Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A magyar emberek nagy része...

A magyar emberek nagy része nem érdemli meg a normális életet, mit gondoltok?

Figyelt kérdés

Igazából lehetne tanakodni azon, hogy a tyúk volt e előbb vagy a tojás. Magyarul előbb lett szar az élet és aztán lettek az emberek önzőek mocskok aljasak irigyek, stb, vagy fordítva.

De valahol lehet nem is számít. Hisz ha szar is az életed, ha te is szar ember leszel, akkor hogy akarsz kimászni belőle? Hisz közösen lehetne csak jobbá tenni, ahhoz pedig összefogás kellene, nem pedig az, hogy úgy tegyünk egymás alá ahogy csak lehet, hogy csak magunkra gondolunk, stb.

Így egy idő után mindig előjön belőlem, hogy a magyar nép megérdemli amit kap.

Persze kinek nem inge nem veszi magára, pl ilyet tutira nem mondanék egy olyan orvosra aki napmintnap minimális fizuból menti az emberek életét napi 16-18-24órában, vagy arra aki még akkor is segít egy másik embernek ha az cserébe arcon köpi, stb...

úgy érzem ezért nem lesz ez itt jobb, amíg itt nem változnak az átlagemberek, addig nem fog menni.

2009. nov. 18. 11:46
1 2 3 4 5
 11/50 anonim ***** válasza:

A válasz megírásának időpontja: ma 12:53

Én vagyok a 12:18-as.

Te most az alábbi pontra voltál egy tökéletes példa:

"hogy ne csak kifogást keressenek állandóan, hanem megoldást is a problémákra "

Kifogást kerestél. Pedig azt te is beláthatod, hogy ha az emberek máshogy állnának a többiekhez, lényegesen élhetőbb lenne az ország. Talán meglepődsz rajta, de vannak országok, ahol lényegesen rosszabbul élnek, mint mi. Mégis boldogabbak. Nem csak a pénztől függ, hogy hogy élsz.

A boldogabb emberek jó esetben hatékonyabb munkát jelentenek. A hatékonyabb munka több pénzt, a több pénz boldogabb embereket, stb. stb.

A pesszimista emberek gyenge minőségű munkát jelentenek, a gyenge minőségű munka kevesebb pént, a kevesebb pénz még több pesszimista embert, stb. stb.

Kezded más érteni?

2009. nov. 18. 13:10
 12/50 anonim ***** válasza:

"akkor elnézést."

Semmi gond. Az utolsó mondatod kivételével egyetértek a te álláspontoddal is.

Ahhoz viszont, hogy elinduljon valami, a fejekben kell változnia a dolgoknak. Ha tényleg ott tartunk, hogy "tök mindegy, hogy szemetelek-e, köszönök-e, udvarias vagyok-e, attól nem változik semmi", akkor tényleg nem is fog változni az égvilágon semmi, és ellepi az országot a szemét, és mindenki rosszul fogja magát érezni egy érzéketlen, tapló társadalomban. Nem a sült galambot meg a Messiást kellene várni, hanem nekünk kell szebbé tenni a környezetünket. Ha körülnézünk olyan országokban, ahol jobban és kiegyensúlyozottabban élnek, látjuk, hogy ez teljesen magától értetődő.

2009. nov. 18. 13:13
 13/50 anonim ***** válasza:
Nem lesz nekinek több pénze, jobb állása, ha a másikkal bunkó, szemtelen, udvariatlan, tolakodó. A másikra való odafigyelés, az előzékenység, a másik nem letiprása semibe sem kerül, mégis annyival kellemesebbé tenné az életet. Ez miért nem jut el a szűk agyakba? Az anyagi gond, a főnök szemétkedése, a drágaság, a gazdasági-politikai helyzet mentség arra, ha valaki tapló? Ettől megkönnyebbül? Na, ma jól fellöktem valakit a buszon, hűűű, de jól érzem magam. Gratulálok az ilyen bunkó "embereknek". Ennél nagyobb öröme SOHA ne legyen az életben. Szerencsétlen nyomoroncok.
2009. nov. 18. 13:33
 14/50 anonim ***** válasza:
0%

A pesszimista emberek gyenge minőségű munkát jelentenek, a gyenge minőségű munka kevesebb pént, a kevesebb pénz még több pesszimista embert, stb. stb.

