Jobban teljesít Magyarország?
Kiszabadultunk a túlzott deficit-eljárás alól, de 3%-kos IMF kamatozású hitelt 5,5-6%-kos hitelre cserélte a kormány a hiteleit!
Lengyelország is megelőz minket.
Imf nem volt 3% kamatozású, nem tudom honnan vetted ezt.... 4,5-5,5% kamatozású volt, 3-5 éves futamidőre!
Az állampapír saját valutában nyilván költségesebb, de stabilabb, mert magyar gazdaságban forint a fizető eszköz.
Mellesleg legutóbbi dollárkötvény aukció 5 éves futamidő átlag hozama 4,2% volt.
Magyar és a lengyel válság kicsit másabb, Magyarország lehívta az imf hitelt a lengyeleknek nem volt rá szükségük. Lengyelek nem voltam olyan mélységben, hogy fizetésképtelené váljanak, ugyanis az imf hitel pontosan erre az esetre találták ki.
Mikor volt nagyobb különbség a lengyel és a magyar gazdaság teljesítménye között? 2007ben mikor 6,5% lengyel növekedés mellett 0,5% magyar volt. Vagy 2012ben, amikor -1,7% magyar mellett 1,5 lengyel növekedés volt.
Emellett a magyar hiány -1,9% volt a lengyel pedig -3,9%.
Ez egy folyamat, hogy a lengyelek megelőznek, de ennek nagyon komoly előzménye van, nem csak a számok, de az imf hitel lehívása is erről tanúskodik.
Viszont az átlagember pénztárcájában akkor lesz több pénz, ha tesz érte. Mert mondj nekem olyant, aki magától, puszta jólelkűségből ezt megteszi. Legfeljebb néhány szamaritánus és az átlagemberek közül néhánnyal teszi meg hébe-hóba.
Ha több pénzt akarsz, tégy érte. Ha nem tudod hogyan, kérdezz másokat. Előbb hidd el nekik, hogy nem érdekük hazudni neked, aztán tedd, amit javasolnak. Én most megjósolom neked, hogy ez az egyetlen járható út. És az útnak nem fog fájni, ha nem jársz rajta.
Így van. Ha nincs munkád költözz oda ahol van. Ha nem értesz semmihez tanulj. Ha nem vagy eléggé megfizetve keress másik munkahelyet és ne törődj bele, hogy te csak ennyit érsz. Ne felejtsd, hogy a munkádnak is van egy piaci ára, efölé nem tudsz menni, így egy idő után kénytelen vagy befektetni. Ha nincs hozzá pénzed spórolj, vagy ha biztos vagy a megtérülésben vegyél fel hitelt, hiszen a hitel éppen az ilyen esetekre van, és nem a nagyobb TV meg az autó finanszírozására. Ne add fel az álmaid, és vállalkozz, ha van egy jó ötleted valósítsd meg, és soha ne dőlj hátra.
Nem nyafogni kell, hanem tenni azért, hogy jobban élj. Nem az állam feladata az életedért felelősséget vállalni, azért csak te vagy felelős.
Magyarország sokkal rosszabbul teljesít.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!