánia a magyarok rákfenéje. A magyar, aki kiköltözik külföldre, ott már utazik a munkahelyre, mert nincs választása! Otthon is meg lehetne mindezt tenni, nem kell várni arra, hogy eldugott, fejletlen vidékre telepítenek céget.

2013. nov. 28. 16:30
 13/45 anonim ***** válasza:
83%

"Normális bér a nyugati árak mellett!"

Milyen nyugati árak? Voltál már te egyáltalán Nyugaton? Élelmiszereken kívül minden a többszörösébe kerül Nyugaton, mint Magyarországon.

2013. nov. 28. 16:31
 14/45 A kérdező kommentje:
12: de minek is telepítik? a havi 80-ért felesleges nekik idejönniük. Fizessék a saját állampolgáraiknak, majd azok jól kiröhögik őket.
2013. nov. 28. 16:32
 15/45 A kérdező kommentje:
13: az ottani bérekhez viszonyítsd, ne a magyarhoz!
2013. nov. 28. 16:32
 16/45 A kérdező kommentje:
Fél élet munka vagy egy egész? Adózás 40 évig, eredmény? Semmi? Vajon miért?
2013. nov. 28. 16:33
 17/45 anonim ***** válasza:
77%

12-es pont ezt írtam, de látom nem tudsz írni.

Nyugaton nem halnak éhen azok az emberek, akik lakást bérelnek.

Itthon bérelj ki egy lakást, aminek a bérleti díja 40ezer+ rezsi+kaja = min 130ezer. Az kb 190bruttó fizetés így most hirtelen.

Hol is fizetnek ennyit egy szakmával rendelkezőnek?

Oh wait....

2013. nov. 28. 16:35
 18/45 anonim ***** válasza:
írni = olvasni
2013. nov. 28. 16:35
 19/45 anonim ***** válasza:
100%

Nyíregyházáról költöztem fel a fővárosba azért mert itt egészen pontosan 2,5x annyi ugyanazért a melóért a bérem mint ott volt (ráadásul ott 1 konkurens céghez mehettem volna, itt meg válogathattam). Aki igazán jobb életet akar és tényleg akar munkát az összeszedi a sátorfáját és oda megy ahol van munka és megfizetik. Nekem ehhez elég volt BP, más meg külföldre megy mert mégtöbbre vágyik. A dolog nyitja az, hogy hajlandónak kell lenni legalább egy lépést tenni a cél irányába, nem azt várni, hogy majd viktor bácsi megoldja... Nem fogja, az időd meg egyre inkább fogy 20 év munkaviszony után már bőven lépned kell valamerre különben esélyed se lesz legalább öregkorodra összehozni valamit.

Munkahely pedig oda települ ahova érdemes telepíteni. Egy isten hátamögötti kis faluba nyilván nem fog odatelepülni annyi cég amennyinek kellene, de erre nem az a jó válasz, hogy bevágod a durcát, hanem h oda mész ahol van munka. Durcázhatsz, csak éppen senkit nem fog érdemekelni.

2013. nov. 28. 16:38
 20/45 anonim ***** válasza:
100%

"Itthon bérelj ki egy lakást, aminek a bérleti díja 40ezer+ rezsi+kaja = min 130ezer. Az kb 190bruttó fizetés így most hirtelen.

Hol is fizetnek ennyit egy szakmával rendelkezőnek? "

Amíg otthon éltem, szintén béreltem a lakást, mégsem haltam éhen. És mindenféle magas képesítés vagy rokoni kapcsolat nélkül megkerestem a nettó 200-at. Egy projekt keretében kerültem ki külföldre, azóta itt élek. Nem az éppen aktuális kormánytól vagy mástól kell megváltást várni. Ha valaki nem elégedett az életével, annak saját magának kell változtatni rajta. Felnőtt emberek vagyunk, nem kell az állam pátyolgatása. Az EU a nagy szociális hálóval elaltatja, gyereknek nézi az állampolgárokat, így az emberek nem tanulnak meg gondoskodni magukról.

2013. nov. 28. 16:44
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!