Kezded más érteni?

Bocs hogy nem lelkesedem azért mert a megrendeléseim a felére estek vissza, és ma már a csekkeket is alig bírom kifizetni. Nem tudom hogy te hogyan dolgozol, de nekem nincs kihatással a mentális állapotom a munkámra, ha fáj a fogam akkor is ugyan úgy elvégzem. Pontosan az a baj most Magyarországon hogy nincs mit csinálni, és amit meg van abból nem élsz meg. Hogy lehetne mosolygós szép napod amikor az jár a fejedben hogy a lakásrészleted miből fizeted? Hatékonyság??? A mainál 2-2,5× többet eltudnék végezni a tevékenységemben akár jó a kedvem akár nem. Persze ha 2× ennyi lenne a munkám akkor biztos hogy jobb lenne a kedvem, de nem látom az esélyeit a fejlődésnek. Köszönni egymásnak? Te a kommunativ szocializálódás társadalomra gyakorolt hatásairól beszélsz, de ahoz idő és pénz is kell.

Ha valaki éjjel nappal dolgozik csak hogy megélhessen, az nem nagyon járogat társaságba.

Akinek meg nincs pénze, az lassan már a boltba sem. Az az érzésem hogy a lehetőséget megakarod haladni a tettekkel. Szóval, amíg az országban nem tapasztalhatóak azok a jelek amik okot adnának a bizalomra addig semmi esélye hogy bár mi is változzon. És a jelek azt mutatják hogy egy nagyon durva helyzet előtt állunk és nem lesz kilábalás hosszú évekig. Ne hogy azt hidd hogy ez nekem jó, vagy nem szeretném hogy valami változás sziluettje megmutatkozzon. De semmi. Nem tudom hogy te miben bízol, de jó lenne ha elmondanád

2009. nov. 18. 13:40
 15/50 anonim ***** válasza:
0%

Nem lesz nekinek több pénze, jobb állása, ha a másikkal bunkó, szemtelen, udvariatlan

Komolyan mondom hogy nem értelek!

Én pesszimista vagyok, de nem tartom külön érdemnek azt hogy valaki udvarias vagy nem durva.

De olvasd már végig a te nagy optimista, felfogásod jelzőit! Nagyon vidám vagy!!!

Most erre mit írjak vissz szerinted? Én is kezdjem el?

2009. nov. 18. 13:45
 16/50 A kérdező kommentje:

szerintem te sem érted mit ugatunk itt.

nem kell vidámnak lenned, csak annyi, h ne szard le a többi embert magad körül. De mivel ők is így gondolkoznak mint te, ezért ők is leszarnak téged. így végülis azt kapod cserébe amit adsz.

Ha látsz egy embert szédelegni az utcán mert rosszul van, akkor mész előre és kikerülöd, mert nem érdekel. Amikor veled fog ugyanez történni akkor te is így fogsz járni.

Szerinted ez nem szomorú, hogy így gondolkozunk?

Az a baj, hogy tényleg mellébeszélsz, neked most szarul megy és ezért téged nem érdekel senki más és erre fogod, hogy te nem fogsz senkivel se jópofizni mert neked szar. de nem is ezt kellene, nem érted az egészet ez a baj. a köszönés témát meg ne ismételgessed, az csak egy pont volt az egészből, egy kevésbé fontosabb pont.

2009. nov. 18. 13:56
 17/50 anonim ***** válasza:

A válasz megírásának időpontja: ma 13:40

"Nem tudom hogy te hogyan dolgozol, de nekem nincs kihatással a mentális állapotom a munkámra"

Lehet, hogy neked nem, de a legtöbb embernek igen. A legtöbb ember emellett alkalmazott is. Nekem a korábbi munkahelyemen voltak alkalmazottaim. Ha rossz volt a hangulat, nem dolgoztak annyit és olyan hatékonysággal. Ha sikerült jó hangulatot teremteni, akkor élvezték a munkát, és egyúttal hatékonyabban is dolgoztak. Nem lógtak, nem sunnyogtak, hanem dolgoztak. Az emberek 99%-a hatékonyabban dolgozik, ha a hangulata jobb. Te lehet, hogy kivétel vagy, de a többség még attól ilyen. Egyszerű pszichológia.

