Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A magyar emberek nagy része...

A magyar emberek nagy része nem érdemli meg a normális életet, mit gondoltok?

Figyelt kérdés

Igazából lehetne tanakodni azon, hogy a tyúk volt e előbb vagy a tojás. Magyarul előbb lett szar az élet és aztán lettek az emberek önzőek mocskok aljasak irigyek, stb, vagy fordítva.

De valahol lehet nem is számít. Hisz ha szar is az életed, ha te is szar ember leszel, akkor hogy akarsz kimászni belőle? Hisz közösen lehetne csak jobbá tenni, ahhoz pedig összefogás kellene, nem pedig az, hogy úgy tegyünk egymás alá ahogy csak lehet, hogy csak magunkra gondolunk, stb.

Így egy idő után mindig előjön belőlem, hogy a magyar nép megérdemli amit kap.

Persze kinek nem inge nem veszi magára, pl ilyet tutira nem mondanék egy olyan orvosra aki napmintnap minimális fizuból menti az emberek életét napi 16-18-24órában, vagy arra aki még akkor is segít egy másik embernek ha az cserébe arcon köpi, stb...

úgy érzem ezért nem lesz ez itt jobb, amíg itt nem változnak az átlagemberek, addig nem fog menni.

2009. nov. 18. 11:46
1 2 3 4 5
 1/50 anonim ***** válasza:
3%
nem érdemli meg? nem is volt nekik soha :(
2009. nov. 18. 11:51
 2/50 A kérdező kommentje:

végülis mondhatnám, hogy "normálisabb".

De ha nem is volt, ha az ember szeretne elérni valamit, akkor azt nem így lehet, így nem megy.

2009. nov. 18. 11:55
 3/50 anonim ***** válasza:
63%

Végigolvastam a nem kis társadalmi öniróniával átszőtt eszmefuttatásodat. Amiből az jött le hogy mi átlag magyarok vagyunk a hibásak mindenért, és hogy csak mi tudunk a mentalitásunkkal változtatni az egészen!

Írj egy példát hogy milyen változásokat szeretnél, ha mint folyamat megindulna.

Olyanokat sorolj kérlek, amihez nem kell a nagypolitika támogatása, mivel az az állításod lényegi eleme, konzekvens tartalma, hogy mi tudunk változtatni, és senki, semmi más nem kell hozzá!

2009. nov. 18. 11:59
 4/50 anonim ***** válasza:
79%

Szerintem van sok igazság abban, amit a kérdező írt.

Nem kell sem pénz, sem politika ahhoz,

- hogy az emberek köszönjenek egymásnak

- hogy ne dobálják el a szemetet

- hogy ne ragasszanak rágót az ülésekre

- hogy ne dohányozzanak és ne igyanak annyit

- hogy a terhes nőnek átadják a helyet, vagy hogy ne tolakodjonak sorbanállás helyett

- hogy ne mindig másban keressék a hibát, hanem néha önmagukban is

- hogy ne csak kifogást keressenek állandóan, hanem megoldást is a problémákra

- hogy néha egyet is tudjanak érteni egymással, és ne csak a széthúzás menjen

Ezek egyikéhez sem kell politika, sem pedig pénz.

2009. nov. 18. 12:18
 5/50 anonim ***** válasza:
75%
Harmadik hozzászólóval tökéletesen egyetértek! A magyarok nagy része hajlamos mindig másra mutogatni, hibáztatni a saját vélt rossz helyzete miatt. Beismerni viszont, hogy bizony ő is tehetne többet saját boldogulásáért, a legkevesebben képesek. Sőt, ha valaki erre hívja fel a figyelmet, akkor már jönnek is a szokásos jelzők (idegenszívű, magyarellenes, hazaáruló stb).
2009. nov. 18. 12:38
 6/50 A kérdező kommentje:

utolsó: gondolom a "ma 11:59"-t veszed 3. hozzászólónak, tehát beleszámolva az enyémet is.

Én a "saját rossz helyzetem" miatt nem okolok senkit. Nem vagyok rossz helyzetben. Tanultam elég sokat, tapasztalatokat szereztem, küzdöttem, stb, és jól megvagyok. Nem vagyok gazdag, de nem keresek rosszul, és lesz ez még jobb is. Mind1. A lényeg, hogy így már nem tudok okolni senkit sem a rossz helyzet miatt.

Én ha találkozom alakival, akkor köszönök, átadom a helyem másoknak, tisztelem az idősebbeket, a suliban nem vertem tanárt, nem dobáltam meg, nem fenyítettem meg más társaimat, nem rabolok nem lopok, figyelek másokra, nem ártok másnak, pl ha cigiznék, akkor tui nem tenném azt amit az emberek 90%-a, hogy a tömegben teszem. sorolhatnám még.

Szóval nem nagyon értem a hozzászólásodat, nem sok értelme van.

2009. nov. 18. 12:44
 7/50 anonim ***** válasza:

Ezek egyikéhez sem kell politika, sem pedig pénz.

Értem én hogy mit szeretnél, csak azt nem hogy milyen változásokat jelentene.

Az ok hogy kevesebb lenne a szemét, én egésznap köszöngetnék, a terhes nők meg leülhetnének,

A saját hibáim gombostűhegyig elemezném, és hiába vélném felfedezni a rendszerbe a hibát nem érdekelne.

De mi változna érdemben, miben nyilvánulna meg a hatása? Mitől lenne jobb a társadalom vagy a gazdaság számára? Milyen szinergiákra gondolsz?

2009. nov. 18. 12:53
 8/50 A kérdező kommentje:

ő csak párat sorolt fel. Te igazából most vagy csak kötekedsz, vagy tényleg nem fogod fel.

jóindulatból az utóbbira gondolok így elmagyarázom.

ha az emberek nem leszarom tablettát szednének minden nap és ha nem is mézes mázosak lennének egymással, de egy kicsit kedvesebbek, nem mindenki csak a saját önös érdekét nézné, illetve nem tenne keresztbe másoknak(de mintha ezt leírtam volna már fent), akkor talán könnyebb lenne együtt élni, szívesebben menne ki az ember az utcára, szívesebben mennék be egy boltba ahol az eladó nem hány le, esetleg kevesebb konfliktus lenne és akkor talán a politikai életben is többre jutnánk és nem lenne ekkora széthúzás, de most nem a politika a lényeg, hanem azt mondom, hogy amíg ezek az alap dolgok nincsenek meg addig az emberek nem érdemelnek jobbat.

2009. nov. 18. 12:59
 9/50 anonim ***** válasza:
94%

"A kérdező kommentje:

utolsó: gondolom a "ma 11:59"-t veszed 3. hozzászólónak, tehát beleszámolva az enyémet is. "

12:18-cal értek egyet

2009. nov. 18. 12:59
 10/50 A kérdező kommentje:
akkor elnézést.
2009. nov. 18. 13:01
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!