"Te a kommunativ szocializálódás társadalomra gyakorolt hatásairól beszélsz, de ahoz idő és pénz is kell."

Nem. Én alapvető egymás mellett élésről beszélek, amihez nem kell pénz. Egyszerűen neked ezzel csak annyi a dolgod, hogy a felsoroltakra fordíts egy kis figyelmet. Hogy belásd azt, hogy rajtad kívül is élnek emberek, és ahogy te viszonyulsz hozzájuk, ők is úgy fognak hozzád. Ez egy társadalom, amelyet mindenki épít, közösen tesszük olyanná, amilyen.

Nem kell társaságba járkálni hozzá, mert nem is arról beszéltem. Egyszerűen csak mikor mész haza a busszal, ne tolakodj felszálláskor. Ne szívj annyit cigit meg ne igyál annyi alkoholt, mert azzal másnak is ártasz magad mellett, meg pénzbe is kerül. Ne dobd el a szemetet, és akivel találkozol, annak köszönj.

Eddig egyetlen olyan dolgot sem írtam, ami plusz pénzbe kerülne, vagy időt venne el tőled. Mégis kihat a többi emberre, aki körülvesz téged. Ez a dolog oda-vissza működik.

Ha mindenki úgy állna hozzá, mint te, és csak mástól várná a megoldást a problémájára, és másra mutogat ujjal, akkor soha nem lábalnánk ki ebből. Ezt a problémát nekünk, közösen kel megoldani. És mindenkinek bele kell tennie a magáét. Neked is.

"Nem tudom hogy te miben bízol, de jó lenne ha elmondanád"

Nem bízom semmiben. Én azon már régen túl vagyok. De ez már más történet.

2009. nov. 18. 14:21
 18/50 anonim ***** válasza:

szerintem te sem érted mit ugatunk itt.

nem kell vidámnak lenned, csak annyi, h ne szard le a többi embert magad körül.

Tudod számomra nem kérdés az amiket felvetettél.

A társaságomba nincsenek, durva emberek és nem vagyok egy du vad típus.

Szoktam beszélgetni a szomszédokkal, ha találkozom velük..

Ma is beszólok egy egy kedveset a hülgyeményeknek.

„ Tudja hölgyem hogy maga mist süt a nap”

És biztos kihívom a mentőt ha valakin látom hogy térdre van esve, még ha részeg akkor is.

De ha beszóltam a hoölgyeménynek és tetszik is neki, akkor egy ruppó nélkül hova hívjam randizni?

Persze ez csak egy példa, de ez van.

2009. nov. 18. 14:27
 19/50 anonim ***** válasza:
Az hogy mi a normális, az egy elég relatív fogalom. Például a Darwin rémálma című filmben egy tál rizsért összeverekszik harminc éhező gyerek. Ez se normális élet és az se, ha valaki úgy él, mint egyesek Ámerikában, hogy annyi energiát pocsékol el egy nap alatt, mint más egész életében, vagy még többet.
2009. nov. 18. 14:51
 20/50 anonim ***** válasza:

Na, megint egy megmondóember, aki magát jobbnak hiszi a többségnél és a következőkben a nyugattal fog példálózni, ahol szerinte a sz*r sem büdös.

"pl ilyet tutira nem mondanék egy olyan orvosra aki napmintnap minimális fizuból menti az emberek életét napi 16-18-24órában,"

Pedig az orvosok nagy része is sz*ar alak. Azért mert ez a munkája még nem jobb ember (nagy részük pl. korrupt és társai). Az én orvosom nem dolgozik napi 24 órát és Afrikába jár vadászni.

" Hisz ha szar is az életed, ha te is szar ember leszel, akkor hogy akarsz kimászni belőle? "

Milyen jogon oktatod te ki a másikat?

" Hisz közösen lehetne csak jobbá tenni, ahhoz pedig összefogás kellene, nem pedig az, hogy úgy tegyünk egymás alá ahogy csak lehet, hogy csak magunkra gondolunk, stb.

"

Te mit tettél azért, hogy jobb legyen a helyzet? Leírtad, hogy a mi hibánk. Ennyi?

2009. nov. 18. 15:51
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!